ribica. -> RE: a bo še kakšen otrok brez podaljšanega bivanja (11.3.2011 18:17:52)
|
Jaz sem bila lani na istem kot ti. Sem doma, in se mi je zdelo neumno, da doma kuham zase in za mlajšega otroka, ona pa bi hodila na kosilo v šoli. Zato sem jo vsak dan pobrala opoldne, takoj po pouku. Bila je pa edina, ki ni ostala na kosilu in v podaljšanem bivanju. Sama vsekakor menim, da je podaljšano bivanje za tiste otroke, ki nimajo kje počakat starešev, kar pr nas ni slučaj. Seveda otrok to dojema drugače. Imele sva velike borbe, ker je ona hotela še ostati v šoli. Mislila je da zamuja ful stvari. Porabila sem veliko energije da sem ji razložila, da oni pač tam čakajo, da njihove mame lahko pridejo po njih. IN da nič ne zamuja, saj se družijo že cel dopoldne, pa vidijo se vsak dan. Kake pol leta je trajalo, potem se je zgodba obrnila. Potem je bila pa ful ponosna da gre ona lahko domov, oni pa morajo še ostati. Večkrat so ji tudi sošolci rekli, češ, kako ti je fajn, ker lahko že greš domov. Saj veste kako so otroci. Na tvojem mestu bi jo vpisala v podaljšano bivanje, v primeru da med letom ne morete spreminjati svoje odločitve. Na naši šoli si med letom namreč ne moreš izmislit, da bi tvoj otrok vseeno mogoče hodil, ker se skupine in učitelji formirajo na začetku leta in se ne spreminjajo skupine. Pusti si rezervo. Kar se pa ostalega tiče, pa otrok sigurno ni na zgubi, če ga vsak dan po pouku pelješ domov.
|
|
|
|