Dona84
|
Živjo Helgga! Meni so marca porodniško tudi izračunali manj, kot bi človek razumel po zakonu o porodniški, zato sem poklicala na center, mi niso nič vedli povedat, nato sem se pa osebno oglasila in vztrajala, naj mi pojasnijo, kako so prišli do izračuna. No, v NM dela ena gospa, ki ji ni nič jasno, mi je zatrjevala, da ona samo vtipka v računalnik, on pa sam naredi, pa da program razume, samo računalnika pa ne . Ker se nisem pustila odgnati, je poklicala na csd Sevnica in kar mene dala na telefon, ker sama ni razumela - groza! No, ti so mi pojasnili, da na odločbah narobe piše, ker obrazca še niso spremenili, in da se ne upošteva več 55% minimalne plače za izračun, temveč nek nižji znesek, glede na nek socialni transfer. Če si potem to upoštevu, je prišlo enako, kot je program ven vrgu, na žalost pač manj, kakor če bi upoštevu minimalno plačo. Morda gre pri tebi tudi za ta problem? Priporočam ti, da pokličeš in vprašaš, pa vztrajna moraš biti. Men je tepka samo ponavljala, naj se pritožim, verjetno bi pritožbo pa ona reševala - kr neki! Zato so tam, da ti razložijo, kako so prišli do zneska. Lp
|