So morda norice? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Zvezdica -> So morda norice? (13.8.2005 13:23:19)

Pozdravljene!

Naš mali je ravno dopolnil eno leto in še ni bil bolan razen za "vzorec" prehlajen.
Zdaj pa ima že nekaj dni povišano telesno temperaturo in že nekaj dni eno pikico "izpuščaj" ki je podoben majhni bradavički, danes zjutraj sem opazila novi dve pikici, eno na čelu in eno na rokici.
Ker je ravno v teh dneh dobival nove zobke (mislim da so petice in to obe zgornji in obe spodnji) povezujem vročino s tem. Kaj vi pravite?

Hvala in lep pozdrav:rozica:

elizabeta p -> So morda norice? (13.8.2005 23:21:29)

Vročina verjetno, pikice pa po mojem ne. Mi smo imeli norice pri enem mesecu in pol in so bili znaki taki kot pri tebi. Najprej ena, potem dve pikici...
Najbolje da se oglasiš pri pediatru.

elizabeta p -> So morda norice? (13.8.2005 23:22:06)

Aja, pa nismo imeli vročine pri noricah.

Anonimen -> So morda norice? (14.8.2005 9:09:54)

tudi pri nas smo imeli norice z višjo telesno temperaturo najbolje da greš k zdravniku in otroku postrizi nohte da se ne bo praskal če ga bo srbelo zdravnik ti bo predpisal sirup za pikice da ga ne bo srbelo n sirup za zniževanje vročine če bojo pa norice še vedno zelo srbele je pa meni naročil da naj otroka večkrat na dan stuširam z mlačno vodo in samo nalahno potapkam vodo iz telesa brez drgnenja pa čim prej se pozdravite

Primoza -> So morda norice? (14.8.2005 10:02:51)

Če se pikice "razmnožujejo" in jih spremlja vročina, je to značilen znak noric. So pa zdaj norice velikokrat precej težko prepoznavne, tako da je najbolje iti do pediatra.

Stran: [1]