barva+tičino masa .. zmazek? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Martinčka -> barva+tičino masa .. zmazek? (7.3.2011 8:54:19)

Hello..

tukaj ste mi vedno pomagale... zadnjič sem se lotila barvati tičino maso z jedilnimi barvami iz trgovine in sem ugotovila da ne morem nardit ven lepih barvnih kuglic ker postane masa čist pacasta in lepljiva...

zdaj pa bi rada možu (danes zvečer) oblekla torto v temno modro tičino maso in ne vem kako naj naredim da bo masa še lepa za obložit torto potem ko ji dodam barvo? a bi ji mogla potem dodat še kaj zraven? kakšen sladkor v prahu? pojma nimam... kako se naj lotim?

imam pa te barve: Schwartau Farben

hvala za pomoč! pozdravček

blaža -> RE: barva+tičino masa .. zmazek? (7.3.2011 9:46:40)

S temi barvami v vsakem primeru ne boš dobila temno modre.Za temne barve, kot so temno modra, črna, rdeča,.. je potrebno dodat res veliiiiko barve in seveda škrob ali sladkor v prahu.

Preberi si na kul slo malo o tičini masi. Preden se lotiš kaj takega, se je potrebno vse prej informirat, da ne rata pol katastrofa.[sm=smiley36.gif]

Jaz si še sedaj, ko že nekaj cajta pečem in nekaj znam, vseeno vse preberem, če se lotim nekaj novega, drugače ne gre,..

Martinčka -> RE: barva+tičino masa .. zmazek? (7.3.2011 11:50:00)

Ja jaz rabim takšno kraljevsko modro za superman znakec:) bom v znakec napisala ata:) haha... sem vidla v eni angleški varianti dad noter napisano v znaku in mi je bilo super! mogoče je potem bolje da naredim kar belo torto in sam znak naredim moder.. bo šlo manj barve pa lahko prej eksperimentiram ko ne bo toliko mase šlo..

na kulinariki sem že toooliko prebrala o tej masi da me glava peče.. haha... vsak ma neke svoje izkušnje in sem že čist bebava s tem.. maso pa imam od goljata tako da je super! sam tole barvanje me jezi:)

kasso -> RE: barva+tičino masa .. zmazek? (7.3.2011 12:52:01)

za temno modro raje daj barvo v prahu...poglej magari tisto, ki je za barvat velikonočna jajca.
Če ti rata pacasto si pomagaj s škrobom - Gustin ali sladkorjem v prahu.

lahko pa narediš znak bel in ga le po vrhu pobarvaš s čopičem in barvo (v prahu ali uno iz tube)

Stran: [1]