težave s spanjem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Naja31 -> težave s spanjem (13.8.2005 9:21:36)

Evo, po ta novem imamo zdaj še težave s spanjem :(( :(( :(( Po 4ih mesecih :(( :(( :((
Če sem prej jamrala, da se ponoči zbuja, bi zdaj dala vse, da bi bilo tako kot prej.

Ze cel teden se dogaja, da zvecer traja celo vecnost, da zaspi. Pa delamo isto kot prej. Ob 19h kopanje, ob 20h je ponavadi ze spal. Pa je zaspan, ker komaj gleda. Ucke si menca, zeha. Med dojenjem je vedno zaspal, jaz sem ga pustila kaksne pol urce v najini postelji in ga potem prenesla v njegovo. No, zdaj pa med dojenjem tudi omaga, ampak potem se cez 10, 15 minut obvezno zbudi in ga moram na rokah uspavati, kar potem traja celo vecnost.
Prvo polovico noci se kar prespi, tja do polnoci, enih (vcasih je do treh), potem se pa zacne. Konca se tako, da spi priliman ali prisesan name, zbuja se na eno uro, zagrabi josko, trikrat povlece in naprej spi. In tako do jutra.
Jaz ne morem vec!!!!! Tako sem utrujena, da mi gre kar na jok. Danes sem se ob treh zjutraj medtem ko sem ga poskusala nazaj uaspavati kar zjokala.
Sme ze pomislila, da mu mogoce dojenje ne zadostuje vec, saj ni normalno pri tej starosti, da ponoci je 2, 3 ure. Ampak cez dan teh tezav nimamo, tudi zdi se mi da lepo napreduje saj je kar lepo zalit.
A je mogoce cas za dodatek?

Pomagajte!!!! :(( :(( :((
Hvala, Naja




špelica -> težave s spanjem (13.8.2005 9:49:02)

Pri nas je bilo podobno, se je okoli šestega meseca začel zbujati bolj kot prej, recimo prej se je 2x na noč, po šestem mesecu pa 4x!Tudi jaz sem mislila, da je lačen, ampak ni bil!Takrat sem še dojila in ko se je zbudil, je dvkrat povlekel in zaspal nazaj, kot paviš ti. To ni nobena lakota, če bi bila, bi več časa vlekel.

Poleg tega, če normalno pridobiva na teži, je to samo cartanje. Nam je pediatrinja rekla, da pri šestih mesecih najkasneje ukinem nočno hranjenje in ko smo nehali dojit ponoči, je tudi prespal noč. Z gosto hrano sem pa čakala do šestega meseca. Preden gre spat naj se fajn naje, potem pa, verjetno, je mogoče še enkrat lačen(recimo, ker ima samo 4 mesece, čeprav eni pravijo, da bi že pri štirih moral spat celo noč, no, jaz malo dvomim, recimo pri šestih).

Te popolnoma razumem kako si neprespana-preverjeno!Naš je prespal noč pri približno sedmih mesecih.

Tako, to so bolj izkušnje kot nasvet...




eva1 -> težave s spanjem (13.8.2005 10:04:19)

Naja , pri nas je bilo podobno ravno pri 4 mesecih-začela sem z gosto hrano, potem je bilo nekaj dni dobro, pol pa spet zbujanje, zaradi zobkov...in to je bilo čezdalje slabše! Ko je zobek dodobro vn pogledal, sem se odločila za skrajni ukrep-ponoči nič več dojenja! Bil je že na dveh gostih obrokih in če je pri 2 mesecih spal celo noč ni hudič da pri petih ne bo! Sicer je bilo kar nekaj joka, hvala bogu je v 10 minutah nazaj zaspal, brez zizike, brez nošenja-hotela sem da zaspi brez druge pomoči...in je ratalo nam je-sedaj spet spi celo noč od 21h-6h, potem podoj in naprej še spimi do 9-9.30! Uglavnem jaz nisem več mogla tašnega tempa k ga je on hotu, ok nejprej se je zbujal 1x na noč, potem 2x, potem že kar na 3 ure-in to pri 4mesecih in pol-in pol smo zaključli...kar je pa preveč je pa preveč! Pediatrinja mi je že pri 3 mesecih rekla, naj bi otrok prespal celo noč-no sej pri 3 jo je, pri 4 mesecih so se začele te komedije in pri petih smo jih končno-upam, da za vedno ukinili! Sej če se bo tu pa tam še zbudil ni panike, ampak na 2-3 ure sračkat ponoč pa ne...sam preseki, par dni traja, da se bo mali navadi, pol pa bo...pa vrjetno sesedi ne bodo prav veliko spali, ampak ne sekiraj se!




lunca77 -> težave s spanjem (13.8.2005 11:06:03)

hojla!
mi smo čist na istem. zvečer se nosimo in uspavamo, prej je bilo dovolj da sem ga podojila. potem pa okrog treh ponoči pa jok in stok kako uro pol mu pa dam mal koroških kapljic (kr tko za pomiritev) pa se umiri in skupaj nazaj zaspiva, potem ga pa nesem v posteljico in spi tam do petih šestih. po moje so zobki. tko je zdej zadnji teden. v četrtek je bil star 4 mesece. jst mislim, da ko bo čas bo že spal celo noč, lahko da tudi kaj sanja in se prestraši :zmeden:. jst ga ne puščam da joka ker se mi zdi da mu je res hudo. se pocrklava 9nebesa pa je. sem pa tud jst že tko zaspana da se mi kr meša pol pa čez dan z njim skupaj spiva pa :love: mi pomaga in ga zrihta da jst eno odspim.
veliko sreče pa nočnega spanja lunca77




peja -> težave s spanjem (13.8.2005 19:18:05)

:duda:Nasa dva pikca sta stara 3,5 mesce . Zaspita med2100-2200 in spita tja do 0600 potem vsakeemu flaska in dalje do 0800 mogoce vcasih do0900.
Na zacetku so bili veliki problemi predvsem s tamalim.
Ni in ni hotu zaspaat zvecer , hotu se je na vsak nacin nosit in crklat in ne vem se kaj vse .
Ta problem smo resili zelo enostavno .Zvecer ga sva ga dala v postlco in to je to , normalno , da se je tamau dru k jesihar vcasih tud eno uro skupi .To je trajal mogoce dva tedna in pol je ocitno postudirou , da nau nc in zdej spi breez problema .
Ker enostavno si ne morva prvosct pri dvojckih , da bi juh skoz po rokah valala pa uspavala na rokah .
Otrok more vedt kdaj je cajt za spanje in fertik.

Druga stavr je , ce ga kej boli itd...
Sam mors met trde zivce pa usesa , da lohk poslusas kak se dere ...:duda:




Marogica -> težave s spanjem (13.8.2005 21:16:28)

Jaz vseeno mislim ,da je lačen, zato hoče non-stop vlečt na joški. Daj mu za spremembo en večerni obrok-kašico (mislim, da je frutolino od 4. mes. dalje), pa boš videla. Drugače se bo navadil, da ga boš vedno cartala in na rokah nosila,da bo zaspal, tudi, ko bo večji. V primeru, da se pa je že navadil, da vsake toliko časa hoče tvojo dojko, mu daj po frutolinu še dudo. Včasih se otroci v spanju in če so siti, želijo samo malo potolažiti. Bolje duda kot pa ti.
Boš videla, da se boš naspala. Preverjeno




hiko -> težave s spanjem (14.8.2005 10:40:48)

Moja punčka je sedaj stara 7 mesecev in pol.Še vedno se zbuja na uro,ali pa na dve. Pasirano hrano je ze od 5, meseca naprej,lacna torej ni.Vem pa,da se dojeni otroci cartajo ponoci,ker rabijo toplino mame.Sicer je to nekaj najlepsega za ortoke in za nas,je pa naporno. Otroci,ki so hranjeni po steklenicki nimsjo taknih izkusenj s cartanjem, zato tudi ponavadi ponoci dlje spijo.Tudi malcke pesti strah,da mame ne bo vec nazaj,oni to ne vedo.Mirai se boji teme.Velikokrat jo tolazim,vcasih spiva skupaj,a raje jo dam v posteljico,da se navadispati brez mame.Skusam jo pomiriti brez dojenja kar v posteljici,ce pa to ne zaleze,pa jo dam na dojko.
Mamica, ne obupat.Vsem nam je prvo leto tezko,verjemi,vsak trud je skrbno poplacan!




tris -> težave s spanjem (14.8.2005 14:04:30)

Naš tristan star 3,5 meseca nam je do sedaj dvakrat prespal noč in to od 21:00 do 5:00 zjutro. Drugače pa se zbuja nekje okrog 2:00 kakšen dan lahko tudi prej. Midva se namreč ne dojiva več je na flaši in tudi če mu zvečer napravim več mleka da popapca ne spi dlje, včasih se mi zdi da se še prej zbudi. Zbudi pa se tako da dviguje močn o v luft nogice in cmiha--- se mi zdi da gre za napenjanje je kar hudo in pole mu dam jest ker drugače se ne potolaži.

Joj, jaz se sprašujem kdaj ga bo to napenjanje pustilo da bi lepo spančkal prav bogi je ko se tako zbuja.:((




Stran: [1]