zamrznjenčki, dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

gupika -> zamrznjenčki, dojenje (5.3.2011 10:10:05)

Pozdravljene!

Imam že enega otroka iz postopka IVF, star je 13 mesecev, ga še dojilm (samo zvečer in včasih zjutraj). Šla bi po zamrznjenčke, bila sem tudi že na posvetu, a sem pozabila omeniti, da še dojim (bila gužva, študentje, zmeda). Šla bi v naraven postopek. Zdaj pa ne vem, ali se lahko sploh gre, če dojiš. Vem, da v postopke s stimulacijo ne smeš iti, če še dojiš.

Če katera kaj ve, naj napiše. Bom pa najbrž tudi poklicala pa vprašala, ali mogoče tudi Pušenjaka vprašam.

lp

Goldy -> RE: zamrznjenčki, dojenje (5.3.2011 10:45:37)

gupika - mislim, da je imela Reby takšen primer pri Rešu. Se pa ne spomnim točno, mislim, da je nehala dojit malce prej, ampak takrat potem ni uspelo. Njo vprašaj, boš dobila informacije iz prve roke. Vem, da je meni dr. Drobnič rekel, da moram absolutno nehat dojit (sicer sem bila pač v normalnem IVF postopku), ker je to tako, kot bi hoteli nekaj nasprotnega.

gupika -> RE: zamrznjenčki, dojenje (5.3.2011 10:59:20)

Ja enkrat sem nekje prebrala, da se med dojenjem izloča nek hormon, ki 'zavira' nosečnost oz. oploditev. Malce čudno sem to napisala.  Dojenje naj bi bila neke vrste naravna zaščita proti nosečnosti, ki seveda ni 100% (najbrž še 50 % ni).
Ampak ravno zato sprašujem. Ne želim porabiti zamrznjrnčkov kar tako, če telo ni 100 % efektivno.
Bom probala kontaktirat Ruby, mogoče se tudi oglasi. Hvala.

Goldy -> RE: zamrznjenčki, dojenje (5.3.2011 12:11:39)

gupika - Reby in ne Ruby. Saj za to gre - za "zaviranje".

gupika -> RE: zamrznjenčki, dojenje (5.3.2011 12:43:30)

Ja ja sem videla, da sem narobe napisala... sva že kontaktirali... hvala 

Taddy78 -> RE: zamrznjenčki, dojenje (9.3.2011 10:59:53)

Ja tu se boš res mogla odločiti, čemu boš dala prednost. Dojenju, ki pri tej starosti res več ni potrebno, ali pa novemu sončku.

gupika -> RE: zamrznjenčki, dojenje (9.3.2011 18:01:05)

Ja počasi ga želim odklopit od dojenja, upam da rata v roku 1 meseca. Če pa grem po zamrznjenčke 1-2 meseca kasneje, pa tudi ni panike.
Dobro, da nisem šla po zamrznjenčke, kljub temu da dojim, ker to je neke vrste kontracepcija. Še sreča, da se informiramo z vseh strani.

lp

Stran: [1]