komisija v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

2.2. -> komisija v nosečnosti (7.3.2011 8:42:16)

iščem pa ne najdem....a obstaja kakšen pravilnik na ZZZS glede bolniške v nosečnosti.kdaj te lahko obiščejo (ura in dan). vem da te lahko vse dni v tednu samo kdaj je najpogosteje. verjetno res ne hodijo ob 18h ali 20h po hišah in preverjajo. mislim takrat jaz že spim....pa verjetno kakšne praznike in nedelje so tudi oni fraj- ne vem...

mogoče mi boste lažje povedale, če je katera imela lasten primer.

imam pa na odločbi napisano strogo mirovanje, kaj potem ne smem niti iz hiše ven....

matejast -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 9:11:02)

Tud jaz sem na bolniški- že tretja nosečnost in sem že prej tud obakrat bla na bolniški- komisije nisem nikol imela in moja ginekologinja je rekla, da naj se s komisijo ne obrenjujem preveč, naj kar grem na sprehod, če bi pa kdo glih takrat prišel pa naj rečem, da sem šla v lekarno po Magnesol. Drugač nosečke zelo redko kontroliajo, samo seveda se pa lahko zgodi. Jaz sem pretežno kar doma, grem pa tud tle zraven v Spar za pol ure, je pa mama doma in sva dogovorjeni, da reče, da sem šla v lekarno. na kakšne prireditve kjer me lashko kdo vidi pa ne hodim. Za frizerja se pa zmenim tisti dan ko imam pregled in takrat še mal šopinga opravim, če se seveda počutim ok.

2.2. -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 9:39:47)

saj jaz sem skozi doma, še v vrtec se malo ne upam peljat. ima pa danes npr. en mali nastop cca pol ure traja pa bi jo šla rada gledat. saj pravim na odločbi piše strogo mirovanje. sem pa tudi rekla da res slučajno če me res ne bo doma , naj reče da sem šla npr. v lekarno ali v službo odnest bolniško....
jaz sem pa slišala da so sedaj kontrole nosečk full poostrili. mene v 1. nosečnosti ni nihče kontroliral. pa sem bila od samega začetka doma. pa sem bila vmes 3 tedne na morju vmes še poroko, hodila res naokoli.-za zdaj pa nimam jajc da bi še tamalo peljala v vrtec, kaj šele v trgovino.

marijaklara -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 10:45:21)

jaz sem pred 5.leti imela dve kontroli med bolniško zaradi rizične nosečnosti.
Če imaš strogo mirovanje, to pomeni točno to- mirovanje, nobenih sprehodov, trgovine, ... NIČ. Če se počutiš dovolj dobro za sprehod, .. pa naj ginekologinja  napiše v predlogu komisiji in boš imela v odločbi. Tako sem jaz naredila ko se mi je zdelo, da se bolje počutim in sem potem hodila na sprehode.

2.2. -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 12:01:28)

in v katerm času dneva ti je prišla-če se spomniš.
eni pravijo da v dopol. času in ob ponede. in sredah.a je mogoče katera imela na nedeljo

Reby -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 12:10:49)

2.2. - jaz sem bila celo prejšnjo nosečnost v bolniški. Na srečo komisije nisem imela. Sem pa bila na začetku malo bolj prestrašena in non stop doma, sem res dosti počivala. Po 6. mesecu sem pa kr dost okrog hodila, na dolge sprehode, kavice itd. Tudi tokrat sem, kot veš, v bolniški in vseeno hodim okrog - grem na sprehod, malega peljem v vrtec in ga grem iskat, grem v trgovino, na kavico s prjatlcami.
Men je G v prejšnji nosečnosti napisal, da priporoča sprehoda, pa komisija tega ni upoštevala.

Pri moji prjatlci so bili v nedeljo ob 20.00, tako, da nikoli ne veš, kdaj pridejo.
Ne se preveč obremenjevat. Saj nosečke potrebujemo svež zrak in sprehod [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pizmek -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 12:12:30)

Eni moji kolegici je komesija potrkala na vrata v nedeljo ob 19i uri, drugi pa sredi tedna okrog kosila..tudi js sem bila doma na bolniški, pa mi na srečo niso kaj morili. Sicer sem js bila res doma, je pa res, da sem kljub rizični nosečnosti in težavam, komaj dobila odobreno bolniško. Se mi pa zdi zanimivo, da enim ko jim "nič" ni, dobijo takoj in potem jih vidiš povsod okrog samo doma ne.

Angel miss -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 12:30:09)

jaz sem bila celo prvo nosečnost v bolniški. Komisije sicer ni bilo na obisk, na odločbi mi je pa pisalo strogo mirovanje, odhod od doma samo za obisk zdravnika in na terapije. Sicer je dala zdravnica na komisijo predlog, da se mi dovolijo krajši sprehodi, vendar komisija tega ni odobrila. Mi je pa zdravnica takrat napisala v kartoteko in v materinsko, da glede na to, da sem imela nosečniško sladkorno, mi za terapijo predpisuje kratke sprehode po obrokih.
Torej, pojdi do osebne zdravnice in se v primeru, da res ni zadržkov za sprehode, zmeni, da ti to dopiše v kartoteko. Pa bo ok, ker se boš lahko sklicevala na terapije. Samo glih za izkoriščat pa to ni, ker če te ob kontroli ni doma, pridejo na vrata še enkrat po eni uri. Takrat pa res moraš biti doma. Tako mi je bilo razloženo s strani zdravnice. Pa še opozorila me je, da so zaradi vse več bolniških v nosečnosti res poostrili nadzor nad nosečnicami.

2.2. -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 13:46:51)

ja res se ni za igrat, sem res skozi doma in me že tako boli glava, rada bi šla vsaj na majhni sprehod z tamalo pa si skor ne upam.....sicer grem jutri še do moje osebne zd. pa jo bom še kaj v zvezi z tem vprašala. mislim pa tudi za teh 15 min kaj me nebi bilo doma ko bi šla tamalo 4l staro gledat ker ima prvič plesni nastop. pa še mož dela pop. tako da še on ne more-že dosti je kaj si skoz menja službe zaradi mene in tamale če je potrebno....sem pa na bolniški dober mesec...

pizmek -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 15:04:42)

A zdaj si prvi mesec na bolniški? Ali prvi mesec za komesijo? Če si za komesijo, za kako dolgo ti pa je odobrila bolniško?

2.2. -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 15:47:22)

prvi dan bolniške 1.2. in sem na bolniški do 24.4.

2.2. -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 15:48:52)

odobrila mi je moja g do naslednjega pregleda pri njej komisija pa mi je podaljšala za 10 dni več. ne naslednji pregled imam 14.4.-sem se zgoraj zmotila

Reby -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 16:19:15)

IZVIRNO SPOROČILO: pizmek

A zdaj si prvi mesec na bolniški? Ali prvi mesec za komesijo? Če si za komesijo, za kako dolgo ti pa je odobrila bolniško?

Ponavadi odobrijo najprej za 1 mesec in potem podaljšujejo za mesec ali dva.
Meni so pa tokrat prvič kar za 2 meseca.

pizmek -> RE: komisija v nosečnosti (7.3.2011 19:24:07)

Prvi mesec ti lahko odobri osebni zdravnik, ginekolog samo predlaga, nato te pa komesija prevzame, ker os. zdravnik pošlje papirje na komesijo. Ponavadi odobrijo za 1 ali 2 meseca, potem pa začnejo težit..vsaj pri meni so.

2.2. -> RE: komisija v nosečnosti (8.3.2011 10:51:59)

pa so ti potem odobrili?

pizmek -> RE: komisija v nosečnosti (8.3.2011 11:37:02)

So mi, ampak sem jim mogla prav pritožbo poslat, da se ne strinjam in še enkrat vse dokaze in papirje, ki so jih že enkrat zahtevali, da imam rizično nosečnost sem jim še enkrat poslala..nevem no, meni se zdi ta komesija čista loterija..kot da pol prošenj sploh ne preberejo. Zdaj sem na srečo že na porodniškem. Vso srečo, da ti odobrijo naprej. Kdaj pa imaš rok?

2.2. -> RE: komisija v nosečnosti (8.3.2011 15:25:15)

septebra imam rok. samo v 1 nosečnosti sem bila brez kakšnih komplikacij glede zdravnikov in komisije doma. potem 2 noseča delala in splavila. zdaj 3 sem pa od začwetka na bolniški in upam da res tako ostane, ker v službi nevem kam bi me dali glede na mojo situacijo delam v gostinstvu težko delo, delo skoz na nogah....niti po 4h nevem če bi prišlo kaj v poštev-sva se že z direktorjem pogovarjali da neve kam bi me dali, ker ni takšnega prilagojenega dela.....

pizmek -> RE: komisija v nosečnosti (8.3.2011 16:20:26)

..no saj zato..najboljš da greš na bolniško in to je to. :)

matejast -> RE: komisija v nosečnosti (8.3.2011 16:34:49)

Po moje je pa ful odvisno od tistega zdravnika, ki ti na komisiji odobri bolniško. Men so prvič in drugič tud podalšvali za en mesec do dva, zdej mi pa samo do naslednjega pregleda- in ker sem imela do zdaj skoz neko sranje od krvavitev, hematom, itd sem bla na pregled naročena vsakih 14 dni in isto so mi (za 13 dni) podalšvali na komisiji. Za ****. Non stop sem visela pri enem oz. drugem zdravniku. Upam, da mi zdaj podaljšajo za en mesec glede na to, da sem naročena čez 4 tedne.

2.2. -> RE: komisija v nosečnosti (8.3.2011 18:15:39)

mah...pustimo se presenetit. upamo pa na najboljše

Luskica -> RE: komisija v nosečnosti (10.3.2011 14:09:45)

Ojla!
Eno vprašanje, če morda katera ve. a kontola pride že prvi mesec,ko ti bolniško odobri komisija. Jaz sem bila zdaj en mesec na bolniški, ki mi jo je odobrila osebna zdravnica, zdaj smo pa poslal naprej na komisijo. V aprilu pa že začnem porodniško, tako da mi bodo mogl itak samo za en mesec podaljšat.
A kej veste a hodijo v kontrolo že takoj, al bolj pri dolgotrajnih bolniških. Res si pa ne predstavljam, da bi mogla biti cel mesec v bajti zaprta, se mi po mojem odtrga!

olimia -> RE: komisija v nosečnosti (10.3.2011 20:05:54)

luskica, kolikor vem, ti lahko komisija potrka na vrat že takoj prvi dan, ko pades pod njih. tako da se ni za igrat. Ne vem, jaz sem sedaj prvi mesec pri njih in to samo do 25.3. potem pa porodniška, ampak res dlje kot do sosede 100m ne grem, pa otroka peljem v vrtec zjutraj- iskat jo hodi pa babi. no, pa na kontrole tudi grem, zase in za ta malo, č je potrebno- pa se mi zdi da je že preveč.
aja, moja soseda je imela prvi teden komisijo na vratih, pa potem v istem mesecu še enkrat, potem pa nikoli več - je pa celo nosečnost doma.
Ne vem no, ampak mislim, da ni nekega ključa, h komu gredo

anci banci -> RE: komisija v nosečnosti (11.3.2011 9:21:09)

jaz sem tudi na bolniški, zaradi sladkorne, posledic stresa, ki sme jih doživela v službi, zaradi groženj o odpustitvi, dehidracije na začetku(bila v bolnici) in umetne oploditve, za sedaj so mi podaljšali 2x po 1mesec in kljub mnenju diabetologa in psihiatra da se moram 3 x na dan sprehajat, je bilo v odločbi napisano strog počitek....sicer hodim na krajše sprehode po obrokih vendar nikol več kot za 1 uro ...je pa težko ker imam doma 20 mesečnika in ob sončnih dnevih bi ga zelo rada kam ven peljala...za enkrat kontrole ni bilo, mi jo je pa na zečtku pošiljal delodajalec ko sme bila še na njegove stroške..
samo čez vikende pa hodimo k mojim staršem  na dolenjsko , ker peljeva z možekom sinkota mal na zrak....(mi je v menju napisala psihatrinja, da pač koristim pomoč in nego staršev ker sama kao ne morem in to pri njih doma)-....tako da sme vsaj malo krita...
gelde poostritve kontrol pa je moje mnenje tako, itak nimajo tolk ljudi da bi vse kontrolirali(kakor sem slšala jih je na ZZZS veliko na bolniški) , še ene odločbe ne morejo v roku narest(men je 4.3 potekla bolniška in še danes nimam odločbe)..to mi zdej že drugič zamujajo

pizmek -> RE: komisija v nosečnosti (11.3.2011 11:48:59)

Prvi dan bolniške, ti lahko nekdo potrka na vrata, ne samo komesija potem naprej. Odvisno v kakšni firmi oz. službi si..tudi iz službe te lahko preverjajo, če si res doma, ne samo od komesije.

Anonimen -> RE: komisija v nosečnosti (11.3.2011 12:28:13)

Napiše se komIsija ne komEsija.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>