crvicek -> RE: ZAHTEVNA DVOJČKA (17.3.2011 5:56:09)
|
Lunai, se popolnoma strinjam s hedvigo in barbiG, tako da ne bom niti ponavljala. Ti si pa za moje pojme pri svojih 24 letih odprta in razgledana mamica, tako da si že na dobri poti, svoje in otrokove potrebe poslušaj in jih vedno obdajaj z ljubeznijo. Tudi mene psihično izčrpava jok mojih princesk in me kar iz tira vrže. Ju pa res nikoli ne pustim jokat, vse pustim in se pogovorim z njima, se objamemo ali pa se vsedem k njima med igrače in se skupaj malo poigramo, ker očitno sta mi hoteli povedati da rabita mojo bližino ...in potem tisti nasmešek in objemček ki me ponese v nebo. Imata pa zdaj 13 mesecev in meni je čedalje lepše, saj sta začeli izkazovati čustva z objemčki in lubčki. Glede pomoči staršev pa bi jaz na začetku nevem kaj dala, da bi jo imela - vsaj taščo, ker mame na žalost nimam več. Živiva pa z možem v tujini, tako da nimamo na koga računat. Ko smo pa bili poleti tri mesece doma pri njegovih, pa nisem vidla ure da smo spet sami. Cel sistem se je zrušil in čeprav nas je bilo veliko pod isto streho, sem uspela manj naredit, kot če sem sama z njima. Mali sta zelo hitro pogruntali situacijo in hoteli bit skoz na rokah, pa zaspat na rokah, pa se zibat, ....tega prej ni blo, zvečer sva ju dala v koške z uspavanko in sta zaspali. No in ko sem tašči povedala, da ne pravilno ravna, je bila vsa užaljena in takrat sva z možem sklenila da morava čimprejj nazaj na svoje, saj ni hotela razumet, midva pa se nisva hotela kregat. In ko smo bili spet na svojem je bil prvi teden res kritičen, saj sta se full jokali, bognedaj da sem šla na stranišče in da me nista opazili kje sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]....to so bile krokodilje solze. Zvečer sta hoteli zaspat na rokah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ampak ker je mož moral ravno takrat na službeno pot, smo bile prvi teden same in sem ju uspavala tako, da smo se vse tri ulegle na našo posteljo, stisnile sta se k meni, zapela sem jima uspavanko in v 10 min sta spali. Tako še danes zaspita in tudi če smo spet poskušali metodo, da ju damo v svoje posteljice, nama ni uspelo, ker se nista hoteli umirit in ne vidim smisla, da bi ju pustila jokat in se nervirat, ker bi potem samo še slabše spali. Jima pač paša najima bližina in ko bosta pripravleni sami zaspat, ju bova tudo to naučili. Zaenkrat sem še doma z njima, varuške nočem - sva si pa z možem našla pomoč v gospodinjstvu na vsaka dva tedna, ko se nabere likanja in bolj obsežnega čiščenja. Kuham, pospravljam in sesam pa vse skozi igro z njima. V kuhinji imata svoja dva predala s kuhovnicami, plastičnimi lončki in tam ropotata medtem ko jaz kuham. Sesalec raziskujeta podolgem in počez... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sem pa zelo stroga glede reda, tako da vsak dan ob isti uri jesta in po obroku tudi spita po pol ure (dopoldne, po kosilu in še enkrat ob 16ih), ob 20ih pa pižamica, flaška mlekca in potem se že sami odpravita proti sobi...sta mi prav hecne ker ena hodi...druga pa po vseh štirih za njo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mi spita pa celo noč do 6ih, ko popijeta spet flaško mlekca in potem povlečemo vse tri nekje do 8ih. Mi je pa super ker gresta tako zgodaj spat, saj tako zvečer še kaj naredim ali pa se z možkom malo razvajava in pogovarjava, saj podnevi ni časa. Glede zahtevnosti, pa se meni zdi, da je ponavadi en dvojček bolj, ponavadi tisti, ki je dominanten. Jaz to opažam pri starejši (za minutko), jo pa za malo prehiteva tudi v razvoju. Se je pa zdaj začelo tudi kreganje in cukanje....tamala se full sama igra, starejša pride mimo, ji vzame igračo in gre stran...samo da ji ponagaja. Seveda mala v jok .....no in tu sem pa jaz kot mamica v dilemi...kaj nardit. Če jo pocuka, jo jaz ne smem nazaj, saj čene bo ona razumela da je to način komuniciranja....pa jo primem za rokico, malo vzamem v naročje in ji pokažem kako naj o poboža. Saj nevem če prav ravnam, mlajša se mi ful smili, sem pa tudi opazila, da je tudi tamala začela glumit...da že začne pojokavat, ko vidi da se ji približuje in me gleda da naj o branim. Seveda so pa tudi trenutki, ko se sami igrata, lovita in skrivata pod mizo in takrat se mi kar smeji, ko ju opazujem. So lažji in so težji in zelo težki dnevi...kot npr, ta teden ko je ena bolana, smo pa same, ker je mož spet na službeni poti. Ma kot si ti sama Lunai rekla, če se hoče se vse da. To so naši sončki! Glede prilagodlivosti pa še to....kako me vsak dan presenečata, ko se soočata s tujci, njima novim jezikom in kako se hitro prilagajata novim okoliščinam. Ko smo leteli 10 ur, sta biili glavni na letalu, vsi so se jima smejali, ker se nikogar ne bojita in z vsemi takoj navežeta stike. To mi je pa izredno všeč pri njiju in zato sva se z možem tudi odločila, da ju bova pri dveh letih vpisali v mednarodni vrtec, ker vedno bolj želita imeti družbo. Nisem ti ravno odgovorila, na koncu se mi zdi da sem še jaz malo pojamrala...ampak hotela sem ti povedat da s časom boste že dobili en svoj ritem, ti le pri tem vztrajaj in seveda pri tem poslušaj želje tvoijh sončkov.
|
|
|
|