Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka zaspanček, ti v svojem prvem postu govoriš, kot da se mora vsakemu otroku hrana pasirati, pa če je potrebno tudi do enega leta ali čez. Vsaj tako je iz postov razbrati. Jaz govorim o večini otrok (zdravim, normalno razvijajočim se, brez hib), kako bi se naj prehranjevali. torej, da se jim NE pasira. In tukaj sem že precej dolgo gor, da vem iz izkušenj, ko določena prestrašena mamica kaj sprašuje, ji ponavadi odgovarjajo tiste, katerih otroci so res specifični, joj tega pa ne ker je moj otrk dobil to pa to. In potem ta prestrašena mamica, v strahu, da tega njen otrok ne bo dibil meni, da je tako prav in normalno. Ali ravno obratno, ko pri uvajanju sprašujejo kdaj mleko, pa ji nekatere mamice odgovorijo: jaz sem dala že pri 5 mesecu alpsako mleko pa je zrasla v zdravo lepotico! Ja čestitke, vendar to ni tista normala.... Upam, da razumete, kaj želim povedati. Potrebno se je držati nekih strokovnih mnenj, saj le-ta niso napisano tja v en dan temveč na podlagi večletnih študij. Je pa potrebno upoštevati vsak individum in se potem prilagajati čim bolj normali. In zato se mi zdi prav, da povemo, kaj je normalno in da ne strašimo mamic s tistimi ekstremi, ki izstopajo, in sploh tu na tem forumu, potem to deluje kot normalno, saj se ostalim mamicam, več ne ljubi pisati, ker so vedno napadene. Ah daj no... Kaj pa je normalno? Se pravi, če je nekaj kao "normalno", mora vsak otrok to takoj sprejeti, ker kaj pa če ne, potem ni "normalen"? Tisti, ki ne sprejme dojenja, ker je to kao "normalno", potem ni normalen? Aja, ne, mama ni normalna, ker se ni dovolj potrudila, ne? Pač probaš s koščki, če pa ne gre, pa probaš kasneje, do takrat mu pa pasiraš. Otroci so si različni in niso vsi po standardu, eni določeno stvar osvojijo prej, drugi pa kasneje. Glavno je, da daš otroku možnost. Drugo pa je, če mu pasiraš, ker je tako tebi lažje in otroku sploh kaj drugega ne ponudiš. Isto je npr. z žlico - mu jo pač ponudiš, eden bo takoj sprejel in lepo jedel, drugi pa ne in bo trajalo dlje. In kaj, je zdaj eden normalen, drugi pa ne? Daj ustavi konje, ker bodo tiste "prestrašene" mamice samo še bolj prestrašene.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 9.3.2011 18:38:42 >
|