KIKI**** -> RE: Ogrevanje na plin (6.3.2011 21:19:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** torej 36 € na 60 m2 (ogrevanje in kuhanje, topla voda). Daj majketi razloži kak` je to mogoče! Sej sem zgoraj napisala da je to za hišo. Pomembno je tud povedat (sklepam), da imamo temperaturo čez dan ko smo doma med 20 in 21 stopinj, ponoči pa 19. Ampak sem pa pozabila napisat da je to propan in ne priklop na mestni plinovod. Imamo pa lastno plinsko cisterno. Bomo pa upam da še letos začeli s kombinacijo kamina na ventilacijo in bo poraba še manjša, bom poročala. Propan je itak dražji......ej, samo meni se to zdi nemogoče.....da daš 36 EUR na mesec za 60 m2.....še bolj nemogoče se mi pa zdi, da ob taki nizki ceni še razmišljate o investiciji kamina (dobro ajde, če človek rad gleda v ogenj za dušo)..... Ne, da bi zgolj s propanonm plačevali 36 EUR na mesec v decembru in januarju, ko je res mraz držal se mi zdi že pravljica....ker to pomeni, da v največjem mrazu porabite s kurjavo, vodo in plinom za kuhanje maksimalno 15 kubikov plina na mesec.....to pa je praktično nemogoče tudi ob hudo dobri izolaciji...... Joj, nisem napisala da samo čez zimo, ampak povprečje na mesec čez celo leto je tako. 1.600 € za 220 m2 hiše. Toje nekje 2.200 l plina. Sigurno gre pozimi več, ker gre poleti (od maja do oktobra) samo za kuhanje in toplo vodo. Ampak za celo leto je tako povprečje. Izolacija 20 cm. Sem šla pa ravno zdel gledat (imamo namreč istrabenz), da je šla cena za 10 centov po novem letu gor. Zdaj je cena 0,83 €, prej je bla jeseni pa 0,71 €. Mešanica propana in butana se pri nas ni obnesla, ker je bila večja poraba, ne vem zakaj.
|
|
|
|