missy26 -> RE: prekvalifikacija v vzgojiteljico (19.3.2011 12:29:12)
|
Jaz bom pa samo nekaj pripomnila na temo prekvalifikacij-predvsem za vzgojiteljico (ne leti konkreto na avtorico članka). Dejstvo je,da vsaka ta druga ki ne ve kam bi sama s sabo in ki ni zadovoljna v svojem poklicu misli, da če bo šla pa za vzgojiteljico bo pa oh in sploh super službo imela, kolk je otroke fino pazit pa se malo z njimi igrat, jim dat kakšno zaposlitev, mogoče še kakšno pesmico zapet in je to-to. No, iz prve roke povem, da prekvalificiranih vzgojiteljic ne iščejo več mnogo, ker je z temi prekvalifikacijami trg delavcev na tem področju postal prenasičen. Nisem vzgojiteljica, sem pa v času študija občasno delala kot pomočnica vzgojiteljice v popoldanskem oddelku in lahko samo rečem da ni to taka mala malica kot si ene predstavljajo, pa imam rada otroke in se zelo rada ukvarjam z njimi, sem potrpežljiva, ampak včasih vse to ni dovolj, niso samo otroci imaš vse sorte staršev ki ti pijejo kri veliko bolj kot otroci sami. Poleg tega se mi ne zdi fer do vzgojiteljic, ki so v srednjo šolo hodile 4 leta, se 4 leta izobraževale prav za vzgojiteljico, potem pa si ena ki je naredila frizersko ali pa ekonomsko spomni da ona bi šla pa raje z vzgojiteljico...no, naj vam povem da glede na statistike (znanka je podravnateljica v vrtcev v x občini) jih veliko teh prekvalifikantk pade na strokovnem izpitu, oz. prekvalifikacijo naredijo, na polni črti pa pogrnejo na praktičnih zadevah, ko imajo recimo za naredit samostojne nastope in zaposlitve.
|
|
|
|