Brbs -> Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (17.3.2011 15:00:21)
|
Pozdravljene, moja dveletnica je v nedeljo zajamrala da jo bolijo ušeska, smo takoj ukrepali z oljem čajevca. Ponoči je zakuhala na 40 in dobila Nureflex (za bolečine, vročino in proti vnetju). Drugače je spala celo noč in ni nič govorila o ušesu. V ponedeljek je pregled pri pediatru pokazal, da ima eno uho vneto. Pediatra sem pregovorila, da lahko probamo samo z Nureflexom, oljem čajevca (ki ga ne pozna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) in antibiotičnimi kapljicami za nos, preden damo AB. Mala ušesa ni nič omenjala. V torek je bila čisto ok, praktično brez vročine (nureflex dvakrat na dan), izredno živahna in vse BP, tudi ponoči. Ker je bila brez vročine tudi v sredo zjutraj, je šla v vrtec. Popoldne jo dobim spet z vročino čez 39 in slabim počutjem, a ušesa ni nič omenjala. Šla je takoj spat (spet po dozi kapljic, nureflexa in čajevca), po dveh urah se je zbudila kot nova z ogromno energije. Danes zjutraj je še vedno imela vročino. Če ne bo do jutri bolje, bo verjetno dobila AB. Zanima me naslednje - če se vneta ušesa ne zdravijo z AB, kako dolgo ponavadi traja vročina? Je zelo visoka? Ni mi jasno, zakaj je vmes za en dan padla (torej ni je bilo po 12h urah po dozi nureflexa, ko ta že zagotovo spusti) in se je ponovno pojavila? Pa tudi to mi je novo, da mala nič ne jamra da bi jo ušesa bolela. Pri ta velikem smo vajeni joka in stoka, da ga samo začne bolet uhica, calpol ponavadi ne pomaga dosti. kakšne podobne izkušnje? hvala
|
|
|
|