Nosecnost v tujini (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Matejita -> Nosecnost v tujini (17.3.2011 9:14:36)

Pozdravljene,

sama zivim v tujini (Mehiki) in julija z mozem pricakujeva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Prepricana sem, da nisem edina Slovenka, ki pricakuje v tujini. Ceprav si mislim, da se nase situacije razlikujejo, verjetno v odvisnosti od tega, v kateri drzavi smo, bi bilo mogoce zabavno poklepetati o vseh razlikah.

Kako izgledajo pregledi v drzavi, kjer ste?
Kako poteka izbira porodnisnice?
Kako je s porodnisko?
Vas skrbi, kako bo s sporazumevanjem v casu poroda (jezik)?

Pa jasno se vse, kar se vam zdi nenavadnega, zanimivega,...

Pozdravcek!




TaMaSa -> RE: Nosecnost v tujini (17.3.2011 11:20:54)

O. sama sem 2x rodila v Nemciji.
Ginekologi so vecinoma privat, tudi moj. Rodila sem v mestu kjer zivim, ni bilo izbire porodnisnic, pa tudi, hotela sem v najbliznji.
Jezika niti ne obvladam najbolje, me je bilo prvic zelo strah, kako bo s sporazumevanjem, a je kar slo.
Je drugace, kot v Slo. V bolnici ni njihovih spalnih srajc, lahko imas obleceno kar hoces. Je soba za dojenje in punpanje. Potem, previjas lahko v sobi, kjer jo imao cez sestre. Ti pomagajo, svetujejo...Obiski so v bistvu preko celega dneva mozni.
Kaj se..zavarovana sem bila normalno, ker sem bila pri mozu zaposlena. porodniske eno leto, lahko bi je imela 3, a bi mesecno manj prejemala.
To je na kratko:)
Aja, v tretje sem ze koj po porodu rekla, da ne bom dojila-ze prej 2x ni slo, kot bi moralo, pa se nisem hotela dajati se s punpanjem, doma pa leto in pol starega otroka. Sem morala na razgovor k pediatru, potem so mi dali tableto proti proizvajanju mleka.





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.3.2011 13:21:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Matejita -> RE: Nosecnost v tujini (20.3.2011 15:13:56)

Moram reci, da jaz nadvse uzivam v tem obdobju in ker je moja prva nosecnost, se ucim vsega na novo, pac v druagcnem okolju, se pa sistem tule razlikuje od sistema, ki ga prebiram od vas in je prav zanimivo.

Jaz hodim k zasebnemu ginekologu, ki je strasno potrpezljiv in si vedno vzame dovolj casa. Vse, kar naju zanima, lahko brez vsakega problema vprasava in ce pregled traja 1,5 ure, pac traja toliko casa. Dal nama je tudi GSM stevilko in ga lahko pokliceva kadarkoli ga rabiva. Klicala sem ga ob krvavitvi in enkrat, ko so mi predpisali zdravila za zdravljenje gripe, pa so bila vsa napacna - mi je narekoval, kaj naj mi dajo. On tudi pride s svojo ekipo v izbrano bolnico, ko bo cas poroda.

Bolnice pa izbiras in sicer gres in vprasas, koliksna je cena poroda in cena poroda s carskim rezom, se odlocis za eno in na dan poroda ali pa ze prej placas porod in gres tja.





jeannetka -> RE: Nosecnost v tujini (21.3.2011 21:10:03)

Pozdravljena,

tudi jaz sem noseča in bom rodila v tujini, in sicer v Franciji. Veliko podatkov o vsem še nimam, ker sem komaj na začetku, a se mi zdi, da sem čisto zgubljena ob vseh teh novosti. Mene že jezi to dodatno zdravstveno zavarovanje, ki si ga izbiraš kot da zavaruješ avto in ima ogromno opcij, ki jih moraš naštudirati preden izbereš, pa še to potem ugotoviš, da v praksi glih ne štima tako kot si mislil, da bo. Skratka, jaz preglede plačujem, potem pa mi nekaj denarja vrne osn. zavar., nekaj pa dodatno in seveda odvisno od raznih faktorjev, koliko ti bodo vrnili, a v vsakem primeru ne vse.

Porodnišnico si moram jaz tudi izbrati in rezervirati in ob porodu plačam sam porod in še posebej porodničarja. Kr nekaj...

Upam, da na koncu ne bo vse tako zelo komplicirano kot mi zdaj zgleda.

Drugače pa pogum punce, ki ste v tujini, vem da ni zmeraj lahko, sploh če si sam, brez familije.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.3.2011 21:27:07)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]