aromaja -> RE: Noče piti čaja ali vode (26.3.2011 14:55:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9 Danes sem mu dala po žlički in to železni, ker gospod po plastični ni hotel pit [sm=jezicek.gif] . Smo uspeli 20 ml spit, pol čez 5 minut pa je vse ven vrgel [sm=hudicek1.gif] . No, sem se odločila, da se ne bom sekirala, ker nima znakov dehidracije. Upam pa, da mi bo začel vsaj sokce pit, ko bo seveda čas za to. Ti kar vztrajaj z vodo in nesladkanim čajem. Sokovi niso za žejo, ampak namesto sadja. Če bo pol skoz na sokovih, je to slabo za zobe in tudi nasplošno za zdravje (prevelika TT, ke rimajo veliko energije). Jaz sem naši skoz in vztrajno ponujala samo nesladkan otroški čaj in vodo. Malo po malo se je navadila okusa in zdaj sladkanih zadev sploh noče, sokov tudi ne mara...Voda in čaj, zakon! Sicer se mi pa zdi tvoja tehnika, najprej čaj, pol mleko, čist OK. Če lepo napreduje v teži...mu tako sigurno ne odteguješ hrane. Vse te tabelice, kok bi mogu pojest in popit, to je en bullshit. Edino pravo merilo je napredek v teži in rasti. Lahko pa res mogoče poskusiš z dodajanjem probiotikov v mleko (jaz sem biogaio kar kapnila tistih 5 kapljic v eno od flaš AM), lahko da bo pomagalo, da bo drekec bolj mehek, škodilo sigurno ne bo, je dobra biogaia tudi za imunski sistem. V redu so tudi Probio Junior praški. Vprašaj pediatra tudi o morebitnem dodajanju kake zadeve za mehčanje blata v mleko (vem da obstajajo sirupi, tudi mlečni sladkor, ki tako delujejo, ne vem pa kako je s tem pri tako malem dojenčku) Srečno!
|
|
|
|