psihično nasilje - kam naj se obrnem (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

uli555 -> psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 10:51:03)

Punce pozdravljene,

prosila vas bi za kak nasvet, ne za seciranje moje situacije in obsojanje, ker je to v tem trenutku zadnje kar potrebujem. Dolgo nsi nisem hotela priznat, a mislim da sem žrtev psihičnega nasilja. Imam majhnega otročka, zaradi katerega mi to postaja iz dneva v dan težje, in ravno zaradi njega me je tudi strah. Otrokov oče, ki je v svoji okolici znan kot "težek" mi je poo porodu začel očittati vse mogoče, od tega kako sem grozna (ker se njemu ne posvečam dovolj, ker ni vse doma narejeno, ker nimam neke velike želje po spolnosti in to so to kar je mojih grehov), da sem postala debela, da sem to in ono, išče moje napake in iz njih dela prepire, cel čas iz muh dela slone, pohvali me ne enkrt samkrta. Z otrokom je ko se mu zdi, v povprečju manj kot 10 min na dan, še niti enkrat ga ni previl, šel z njim na sprehod, ga skopal - kljub temu se ima za super očeta, ki vse ve. Že pri otrokovih 4 mesecih sem se morala z njim kregat naj otroka ne poseda, mislite da me je poslušal? Kje pa, on vse ve, vse zna... V besedah vse ve in vse zna, v praksi pa sem sama z otročkom (ko sva sama mi je še najbolje), tudi finančno, vse stvari za otroka sem pred rojstvom kupila jaz, ravno tako je po rojstvu. Vsak ki vidi otročka vidi da je uumirjen in zadovoljen otrok, saj se mu to maximalno trudim dat kljub temu da me otrokov oče j... v glavo. , in dete je meni res dalo smisel življenja. A nnjegov oče se ne more sprijazniti s tem, da ni več tako kot je bilo. Ko sem mu danes po prepiru (ko kar ni in ni, kljub večkratnim prošnjam naj odneha) ki je nastal zaradi tega ker sem mu le rekla naj si ne briše rok umazanih od jabolke v mojo pižamo. Je bilo že preveč njemu izrečenega. Non stop me je na to temo, kako sem kakor fina, .... dokler miu s povišanim glasom nisem rekla naj se ustavi in da tega ne mislim v nedogled prenašat. Nato pa  - grožnja, da če bom z otrokom želela iti da mi bo toliko nagajal da me bo do psihiatra spravil in mi odvzel otroka. Ja, priznam, sem se več kot pol ure še tresla, k sreči je detece spalo. Mislim da je to čisto psihično nasilje? Že ob prejšnjih mojim pogovorih da najina zveza ne vodi nikamor mi je grozil, naj se pazim će bom odšla, da bom imela velike težave z njim, da se bo pred hišo mojih staršev parkiral in težil. Punce, na koga naj se obrnem, obstaja kakšna pomoč pri psihičnem nasilju, nekaj moram narest in to prej preden bom imela namen iti, saj mi je dal jasno vedeti da mi bo nagajal. Meni se pa kar srce trga ker to, dela, pa naj dela meni če že hoče, samo tukaj je otroček, ki bi ga rada zaščitila. Ne morem pa zdaj tega prenašat še 18 let samo zato da svojih groženj ne bo izvajal na meni.

Žalostna mamica

uli555 -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 10:52:35)

pa se opravičujem, kup slovničnih napak sem naredila, samo sem hiotela s tipkanjem dokler mali aja

PeggyBundy -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 10:53:54)

Kam naj se obrneš?

Levo ali desno, vsekakor pa naprej in stran.

kristinaj -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 11:16:20)

če misliš proč od njega pejdi, še prej pa se pozanimaj kaj in kako na csd, omeni grožnje in če se bodo ponavljale in bosta že narazen zahtevaj prepoved približevanja, če ne pa kliči policijo, ...

ne obupaj!!!!!! raje prasca v hladilniku kot na kavču...

uli555 -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 11:21:54)

na cds sem se že pozanimala kako gre, samo problem bo nastal če on ne bo želel se sporazumno dogovorit o skrbništu (glede na grožnje se očitno ne bo). In potem to ni več v pristojnosti cds. Tu se začnejo stvari ki si jih niti najmanj ne želim, sodišča, .... jaz ne znam lagat in manipulirat. On pa je v tem pravi mojster. Zato bi rada našla kakšno pomoč še preden do tega pride.

ronja -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 11:29:23)

POkliči na CSD, pa v materinske domove, če veš, da ne boš imela kje biti. Če se ga bojiš, lahko pokličeš tudi policijo. Pokliči tiste, ki ti bodo pomagali, ko boš šla (starše, če so ok, prijatlejice, sestro ali brata, če jih imaš,...)
Predvsem pa se zavedaj, da ti otroka ne more kar vzet! V sloveniji še vedno zelo zelo redko dobijo očetje otroka, sploh pa ne taki, ki se niso nič z njim ukvarjali.
pred časom je ibla tudi tu tema, kjer je ena iskala kontakt gospe, ki ji je CSD vzel otroke zaradi nagajanja bivšega partnerja in ki se zdaj ukvarja s tem, da pomaga ženskam, ki se jim kaj takega dogaja. Ne vem naslova, mogoče se pa katera spomni, ali pa malo pobrskaj, ni dolgo nazaj.

TuBoLina_86 -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 11:30:07)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

če imaš možnost, se preseli na drugi konec slovenije..... ker tukaj ti niti csd, niti policija ne bodo pomagali, dokler ne teče kri....ampak takrat pa bo že prepozno....

ali pa se preseli k staršem, in če imaš možnost, naj bo vedno nekdo z tabo!! nikamor sama, sploh pa z otrokom! po tem kaj sem prebrala, je tale tvoj pravi psihič, in takšnim se je treba izogniti!! takšnih se je bati, saj bodo vedno tako napravili, da bodo bolj ali manj verjeli njemu....

še ena varianta pa je, da ga na skrivaj posnameš, mogoče pa bodo takrat prej ukrepali na csd in policiji.... kajti pri takih niti prepoved približevanja ne pomaga.....

drži se, ne pokaži mu da te je strah.... ko je doma, se mu probaj izognit ( pojdi na dooolge sprehode, k prijateljicam na obiske.... ) doma bodi le, ko je nujno....

upam, da najdeš rešitev!

ronja -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 11:33:56)

Upam, da ti ne bo treba lagat in manipulirat. Glede na to, da je težek človek, bodo verjetno vse priče na tvoji strani. Ne se bat sodišča, sigurno ni fajn, ampak če se sporazumno ne bosta mogla zmenit, ti ne uide. Njegova moč izvira tudi iz tvojega strah, ne mu je dat!

Lahko pa mu poizkusiš predlagat razhod enkrat, ko bo dobre volje - nekak v smislu: lej, sej se samo kregava, ti nisi zadovoljen z mano, jaz si tudi želim drugačnega življenja,... kaj če bi se zmenila, pa lepo razšla - že zaradi otroka... Več kot da popeni (kar bi itak) ne more - se splača poizkusit - če zadaneš tajming in če je vsej malo pameti še nad njegovimi čustvi, potem bi lahko celo ratalo.

diana 28 -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 11:35:40)

Se strinjam z TuBoLino_86 .... Mislim, da je dosti bolje in predvasem bolj učinkovito, če prosiš za pomoč in se obrneš na svoje ljudi, ki ti lahko pomagajo. CSD verjetno ne bo vložil pretiranega truda, je le institucija. To je vsaj moje mnenje.

Vijoličarka -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 11:36:06)

V bistvu se moraš najprej obrniti sama vase.

Tiran, ki mrcvari svojo žrtev, jo tako dobro zmrcvari, da mu žrtev vse verjame, tudi to, da mu nikdar ne bo mogla pobegniti. Ampak to ni res.

Ponavadi, tako kot v tvojem primeru, taki mačoti radi grozijo, da bodo 'odvzeli otroka'. Predvsem tega se ti ni treba bati, ker to ne gre tako enostavno, kot si ti gospodje mislijo, oziroma sploh nič ne mislijo, ker njihov cilj v resnici ni 'odvzeti otroka', ampak žrtev plašiti in poniževati, da si ne bi upala storiti koraka v svobodo. Kaj pa bo on z otrokom? Razen pametovanja ne zna prav nič narediti z njim in hitro bi mu presedel.

Tvoja rešitev je najprej varna hiša.

Na tej strani imaš uporabne povezave:

http://med.over.net/telefonske_stevilke/seznam_materinski_domovi_varne_hise.php

Tukaj boš našla ljudi in strokovnjake, ki imajo s tem izkušnje in ti bodo pomagali.

Predvsem se ne prerekaj več z njim. Niti pod razno mu ne omeni, da boš odšla. Ti samo poberi, kar je treba, zmeni se z ustrezno institucijo in pojdi, ko ga ni doma.  

V varni hiši boš imela dovolj časa in dovolj pravih ljudi okoli sebe, da boš našla rešitev za naprej. Pomagali ti bodo.

Frodo Bisagin -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 11:46:22)

IZVIRNO SPOROČILO: uli555

.....mojih staršev parkiral in težil. Punce, na koga naj se obrnem, obstaja kakšna pomoč pri psihičnem nasilju, nekaj moram narest in to prej preden bom imela namen iti, saj mi je dal jasno vedeti da mi bo nagajal. Meni se pa kar srce trga ker to, dela, pa naj dela meni če že hoče, samo tukaj je otroček, ki bi ga rada zaščitila. Ne morem pa zdaj tega prenašat še 18 let samo zato da svojih groženj ne bo izvajal na meni.

Žalostna mamica

Obrni se na vse mogoče vladne in nevladne organizacije. Na pollicijo - kolikor vem imajo poseben oddelek, ki se ukvarja s tovrstnimi zadevami, na društva kot je beli obroč, na osebno zdravnico, ki naj te napoti na psihologa in psihijatra - ti znajo dati pametne nasvete kako ravnati in kako zadeve speljati; obrni se na sorodnike, na Društvo za nenasilno komunikacijo; ...
Vsako njegovo groznjo zapisi, vsebinsko in  z datumom ter uro. Kljub strahu ti sama verjetno najbolje ves , ali je slabic pa grozi, da bi te prestrasil, ker je tvoj strah edino s cemer te lahko drzi in ima pod kontrolo; ali je nasilen tudi fizicno; kako reagira na tujo agresijo. ....

misar -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 11:51:27)

kot pravi predhodnica. pojdi v varno hišo. pred kratkim smo imeli v družini izkušnjo s tem, tako, da lahko se obrneš name tudi preko ZS, da ti lažje pomagam.

kot je že bilo rečeno. večinoma nasilneži samo grozijo, da bodo odvzeli otroka, v končni fazi se izkaže, da še alimentov ne želijo plačevati, kaj šele da bi si ''pamža'' nakopali na glavo. to je le taktika, kako zadržati žrtev tega nasilja. ne nasedaj!
če imaš oporo v starših še toliko bolje! punca pojdi stran in ne nasedaj grožnjam. če bo grozil pa le pokliči policijo, ga bodo umirili ti pa spakiraj. 

pogumno in z dvignjeno glavo naprej.reci NE nasilju, ki bo zaznamoval tebe, še bolj pa tvojega otroka!!! otrok bo bolj srečen brez nasilnega očeta.

zvezdica_1 -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 11:53:26)

imaš ZS

Jada82 -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 12:16:03)

Oh, ja, saj to ti že predhodnice dosti napisale in pomagale, jaz niti ne vem, verjetno na policijo itd.
Ampak kar želim napisat je, da upam, da se ti dobro izide, da mu uideš in srečno zaživiš s svojim malim. Ker ni vredno, da bi še naprej trpela, veliko bolje se bosta imela, če bosta sama.

Držim pesti, pa poročaj, kako gre in kako se odvija! Vso srečo!!!!!

suzolinka -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 12:35:46)

Pokliči na SOS telefon 080 11 55
Tu sigurno dobiš največ informacij iz prve roke.  Pa še link http://www.drustvo-sos.si/

Sodišču pa se ne boš mogla izognit. V vsakem primeru gresta tja, saj mora sodnik/ca potrditi vajin dogovor. Drugače ti pa predlagam, da ne razmišljaš o tem. Po vsej verjetnosti namreč ne bo drugo kot, da bo šlo za tožbo za dodelitev otroka ... Za zaćetek raje poskrbi zase in za otroka, ki že spremlja psihično nasilje nad tabo. Nekoč pa morda še nad njim ...
Srečno!

kajajaka -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 13:40:53)

Glede na to, da bi ti morda znal delati probleme glede skrbništva, bi se jaz na tvojem mestu najprej zatekla v varno hišo., kjer res ne bo mogel do tebe in otroka. Sčasoma se vse stvari delno umirijo in morda se bosta kasneje, ko bo dojel, da je res konec... lažje dogovorila glede skrbništva. Pa tudi partmerja bi mislim da morala prijaviti policiji, saj potem vse ustanove lažje ukrepajo, ko imajo enkrat prijavo nasilja.
Sicer pa mislim, da je BELI OBROČ primeren naslov za tvojo situacijo. Vodi ga ga. Vlasta Nusdorfer.
http://www.beliobroc.si/

Andromeda -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 13:43:08)

IZVIRNO SPOROČILO: suzolinka

Tu sigurno dobiš največ informacij iz prve roke.  Pa še link http://www.drustvo-sos.si/

Podpis! Veliko sreče in poguma ti želim, da se rešiš iz te situacije.

Andromeda -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 13:44:56)

IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy

Kam naj se obrneš?

Levo ali desno, vsekakor pa naprej in stran.

Dej, Peggy Bundy, bodi malo koristna in pejt Alu kosilo skuhat, da bo zadovoljen, ko bo prišel domov.

s. -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 15:32:22)

Na netu poišči:
- zakonska in družinska terapija (npr. Novo Mesto)
- zakonski in družinksi inštitut
- varne hiše, kot so rekle prodhodnice
- razrni telefoni
ipd.

Tam ti bodo povedali, svetovali... Brez CSD za začetek pa ne bo šlo glede skrbništva ipd. potem pa je zadnje le še sodišče...

Drži se.
Srečno![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Colt -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 21:18:32)

Tale situacija me spominja na zadevo ki se ta hip pojavlja v ''mestu rdečega prahu''. Mož, oče (zdravljen đanx)...s kartoteko ki je daljša kot ponedeljek, vključno z nasiljem v družini (ženka poti krvavi pot)...je umoril znanca. Zaštihal večkrat, kot žival. In odkorakal iz sodišča. Oproščen.  Bravo naše banana sodstvo.

G

scorpiogirl -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 21:26:23)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

POkliči na CSD, pa v materinske domove, to dvoje (na CSD najbolje, da greš osebno se pogovorit, če imaš možnost), pa varne hiše - če ti grozi, je to še najboljša varianta. če veš, da ne boš imela kje biti. Če se ga bojiš, lahko pokličeš tudi policijo. policija po mojih izkušnjah (sem imela podobno, le k sreči brez otroka) ne naredi ničesar, ponavadi je žal še huje, če kličeš policijo, ne vem, jaz tega nisem upala. Pokliči tiste, ki ti bodo pomagali, ko boš šla (starše, če so ok, prijatlejice, sestro ali brata, če jih imaš,...) to ZELO pomaga, če imaš koga, ki ti bo lahko kaj pomagal. Že to je veliko, da veš, da nisi sama!
Predvsem pa se zavedaj, da ti otroka ne more kar vzet! V sloveniji še vedno zelo zelo redko dobijo očetje otroka, točno! Ne skrbet, ne more ti ga kar tako vzet! to taki tipi kot je tale tvoj kar grozijo, ker mislijo, da so oni oh in sploh ;) sploh pa ne taki, ki se niso nič z njim ukvarjali.
pred časom je ibla tudi tu tema, kjer je ena iskala kontakt gospe, ki ji je CSD vzel otroke zaradi nagajanja bivšega partnerja in ki se zdaj ukvarja s tem, da pomaga ženskam, ki se jim kaj takega dogaja. Ne vem naslova, mogoče se pa katera spomni, ali pa malo pobrskaj, ni dolgo nazaj.

sem pokomentirala kar vmes ... tole si pa očitno že sama ugotovila - čimprej, čimdalj stran, zaradi sebe in otroka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
če rabiš pogovor z nekom, ki je živel v podobni situaciji, pa komot na ZS

scorpiogirl -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 21:32:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

V bistvu se moraš najprej obrniti sama vase.

Tiran, ki mrcvari svojo žrtev, jo tako dobro zmrcvari, da mu žrtev vse verjame, tudi to, da mu nikdar ne bo mogla pobegniti. Ampak to ni res.

Ponavadi, tako kot v tvojem primeru, taki mačoti radi grozijo, da bodo 'odvzeli otroka'. Predvsem tega se ti ni treba bati, ker to ne gre tako enostavno, kot si ti gospodje mislijo, oziroma sploh nič ne mislijo, ker njihov cilj v resnici ni 'odvzeti otroka', ampak žrtev plašiti in poniževati, da si ne bi upala storiti koraka v svobodo. Kaj pa bo on z otrokom? Razen pametovanja ne zna prav nič narediti z njim in hitro bi mu presedel.

Tvoja rešitev je najprej varna hiša.

Na tej strani imaš uporabne povezave:

http://med.over.net/telefonske_stevilke/seznam_materinski_domovi_varne_hise.php

Tukaj boš našla ljudi in strokovnjake, ki imajo s tem izkušnje in ti bodo pomagali.

Predvsem se ne prerekaj več z njim. Niti pod razno mu ne omeni, da boš odšla. Ti samo poberi, kar je treba, zmeni se z ustrezno institucijo in pojdi, ko ga ni doma.  

V varni hiši boš imela dovolj časa in dovolj pravih ljudi okoli sebe, da boš našla rešitev za naprej. Pomagali ti bodo.

Tole si preberi (predvsem prvi del) tudi 100x, če je treba ... potem pa v akcijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

marta82 -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 21:33:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: suzolinka

Podpis! Veliko sreče in poguma ti želim, da se rešiš iz te situacije.

Še en podpis. Svetovalke imajo veliko informacij, tudi info mapo s številkami, ki jih boš morda potrebovala. Želim ti predvsem veliko moči. Vse dobro!

uli555 -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 22:16:35)

Drage punce, hvala, hvala, hvala! Hvala za vse kontakte in informacije. Moram zdaj ko ga ni to preučit in najti pravo pot. Pa če se bo katera morda spomnila naslov teme o tej gospe ki pomaga bi bila zelo hvaležna, ker priti v stik s kakšno takšno osebo bi mi zelo pomagalo, da lahko povem kar mi leži na duši, da vem da nekdo zastopi kaj mu govorim. CDS sem že klicala, in vem da bom ko bom vedela kam in kdaj grem šla prej do njih, da bom korak pred njim, da me ne bo potem iz inata šel tja blatit (saj mi nima kaj očitat glede otroka, samo lahko si pa izmisli karkoli).

Kam iti k sreči imam, k mojim staršem, ki sicer živijo kar daleč stran (100 km), tako da si bom tam tudi novo službo morala najti. Ampak so mi pripravljeni finančno pomagat v štartu dokler se stvari ne uredijo, smo se že pogovarjali. Vedo toliko da ni vse ok, in prosila sem jih če imava lahko odprta vrata s sinkotom, v detajle jim ne razlagam, ker jih ne želim s tem obremenjevat, dokler ne bo tega konec. zdej rabim samo pogum. Dosti poguma, da temu naredim konec! Ker si takega res ne zaslužim. Dokler ni bilo otročka sem marsikaj požrla, zdaj pa vem da zaradi njega ne smem. In tu so se tudi prepiri začeli. Ker gospod ni želel mene nikakor poslušat glede otroka, niti zdravnikov, ne, on vse ve...koliko ima tak človek rad svojega otroka, da mu je bolj pomemben njegov prav kakor mnenje usposobljene osebe (govorim o priporočljivi drži za našega fantka, zaradi zategovanja mišic, ki se ji je moj partner le posmehoval, kljub člankom ki sem mu jih poisklala na to temu. kljub prošnjam naj gre zraven k pediatru. Ne, on vse ve!). Toliko je bilo tega punce...in v vsem me je hotel prepričat, da jaz narobe delam, da sem jaz slaba. Npr. pred porodom sem mu v njegovem s.p-ju veliko pomagala, obljubila sem mu da mu bom po porodu tisto kar sam res ne zna še pomagala, ostalo bo pa sam. To kar ne more je predvsem na finance vezano. In to sem mu brezplačno cel čas od poroda naredila, ob večerih ko je detece zaspalo. Sem dobila en hvala? Ne, dobila sem besede da sem nehvaležna ker mu ne pomagam še več, in da je to samoposebi umnevno da mu pomagam. Res??? S takimi dejanji so se mi začele oči odpirat - dojela sem kakšen je notri. Prej ko sem mu vse naredila je bilo seveda ok...zdaj ko pa ni več tako, ko jaz otroka niti podrazno ne mislim zapostavljat da bom njemu stvari ki bi jih lahko nekdo drug naredil delala. Zdaj je pa vse narobe, zdaj sem jaz grda, nehvaležna, joj kaj vse sem že slišala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Najbolj zanimivo pa je to - on že ima fanta starega 11 let iz propadle prejšnje zveze. Zanimivo je da zdaj o meni govori popolnoma identične stvari kakor je govoril o svoji bivši partnerki. Kolikokrat mi ga je pustil, brez da bi me vprašal ali ga lahko čuvam, kolikokrat sem se jaz preko 100 km v eno stran odpeljala ga iskat...za zahvalo sem dobila da sem nehvaležna, ko sem mu zadnjič rekla, da ne z malim otrokom še nekaj časa se ne mislim na take vožnje podajat. Pa malega (s tem mislim njegovega sina, ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]) ko je tu vedno jaz, ne on vpraša če je lačen, kaj bi jedel, je toplo mu dovolj, gledam da se obleče ko gre ven....njegov oče na to pozabi. Pozabi da starševstvo ni le zabava (in nagajanje mamicam). Ja in bivši partnerki tudi nagaja, s tem da otroka obremenjuje s problemi ki bi jih onadva morala razrešit že davno davno. Kolikokrat sem ga jaz prosila naj otroka NE MEŠA v to, naj onadva sama se zmenita. In ja, sem mu tudi že enkrat ko je bil dobre volje rekla, da če pride do konca med nama da si želim normalnih odnosov, da ne bo nagajanj...samo samo moja dobra volj očitno ne bo dovolj.

Malo sem se razpisala, leži mi preveč na duši. In imam tega res dovolj. Zdaj grem pa pogledat kako moj zlati sonček spančka. Zaradi njega vem da si zasluživa sonce vsak dan!

scorpiogirl -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 22:43:22)

če imaš možnost, posnemi njegova očitanja, grožnje, karkoli takega govori! Pa zapisuj si, to ti zna pomagat ... pa, če imaš podporo staršev (če so daleč, še toliko bolje), potem samo spakiraj in pojdi, ne razmišljaj preveč in ne čakaj poguma ... samo odloči se in pojdi ... ne predolgo čakat, ker je vedno samo še slabše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>