Massa26 -> (nepotrebni) antibiotiki ? (6.3.2011 12:32:35)
|
Pozdrav, če se komu ljubi poglabljat v našo situacijo, bi prosila za mnenje.. 3,5 letna hčerka je v nedeljo zvečer dobila vročino in ker je bila kar visoka - tam med 38 in 39 pa tudi malo čez, sem jo v sredo peljala k zdravniku. Naj bi bila viroza (pregled krvi). Vročina ni padla oz. je padla pa spet narasla. V petek je že zgledalo, da bo v redu, zjutraj samo malo čez 37, zvečer pa spet čez 39. Včeraj, v soboto zjutraj 36,8, popoldne 38,3 in rekla je, da jo boli uho. In že dva dni je imela zelo krvav smrkelj, drugih simptomov ne. Mož takoj na dežurno, kjer so ugotovili, naj bi imela malo pordela ušesa in mogoče sinuzitis (na podlagi krvavega smrklja). In seveda je (brez pregleda krvi) dobila Hiconcil, ker naj to ne bi bila (več) viroza. Jaz sem hotela počakat do danes z jemanjem, ker ji je vročina takoj po prihodu z ambulante spet padla na 37,3 in tudi videti je bila bolje, ampak mož ji je takoj dal sirup. Vročine danes nima več. Kaj mislite, ali se lahko v takem primeru na lastno pest odločiš počakat z AB? Mož me obtožuje, da matram otroka, meni se pa zdi da je v bistvu ozdravela sama in jo matramo z (nepotrebnim) jemanjem AB.. Saj zdaj nima veze v bistvu, ker je že na AB, samo mogoče bomo še kdaj v taki situaciji in me zanima, kaj bi vi naredili.. Hvala...
|
|
|
|