Kričanje preden zaspi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Roberta69 -> Kričanje preden zaspi (4.3.2011 22:16:20)

Naš 4-mesečnik zadnje čase, preden zaspi, kriči, kot da bi bil v neznosnih mukah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Prve tri mesece je tako in tako skoraj ves čas spal, zadnji mesec pa čez dan spi le 3x po največ 30 min (zunaj pa tudi po par ur skupaj) in vsakič, preden zaspi, ful joka in stoka, kriči... prvič sem bila čisto paf in ponujala dojko, mislila, da je kupček, pa sem ugotovila, da ni ne eno ne drugo, ker ponavadi že v 2-5-ih minutah zaspi... Zaspi večinoma s pozibavanjem v naročju, včeraj zvečer je zaspal celo tako, da sem ga samo božala (sem bila čisto navdušena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). 




moni30 -> RE: Kričanje preden zaspi (5.3.2011 8:30:20)

To se pri nas dogaja, kadar je preveč zaspana. Če pa dovolj spi čez dan in gre spat zvečer ob dovolj zgodnji uri pa zaspi brez problema.




eva1 -> RE: Kričanje preden zaspi (5.3.2011 8:38:46)

Itak da čez dan premalo spi-v 30 minutah podnevi še v prvo REM fazo ne pade, kaj čele da bi trdno zaspal...vrjetno je preveč utrujen zvečer! Zame je spanec takrat ko spi vsaj 2 ure v kosu(Moji so pri 4 mesecih spali po 2x 2-4 ure)..pač ustrajaj, ko se zbudi, ga božaj, treplaj po ritki, dudo(če jo imate, da se nazaj uspava), pa podaljšujte spanje..




Roberta69 -> RE: Kričanje preden zaspi (6.3.2011 21:37:36)

A potem nobeden drug ne kriči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Je drugače ful dobrovoljen, se veliko smeji, nič ne joka in sitnari, ampak tik preden zaspi, pa kar iz dobre volje začne na ful sitnarit in kričat in potem v parih minutah zaspi. Ne vem pa, kako mu to olajšat (čeprav če po parih minutah zaspi, mu najbrž ni prav hudo, ali pač [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). 




natasarobi -> RE: Kričanje preden zaspi (7.3.2011 19:05:47)

Naš ravno ne kriči, ampak kar močno joka. Ponavadi potem, tako kot si omenila po nekaj minutah zaspi. Predvidevam, da je to zaradi tega, ker je že preveč utrujen in ga dejansko 'boli', pa še razdražen je. Kadar tako zaspi se mi potem še nekaj časa zbuja in joka, dokler res ne zaspi.

Pri nas se to ne dogaja vedno, se pa. Poskušam ga uspavati takoj ko vidim, da je utrujen - zeha in si zelo na pogosto mane oči. Tudi čez dan naš spi zelo malo - 2x-3x po cca 30 minut, izjemoma več (na sprehodu). Poskušam vsako spanje podaljšati - ga nosim, ponudim zizo, pojem uspavanke,.. Ponavadi mi uspe spanec podaljšati popoldan, po kosilu. 

Je pa to obremenitev, sploh za hrbet - naš je sedaj star 7 mesecev in ima malo čez 10 kg.




buškolinka -> RE: Kričanje preden zaspi (7.3.2011 20:09:19)

tudi pri nas se je v teh mesecih zelo pogosto dogajalo kričanje pred spanjem, ampak očitno je imela tako uspavanje...jst sm se problema lotila tako, da sem začela uvajati rutino, in jo na tak način vnaprej pripravila, da bo čas za spanje. če ti bo v pomoč, tudi sedaj pri 8 mesecih jo vsak večer pred spanjem preoblečem v pižamico in se vrneva v dnevno sobo, kjer jo v naročju poskušam malo umiriti (včasih tudi ob gledanju TV) zraven pa ji nežno na uho zapojem "nina nana, mucica zaspana,...",v nekem pravem trenutku potem vstaneva, pomahave očiju za lahko noč, se odpraviva proti njeni sobici, prižgeva luč na hodniku, v sobi prižgeve CD z uspavankami, jo odložim v posteljico, pokrijem, polupčkam in ji povem, da zdaj je čas za spanje, da ima dudico in medvedke (vrtiljak), ki ji bodo ponoči delali družbo, mami pa oči pa jo imata rada in jo bosta čuvala, potem zaprem vrata in mala zaspi. seveda sem se na začetku morala še večkrat vrniti v sobo in ji popraviti dudo in ji dati še enega lupčka, ampak se je ZELO obrestovalo...o kričanju in joku pred spanjem že nekaj časa ni ne duha ne sluha...razen, če jo hočem uspavati preden nastopi njen čas, zato se v tem primeru rajši še malo poigramo, ampak pri 4 mesecih pa žal to ni funkcioniralo :(




Stran: [1]