kako odstraniti madež lepila oz. lima iz parketa? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

ksenjicka -> kako odstraniti madež lepila oz. lima iz parketa? (11.3.2011 10:35:35)

Na parketu so mi ostali madeži lima.
Namreč na noge mize in stolov smo nalimali iz filca podložke, da ne bi sčasoma zdrajsali parketa. Te so se sčasoma odlepile in lim je naredil velike madeže na parketu, kar sedaj izgleda zelo grdo. Ne vem s čim naj se lotim odstranjevanja teh madežev, da ne bi poškodovala parketa??

Lepo prosim za pameten nasvet, sploh če ima kdo že izkušnje s tem.

m76 -> RE: kako odstraniti madež lepila oz. lima iz parketa? (11.3.2011 11:00:14)

Probaj najprej z jedilnim oljem, če ne gre pa z bencinom. Vatko namoči v bencin im zdrgni. 

kajalin* -> RE: kako odstraniti madež lepila oz. lima iz parketa? (11.3.2011 11:21:09)

wd 40,dela čudeže :)

bušbuš -> RE: kako odstraniti madež lepila oz. lima iz parketa? (11.3.2011 19:01:13)

To bi tudi jaz rada vedela. Jaz sem jih probala s parnim čistilnikom počistit, pa ni bilo efekta.
Da bi z bencinom? Bom poskusla, ampak tudi mene je strah za parket.

Drugače pa ti "ščitniki" iz filca res nič ne držijo in kar naprej dol padajo iz nog od stolov.

Klaraklara30 -> RE: kako odstraniti madež lepila oz. lima iz parketa? (11.3.2011 19:37:50)

Jaz bi tudi probala najprej z nečim mastnim...na primer jedilnim oljem.

m_o_i -> RE: kako odstraniti madež lepila oz. lima iz parketa? (11.3.2011 20:20:15)

topila (bencin, aceton ipd) bodo stopila lak na parketu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
poskusi s strgalom al pa ja, cim mastnim(trgovinske nalepke se jako fino odstranjujejo z jedilnim oljem al pa baby oljem)

kajalin* -> RE: kako odstraniti madež lepila oz. lima iz parketa? (11.3.2011 20:41:09)

Poiskusi z WD-jem 40,resnično očisti lepljive zadeve,ali stare etikete,...

Stran: [1]