|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trganje nohtov
9.3.2011 10:04:51   
maktub
že nekaj časa nas mis tole prakticira...cele dneve si čopka in trga nohte na roki in na nogi...nohte ima čisto čisto uničene,porgane..na nogi nima mezinčka in prstanca  druga 2 sta poskodovana  edino palec je cel kajti je večja povrsina...na roki pa da ne govorimo...trga in čopka si jih do krvi in očitno njega to sploh ne boli.,..
čim ga vidim da si drzi roke ga takoj opozorim in rečem" pusti nohtke"..in jih v sekundi spusti..čim se pa obrnem pa nazaj...ista pesem
nohte ima ze tako grozne da nevem kaj naredit... bojim se tudi da se mu ne zarastejo grdo..
se največji stos pa je ker se noče in noče obut nogavic kajti se mu očitno fajn zatikajo in ga boli..tako da so problemi se z obuvanjem..če pa mi vspe jih nataknit pa v roku 5 min so dol,....

a je imela katera se kake take probleme?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: trganje nohtov
9.3.2011 10:09:53   
dreamhorse
Hm, tole pa res ni posrečeno. To sem počela jaz, nato grizla nohte od 16 leta. Sedaj še vedno, kljub dolgim nohtom, grizem obnohtno kožico.
Proti grizenju obstaja lak, ki ima zelo grenek okus. Proti trganju so meni najprej na pamet padli gelirani nohti. Kako je s tem pri tako malem otroku ne vem, vendar so lahko tako debeli, da jih ne bo mogel potrgat. Mogoče je rešitev nehumana, definitivno pa manj boleča in krvava. Me zanimajo mnenja drugih forumašic. Meni se je utrnila ta ideja.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.3.2011 10:31:26   
maktub
ma jaz res nevem..to manijo imamo v familiji jaoo..sej tudi on si trze kozico ampak pol si jo tolko izpodrine da prime konček nohta in cupka... za znoretl..pool pa mi pritteče...mamaa mama reziiii...

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.3.2011 10:40:03   
dreamhorse
res ne vem, kaj bi...pravijo, da bi to naj bilo psihičnega izvora... živčnost itd... pri sebi že lahko  to potrdim...

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.3.2011 11:36:10   
ksenija12
Hm..spomnila sem se ene knjigice, ko je fantek dajal palec v usta, pa mu je mami palec 'spremenila' v kralja (narisala mu je oči gor:) in potem se je odvadil dajanja palca v usta...Če je že dovolj velik, da razume, bi jaz poskusila na ta način, da prstke poimenujeta (palček, kazalček..) in potem gor narišeta oči in rečeta, da bo žalosten prstek, če mu bo odtrgal noht proč...ali pa na noht narišeta oči.. Upam da nisem preveč zakomplicirala, je pa odvisno od otroka.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
9.3.2011 21:59:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 6
10.3.2011 8:02:30   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse
To sem počela jaz, nato grizla nohte od 16 leta. Sedaj še vedno, kljub dolgim nohtom, grizem obnohtno kožico.

ojoj, nisem edini tak nevrotik! user posted image  mene je soseda "odvadila" grizenja nohtov pri 10. letih, ker mi je nonstop tezila in mi je sla na zivce, tko da sm nohte nehala gristi, ampak se vedno veselo grize in grizem in grizem to obnohtno kozico user posted image  no, pravzaprav ni ravno za smejat... user posted image

drgac pa od prijateljice mali se zdaj, pri 3. letih grize nohte in ni sanse, da bi ga odvadila...

te poplnoma razumem... jaz imam non stop prste v ustih, in moj me kar gnjavi, da to ni lepo itd... saj vem, da ni, pa če ne morem nehat. Jaz sem si nehala grist, ko sem napisal pogodbo s stricem, da če v 2 mesecih neham grist nohte mi da 10000 SIT. Od takrat ga še nisem videla.. Bi jih pa tako jaz njemu morala dat, v zahvalo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?