ianna -> obnova hiše pri fantu (11.3.2011 0:23:17)
|
Pozdravljeni. S fantom, sva se odločila za skupno življenje v starem delu njihove hiše, ki ga nameravamo prenoviti. hiša (prej je tu živela babica) se drži njihovega novega dela in ima tudi skupno dvorišče. hiša je potrebna kar temeljite prenove, od nje bi ostali le nosilni zidi, ter pred parimi leti zamenjana streha. večino obnove bosta financirala njegova starša, midva pa po svojih zmožnostih. kar se tiče zidov, se vsi strinjamo da jst ne bom vlagala. moj vložek naj bi bil v opremo stanovanja. finančno nama bosta priskočila tudi moja starša, ampak ker nisva poročena in ne živiva skupaj (da bi se smatralo za zunajzakonsko zvezo), bi bil večji vložek v tujo hišo zanje naiven. ko bi bilo urejeno se imava namen vseliti in se nato čez kako leto (ko bi se ponovno malo nabralo) tudi poročiti. sedaj me pa zanima, kako naj se zaščitim glede financ, da bi bil v primeru razhoda moj finančni delež ter delež mojih staršev dobro razviden. bi me sploh kaj pripadalo, glede na to da nisva še poročena niti v izvenzakonski zvezi? razmišljala sem o notarjevi overitvi dokumenta, kjer bi bila napisana vrednost mojega prispevka. je to mogoče? bi bilo to dovolj da bi s tem dokumentom dokazala moj vložek? v mislih imam predvsem moje prihranke, ki nanesejo že lepo vsoto. zasledila sem kupovanje opreme na ime, ampak bi se rada znebila še dodatnega obremenjevanja s tem, če je bila npr. omarica za v kopalnico kupljena z mojim al njegovim delarjem, če je na vseh možnih računih ki sem jih plačala moje ime in če le ti nanesejo na vrednost ki sem jo prispevala. rada bi dala denar skupaj s fantovim in si glede na izkupiček uredila domek, brez omenjenega razmišljanja. vsekakor je ta fant tisti, s katerim si želim ustvariti družino in se z njim postarati. če bi bila kakšna dilema se niti ne bi spuščala v to. ampak ker se nikoli ne ve kaj bo čez par let, desetletij... bi rada že sedaj izpeljala tako, da se ne bi nekoč tepla po glavi. hvala vsem za odgovore! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|