Anonimen -> Beli tok (13.8.2005 13:42:13)
|
Pozdravljena! Veliko so ti napisale moje predhodnice, mogoče še od mene kakšen nasvet. Tudi sama imam že več let problem z belim tokom, pride in izgine, močnejši se mi pojavi vsake tri mesece nekako. Moja G. je rekla, da imamo pač ene ženske bolj občutljivo sluznico in naj se sprijaznim, da se mi bo večkrat ponavljalo, da ga ne bom popolnoma odpravila. Najprej glede umivanja: higiena je nujnaq, seveda, vendar je povsem dovolj enkrat na dan, ker večkratno dnevno umivanje naredi sluznico še bolj suho in uničuje njeno naravno kislost. pravtako ni dobro izpiranje nožnice. Meni je G. svetovala, naj se samozdravim z jogurtom, ker bi bila drugače vsak teden lahko pri njej. V nožnici se nahaja več različnih stvari, za kislost nožnice skrbijo bakterije lactidus bacillus, ki so torej dobre bakterije. Pravtako ima vsaka ženska v sebi tudi prisotne glivice, ki so večinoma glavne povzročiteljice belega toka. V zdraven okolju ne delajo problemov, se pa nesorazmerno razširijo, če se ustvari njim prijetno okolje, torej da se poruši naravna kislost, da jim je toplo, da ni kisika. Jogurt vsebuje prav bakterije lactidus bacillus in pomaga vzpostaviti naravno kislost. G. je rekla, da lahko uporabim tudi limonin sok ali navaden kis, važno, da je kislo. Meni se zdi jogurt najboljši. Paziti moraš na obleko, da je iz naravnih materialov, da ne nosiš sintetičnih hlačnih nogavic,...
|
|
|
|