Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Brbs -> Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (17.3.2011 15:00:21)

Pozdravljene,

moja dveletnica je v nedeljo zajamrala da jo bolijo ušeska, smo takoj ukrepali z oljem čajevca. Ponoči je zakuhala na 40 in dobila Nureflex (za bolečine, vročino in proti vnetju). Drugače je spala celo noč in ni nič govorila o ušesu.

V ponedeljek je pregled pri pediatru pokazal, da ima eno uho vneto. Pediatra sem pregovorila, da lahko probamo samo z Nureflexom, oljem čajevca (ki ga ne pozna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) in antibiotičnimi kapljicami za nos, preden damo AB. Mala ušesa ni nič omenjala.

V torek je bila čisto ok, praktično brez vročine (nureflex dvakrat na dan), izredno živahna in vse BP, tudi ponoči. Ker je bila brez vročine tudi v sredo zjutraj, je šla v vrtec. Popoldne jo dobim spet z vročino čez 39 in slabim počutjem, a ušesa ni nič omenjala. Šla je takoj spat (spet po dozi kapljic, nureflexa in čajevca), po dveh urah se je zbudila kot nova z ogromno energije.

Danes zjutraj je še vedno imela vročino. Če ne bo do jutri bolje, bo verjetno dobila AB.

Zanima me naslednje - če se vneta ušesa ne zdravijo z AB, kako dolgo ponavadi traja vročina? Je zelo visoka? Ni mi jasno, zakaj je vmes za en dan padla (torej ni je bilo po 12h urah po dozi nureflexa, ko ta že zagotovo spusti) in se je ponovno pojavila?
Pa tudi to mi je novo, da mala nič ne jamra da bi jo ušesa bolela. Pri ta velikem smo vajeni joka in stoka, da ga samo začne bolet uhica, calpol ponavadi ne pomaga dosti.

kakšne podobne izkušnje?
hvala

Precious -> RE: Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (17.3.2011 15:43:03)

Če ima otrok zabasan nos,ga potem seveda boli,ampak to še ne pomeni da je potreben AB
Zakaj bi pa dobila AB? Na podlagi česa? če bi šlo res za vneto uho potem bi otroka uho STALNO bolelo.
Sprašuješ če se vneta ušesa ne zdravijo z ab koliko časa traja? Pogčej če so ušesa RES vneta boš vedela,ker bo otroka bolelo uho non stop. Če tega ni potem ab ni potreben in pač traja več dni da se pozdravi.Potrebno je čistiti nos,operil P ,fiziološka itd

*pepelka* -> RE: Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (17.3.2011 16:05:55)

Tudi mi se nenehno srečujemo z vnetimi ušeski in če je le mogoče se pozdravimo z oljem čajevca. AB nič radi ne jemljemo, če to res ni potrebno, vročina pa v takem primeru traja kar 3-5 dni. Sicer ni nujno, da je to vse dni skupaj, lahko vmes tudi dan nič in potem ponovno.
No tako je pri na, je pa treba res pridno čistiti nosek.

mamamajča -> RE: Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (18.3.2011 9:21:57)

No, jaz sem pa z malim napotena na ORL, možnost operacije žrelnice, zaradi ušeska, ki ga boli res brez presledkov.. Moram povedat, da moj sin nima NIKOLI vročine, kadar ga boli uho.

Najaa -> RE: Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (18.3.2011 13:41:46)

Moji dve tudi ponavadi nimata vročine pri vnetih ušesih. Ko sto jo meli, je pa vročina popustila po 2-3 dozi AB.

naja78 -> RE: Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (20.3.2011 20:42:48)

po 2 do 3 dozi antibiotika.

naia -> RE: Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (21.3.2011 17:20:27)

kaj delate z oljem čajcevca? ga date v ušes? ker sama sem si dala kapljico na vato in v ušes čez noč in mi je prav razžrlo kožo, je zelo močno...ne vem, koliko je to fino dajat otrokom v ušes...jaz ji kar vsak večer namažem mešanico materine dušice in tea tree kreme okoli ušes, trikrat na dan pa pihamo otovent balonček.
včasih smo imeli vročino ob vsakem vnetju, zdaj že nekaj časa brez vročine, le gnoj se izlije iz ušesa, ampak čisto nič ne pojamra, ne vem ali je že postala imuna na vnetje ali kaj?

TinkiBinki -> RE: Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (21.3.2011 20:33:35)

Ja, tudi pri nas vročina hitro mine,ponavadi po drugi dozi antibiotika.

Precious -> RE: Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (21.3.2011 20:35:26)

V uho se nič ne sme kapat.

mamamajča -> RE: Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (22.3.2011 9:08:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Precious

V uho se nič ne sme kapat.

Podpis!

koala -> RE: Kako dolgo je vročina pri vnetih ušesih? (22.3.2011 9:21:14)

Pri prvem vnetju ušesa (ki je tudi tdrajalo najdlje) je sin v vrtcu zakuhal, naslednji dan je imel temperaturo makisimalno 37,5 ni pa bil čisto "ta pravi" nasledni dan je zakuhal in kuhal tudi do 40, temprature pa kljub vsem ukrepom (najprej kopel, pa krompirjevi obkladki) kasneje tudi z svečko (caalpol je zbruhal) temeratura ni padla pod 38, pa še to za maksimalno dve uri. Naslednji dan sva šla k pediatru od tam pa v bolnico z sumom na pljučnico. No naslednji dan se mu je iz ušeska vlil agnoj in iz ušesa mu je teklo 14 dni kljub AB v žilo, vmes pa je bil še operiran. Najbolj zanimivo pa je da kljub močnemu vnetju niti enkrat ni omenil da ga uho boli.

Pri vseh nadaljnih vnetjih (pa jih ni bilo malo) ni imel teperature oz je bila blago povišana tam do 37,6. Pa še to le prvi dan. Sine je v obravnavi na ORL, tako da greva tja vsakič ko je kaj z ušeski. Na mojo veliko hvaležnost njegov otolog ni pristaš sistemskih AB, zato je sin vedno dobil AB kapljice. Je pa zanimivo da NIKOLI ampak res NIKOLI ne toži da ga boli uho.  

Stran: [1]