Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 14:08:33
|
|
|
|
Nezadovoljna
|
Ne, samo ne razumem zakaj sva samo midva zdaj ta slabša? No jaz pa imam kar nekaj travm od tega in nikoli v življenju nebi privoščila tega svojemu otroku.. Hvala..bova se poskušala dogovoriti, čeprav mislim, da bi seveda najraje oba ostala..
< Sporočilo je popravil Nezadovoljna -- 13.3.2011 14:16:36 >
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 14:22:24
|
|
|
|
ajsek
|
Nikoli v življenju ne bi otroku privoščila bivanja v takšni prostorski stiski in posledic, ki jih to prinaša, hkrati pa ne želiš zapustit te zajčje luknje, kjer ponoči ne bo slišal samo vaju z možem, ampak tudi strica in teto.
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 14:30:50
|
|
|
|
Nezadovoljna
|
Še dolgo nimam namena imeti otrok, če in ko se odločim pa bom zagotovo prej poskrbela, da ne bo več tako. Ampak takrat nameravam biti tudi že zaposlena, kar odpre marskatera vrata.
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 14:32:33
|
|
|
|
Colt
|
Nezadovoljena, ne vidim druge opcije kot pa se orenk pogovorit najprej s tvojim, nato pa še z njegovo širšo familijo. Brez tega ne bo šlo, kakorkoli obrneš. G
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 14:35:43
|
|
|
|
Nezadovoljna
|
Res je..hvala. Bom predlagala pogovor.
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 14:47:15
|
|
|
|
bubu_bibi
|
Moje mnenje: dokler boli/jezi/skrbi/karkoli pač tebe kot tvojega partnerja - ničesar ne boš dosegla. Ni tvoj prostor za se dogovarjati: dogovori se s tvojim partnerjem, on naj se potem dogovarja s sestro/starši. Ker včasih največ težav povzročajo tisti, ki jim - pa brez zamere - itak nič ne pripada. To, kako bosta starša tvojega partnerja vrednotila njegov (vključno s tvojim) vložkom v nepremičnino je odvisno le od njih samih in tvojega partnerja. Manj se boš ti kregala, pogovarjala, 'mešala' bolje bo zate/za vaju. Srečno! Upam, da vama odnos pomeni več kot življenje tam; zna se pa zgoditi, da ko bo partner v vajinem imenu oznanil, da si bosta poiskala stanovanje, ker tako se več ne da živeti, se bo hitro pokazala kakšna druga možnost rešitve. Vse dobro!
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 14:53:22
|
|
|
|
Nezadovoljna
|
bubu_bibi - imaš po eni strani prav.. vedno me je strah, da bodo si potem starši mislili - ja kaj si pa misli, da je. Zato sem do zdaj bila vedno tiho.. Po eni strani mi gre pa že na živce, ker ves čas fantu gnjavim s tem in ga silim da je posrednik :)).. no nekako bo treba to rešiti.. Hvala za vse nasvete!
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 16:32:14
|
|
|
|
jakipaki83
|
Meni se ne zdi, da ga gnjaviš, da je psrednik. Ampak če si ti stara 22 let, on pa tudi tam nekje... Sta oba dovolj odrasla, da se prenehata iti te skrivalnice. Vsem gre to, kar imate na živce, ampak nihče ne bo nič rekel, ker vam očitno tak status quo bolj odgovarja od alternative. Razumem, da imate vsi občutek (torej vi2 in tudi sestra in njen tip), da vam "pripada" mesto v hiši. Ampak a veš kaj? V bistvu pripada samo staršema! Ki sta hišo zgradila. In če sta sestri pač kupila več kot vama... a jbg.... Sta pač kupila. Meni se zdi nesmiselno, da merite, kdo je več vložil pa ko ima več zaslug.... Ker če boste začeli računati vsak cent, ki ga je kdo prispeval, imate rasne šanse za totalen družinski prepir. In ne razumem, kako praviš, da se je sestra od tvojega fanta skrivala pri starših od njenega fanta? A nisi potem napisala, da ima otroka z nekom, ki ga pozna 2 meseca? Ni ravno neko blazno dolgo obdobje skrivanja tu. Strinjam se s Peggy Bundy - če se ne moreta dogovoriti o najpomembnejših delih veze (kje in kako živeti) se pač ne razumeta dobro. To, da se strinjata, da imata oba rada npr. klasično pico- ni neko hudo ujemanje življenjskega pomena. Strinjam pa se tudi, da se ne praskaj, kjer te ne srbi. Zakaj, kdaj in s kom ima fantova sestra otroka res ni tvoja skrb. Pa tvoje travme gor ali dol. Če ti je bilo tako hudo v stanovanju s staršema in sestrama- a ko si se najprej odselila v stanovanje k fantu, sestri in staršema je bilo pa fajn? A zdaj, ko se gnetete v 3 sobah z eno kopalnico je pa fajn? Pa še starša eno etažo nižje? Hmmmm.
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 16:37:58
|
|
|
|
Nezadovoljna
|
Fantova sestra je poznala svojega fanta 2 meseca, nakar je zanosila. Med nosečnostjo se je potem zavlekla k njemu. Nisem ravno razumljivo napisala.. To kako se jaz razumem s fantom, pa mislim da vem samo jaz. In tu ne govorimo o pici in 1 mesečni zvezi, temveč o 5 letih, mislim da v tem času pa ja spoznaš partnerja..
< Sporočilo je popravil Nezadovoljna -- 13.3.2011 16:38:33 >
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 17:23:07
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nezadovoljna Fantova sestra je poznala svojega fanta 2 meseca, nakar je zanosila. Med nosečnostjo se je potem zavlekla k njemu. Nisem ravno razumljivo napisala.. To kako se jaz razumem s fantom, pa mislim da vem samo jaz. In tu ne govorimo o pici in 1 mesečni zvezi, temveč o 5 letih, mislim da v tem času pa ja spoznaš partnerja.. a zato ker si se ti "zavlekla" k njim 5 let prej, je pa zdaj ok, da je zgornji štuk vajin? a če se je sestra "zavlekla" k tipu, potem ne sme nazaj domov prit, če ji starši dovolijo?
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 17:42:40
|
|
|
|
Dashenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nezadovoljna Med nosečnostjo se je potem zavlekla k njemu. Uau. Jaz bi bila na tvojem mestu ponižna, kot ena mala siva miška. Namreč v tej celotni farsi "označevanja teritorija", ki ga uprizarjata brat in sestra s tem, da se tlačite na parih kvadratnih metrih zgornjega nadstropja hiše, ki seveda sploh ni njuna pač pa od staršev, si ti tam nič drugega kot gost - brez kakršnihkoli pravic. Upam, da se tega zavedaš. Če boste z nažiranjem eden drugega nadaljevali upam, da bo vsaj starše srečala pamet in vas bodo vse skupaj postavili pred vrata.
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 18:09:27
|
|
|
|
Nezadovoljna
|
Saj smo vsi tiho.. še posebej jaz.. zato pač moram nekomu potožiti, kaj me muči. Am a vam se zdi to pravično, da midva pomagava pri gradnji hiše, si urejava večino sama, medtem ona dva pa med tem odideta za nekaj časa k njemu, zato da jima ni treba pomagati, vmes pa jima starši še uredijo gnezdece? No meni se ne zdi niti malo..
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 19:20:36
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nezadovoljna Saj smo vsi tiho.. še posebej jaz.. zato pač moram nekomu potožiti, kaj me muči. Am a vam se zdi to pravično, da midva pomagava pri gradnji hiše, si urejava večino sama, medtem ona dva pa med tem odideta za nekaj časa k njemu, zato da jima ni treba pomagati, vmes pa jima starši še uredijo gnezdece? No meni se ne zdi niti malo.. lej, življenje na splošno ni najbolj pravično in če je njim to ustrezalo in če so se tako zmenili, nimaš kaj. a ste se kaj pogovarjali o tem, kdo bo imel zgornje nadstropje po končani gradnji al je bilo nedorečeno al celo rečeno, da bo "od vseh"? ker če je tko, nimaš kaj jamrati o poštenosti in nepoštenosti. a vama njegovi starši niso ponudili nobene pomoči pri urejanju? čisto nobene? kaj sta starša rekla na njen odhod? sta se strinjala ali bila proti? verjetno večino staršev ne bi motilo, če bi se noseča hči umaknila za čas gradnje in ne pomagala, pa čeprav bi bila normalna, nekomplicirana nosečnost. pa če njen tip hodi samo na obiske, če sem prav razumela, potem praktično živite tam vidva in sestra z otrokom? ne vem, zdi se mi, da manjka samo še stavek, da je zanalašč zanosila v tistem času samo zato, da je imela izgovor in da ji ni bilo treba pomagat.
< Sporočilo je popravil khurde -- 13.3.2011 19:22:02 >
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 19:35:00
|
|
|
|
Nezadovoljna
|
Ne vem, zdi se mi, da manjka samo še stavek, da je zanalašč zanosila v tistem času samo zato, da je imela izgovor in da ji ni bilo treba pomagat. - Tega res ne mislim.. Pravzaprav so se ravno starši jezili na to, da nobeden nič ne pomaga, hkrati pa vse urejali zanjo. Tega se niso niti dogovorili, ampak je pač prišlo do tega, da so starši bili praktično prisiljeni, da ji vse uredijo če sama nima, njen fant pa ni hotel dati niti ficka. Še zdaj je enako, da nje ravno ne spoštujejo starši, zdirajo se nanjo kako ni dobra mama itd.. ampak to je že druga tema. Večinoma časa je tu samo ona in otrok ja. Na začetku je bilo nekako tako, da vsak dobi pol ja. Potem je bilo rečeno, da samo za kakšno leto, dve. To je izjavil sam fantov oče..
< Sporočilo je popravil Nezadovoljna -- 13.3.2011 19:38:25 >
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 19:56:59
|
|
|
|
Kepica83
|
WTF?? Sorry, ampak nemorem da nebi. Madonca si me segrela.. Pametuješ sem in tja, se žališ nad vsem in vsemi. Kdo za boga milega te je silil da si spokala kufre kot najstnica in se prislinila k drugi familiji??? Oni te že 5 let vzdržujejo, financirajo, podpirajo, ti nudijio streho nad glavo, dom, varnost, udobje... A ti boš pa zdaj najbolj pametna in boš nekoga ven metala?? In se zgražaš zakaj si je šla naredla otroka? Ja zakaj pa si si ti z 16 leti našla fanta in šla na vrat na nos k njemu živet??? Daj nehaj no.. Tudi jaz sem mlada. Pri 22,5 letih sem povila najinega prvega otročka. Od 6 meseca starosti dojenčka delam da mu lahko kaj več nudim. Živimo v najemu, za vse smo sami. Nihče nam ni kupil ene žlice pa pol tak ne jamram!!!! Ker nimam zakaj. Ker tako kot imam tako sem si želela.. Isto kot ti. Za nastalo situacijo si si sama kriva. In ne njegova sestre..nihče. Odrasti, zresni se. Začni delat, in prispevaj tudi ti svoj delež. Do takrat pa verjami da nimaš pravo glasanja. Vsaj pri meni ga nebi imela. Samo gledaš kaj ti bo iz lufta padlo.. Postavi se na realna tla in delaj nekaj za dosego svojih ciljev.
Najin sonček je privekal: 28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm. 1.Mesec: 4620g in 54.5cm 2.Mesec: 5690g 3.Mesec: 6400g in 63cm 5.Mesec: 7860g
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2011 19:57:07
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 19:57:39
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nezadovoljna Pravzaprav so se ravno starši jezili na to, da nobeden nič ne pomaga, hkrati pa vse urejali zanjo. Tega se niso niti dogovorili, ampak je pač prišlo do tega, da so starši bili praktično prisiljeni, da ji vse uredijo če sama nima, njen fant pa ni hotel dati niti ficka. verjetno so se starši jezili na njenega fanta, jaz bi se tudi, če bi bilo zmenjeno, da ima vsak pol, potem pa bi on izstopil iz igre. in očitno jim kaj drugega, kot da ji pomagajo, ker jo je pustil rahlo na cedilu, niti ni preostalo. in tu ni nič nepoštenega. to bi verjetno vsak dokaj normalen starš naredil. in itak... ona brez podpore fanta, z otrokom, brez financ, s praktično lastnim stanovanjem, ne bo kar spakirala in šla, saj nima kam in z ničemer. tu je vprašanje samo eno, če bosta vidva šla skupaj, če boš trpela tam ali če boš sama šla.
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 20:03:40
|
|
|
|
end1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83 WTF?? Sorry, ampak nemorem da nebi. Madonca si me segrela.. Pametuješ sem in tja, se žališ nad vsem in vsemi. Kdo za boga milega te je silil da si spokala kufre kot najstnica in se prislinila k drugi familiji??? Oni te že 5 let vzdržujejo, financirajo, podpirajo, ti nudijio streho nad glavo, dom, varnost, udobje... A ti boš pa zdaj najbolj pametna in boš nekoga ven metala?? In se zgražaš zakaj si je šla naredla otroka? Ja zakaj pa si si ti z 16 leti našla fanta in šla na vrat na nos k njemu živet??? Daj nehaj no.. Tudi jaz sem mlada. Pri 22,5 letih sem povila najinega prvega otročka. Od 6 meseca starosti dojenčka delam da mu lahko kaj več nudim. Živimo v najemu, za vse smo sami. Nihče nam ni kupil ene žlice pa pol tak ne jamram!!!! Ker nimam zakaj. Ker tako kot imam tako sem si želela.. Isto kot ti. Za nastalo situacijo si si sama kriva. In ne njegova sestre..nihče. Odrasti, zresni se. Začni delat, in prispevaj tudi ti svoj delež. Do takrat pa verjami da nimaš pravo glasanja. Vsaj pri meni ga nebi imela. Samo gledaš kaj ti bo iz lufta padlo.. Postavi se na realna tla in delaj nekaj za dosego svojih ciljev. sam čestitala bi ti
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 20:07:31
|
|
|
|
Kepica83
|
Hvala
Najin sonček je privekal: 28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm. 1.Mesec: 4620g in 54.5cm 2.Mesec: 5690g 3.Mesec: 6400g in 63cm 5.Mesec: 7860g
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 20:37:52
|
|
|
|
Nezadovoljna
|
Malo mešate punce, moj fant je 24. Njen je tisti, ki je 34 in seveda se tudi meni zdi čudno, da je ne podpira, zato pa želim da se končno zjasnita kako in kaj bosta. On noče sem, ona pa ne k njemu.. Zakaj sem se odselila od svojih? Ker mi je tam zelo slabo šlo.. dobila sem denar za prevoz v šolo, za obleke in hrano, pa sem morala poskrbeti praktično sama.. Pa zakaj mislite, da nisem hvaležna, da so me vzeli k sebi? Tega nisem rekla. Glede tega zakaj se jezim če me ni.. pride pač tudi izpitno obdobje, ko se imam veliko za učiti in sem doma, pa je kar problem ker se vsi povpreko derejo. Potem se pač odpravim v klet na mrzlo..
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 20:39:45
|
|
|
|
Lantea
|
Vsi skup se dol useste, pa se že enkrat za boga zmente, kdo bo kje, kdo bo koga izplačal, če bo...ne pa še nadaljnih 5 let ugotavljat, kdo ima kakšno pravico. Preden sva se z možem poročila (živiva v hiši njegovih staršev...no zdaj sva že lastnika midva), smo se vsi dol usedli (midva, starša in sestri) in se točno dogovorili, kako in kaj. To ti je osnova, ne pa da se pol takole prepiraš in grdo gledaš. Pa ne se sam pogovorit. Podpišite! Ker danes žal tudi v družini beseda ne velja več toliko kot bi lahko. Vso srečo.
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 20:41:35
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nezadovoljna On noče sem, ona pa ne k njemu.. očitno sta se odločila, vidva samo sprejet nočeta. pa sej si tut prej napisala, da pri njemu sploh nimata prostora za živet, ergo?
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 20:45:12
|
|
|
|
Nezadovoljna
|
Sem že omenila fantu, da se bo treba pogovoriti. Uff glede vzdrževanja moram še nekaj omeniti-res je, da so nam starši odstopili prostore, to res cenim. A drugače čisto enako dajeva denar za elektriko/vodo itd., hrano kupujeva sama. Pa sej si tut prej napisala, da pri njemu sploh nimata prostora za živet, ergo? - Am, tega pa nisem rekla
< Sporočilo je popravil Nezadovoljna -- 13.3.2011 20:46:28 >
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 20:45:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nezadovoljna zato pa želim da se končno zjasnita kako in kaj bosta. On noče sem, ona pa ne k njemu.. Nimaš ti kaj od njiju pričakovat, da se končno zjasnita - to je njuna stvar. Ti še za sebe ne veš, kaj bi rada. Aja, rada bi mir, ne bi pa nič naredila za to. Ja vraga no. Samo da vse veš, kaj se v sosednji sobi dogaja. Daj še malo svojo pospravi, za spremembo, bo kar nekaj prostora nastalo za dihanje.
|
|
|
|
RE: Dve družini, ena etaža.. 13.3.2011 20:48:59
|
|
|
|
Nezadovoljna
|
A potem je bolje, da se nikoli ne zjasnita in si delamo še leta prazne upe? Kaj se v sosednji sobi dogaja sploh nočem vedeti, ampak me tisto dogajanje ponavadi zbuja. Še ena reč- sem mislila, da bo več takšnih nasvetov, ki mi bodo res pomagali, pa vidim, da je razen nekaj svetlih izjem polno klepetulj, ki bi rade samo drugim solile pamet, kako je to in ono narobe in oh in sploh. Bi bilo zanimivo vedeti, če imate ve tudi vse tipi top doma? Seveda ima vsak človek napake, ampak jaz mislim, da sem drugače čisto uravnovešena in ok oseba. Toliko žaljivih besed na enkrat kot danes na tem forumu, žal še nikoli nisem slišala
< Sporočilo je popravil Nezadovoljna -- 13.3.2011 20:56:03 >
|
|
|
Jerneja ali AngelikaamaliaKatero ime vam je lepše?Jerneja (
61%)
Angelika (
39%)
Število vseh glasov: 139Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!