uli555 -> RE: psihično nasilje - kam naj se obrnem (3.3.2011 22:16:35)
|
Drage punce, hvala, hvala, hvala! Hvala za vse kontakte in informacije. Moram zdaj ko ga ni to preučit in najti pravo pot. Pa če se bo katera morda spomnila naslov teme o tej gospe ki pomaga bi bila zelo hvaležna, ker priti v stik s kakšno takšno osebo bi mi zelo pomagalo, da lahko povem kar mi leži na duši, da vem da nekdo zastopi kaj mu govorim. CDS sem že klicala, in vem da bom ko bom vedela kam in kdaj grem šla prej do njih, da bom korak pred njim, da me ne bo potem iz inata šel tja blatit (saj mi nima kaj očitat glede otroka, samo lahko si pa izmisli karkoli). Kam iti k sreči imam, k mojim staršem, ki sicer živijo kar daleč stran (100 km), tako da si bom tam tudi novo službo morala najti. Ampak so mi pripravljeni finančno pomagat v štartu dokler se stvari ne uredijo, smo se že pogovarjali. Vedo toliko da ni vse ok, in prosila sem jih če imava lahko odprta vrata s sinkotom, v detajle jim ne razlagam, ker jih ne želim s tem obremenjevat, dokler ne bo tega konec. zdej rabim samo pogum. Dosti poguma, da temu naredim konec! Ker si takega res ne zaslužim. Dokler ni bilo otročka sem marsikaj požrla, zdaj pa vem da zaradi njega ne smem. In tu so se tudi prepiri začeli. Ker gospod ni želel mene nikakor poslušat glede otroka, niti zdravnikov, ne, on vse ve...koliko ima tak človek rad svojega otroka, da mu je bolj pomemben njegov prav kakor mnenje usposobljene osebe (govorim o priporočljivi drži za našega fantka, zaradi zategovanja mišic, ki se ji je moj partner le posmehoval, kljub člankom ki sem mu jih poisklala na to temu. kljub prošnjam naj gre zraven k pediatru. Ne, on vse ve!). Toliko je bilo tega punce...in v vsem me je hotel prepričat, da jaz narobe delam, da sem jaz slaba. Npr. pred porodom sem mu v njegovem s.p-ju veliko pomagala, obljubila sem mu da mu bom po porodu tisto kar sam res ne zna še pomagala, ostalo bo pa sam. To kar ne more je predvsem na finance vezano. In to sem mu brezplačno cel čas od poroda naredila, ob večerih ko je detece zaspalo. Sem dobila en hvala? Ne, dobila sem besede da sem nehvaležna ker mu ne pomagam še več, in da je to samoposebi umnevno da mu pomagam. Res??? S takimi dejanji so se mi začele oči odpirat - dojela sem kakšen je notri. Prej ko sem mu vse naredila je bilo seveda ok...zdaj ko pa ni več tako, ko jaz otroka niti podrazno ne mislim zapostavljat da bom njemu stvari ki bi jih lahko nekdo drug naredil delala. Zdaj je pa vse narobe, zdaj sem jaz grda, nehvaležna, joj kaj vse sem že slišala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Najbolj zanimivo pa je to - on že ima fanta starega 11 let iz propadle prejšnje zveze. Zanimivo je da zdaj o meni govori popolnoma identične stvari kakor je govoril o svoji bivši partnerki. Kolikokrat mi ga je pustil, brez da bi me vprašal ali ga lahko čuvam, kolikokrat sem se jaz preko 100 km v eno stran odpeljala ga iskat...za zahvalo sem dobila da sem nehvaležna, ko sem mu zadnjič rekla, da ne z malim otrokom še nekaj časa se ne mislim na take vožnje podajat. Pa malega (s tem mislim njegovega sina, ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]) ko je tu vedno jaz, ne on vpraša če je lačen, kaj bi jedel, je toplo mu dovolj, gledam da se obleče ko gre ven....njegov oče na to pozabi. Pozabi da starševstvo ni le zabava (in nagajanje mamicam). Ja in bivši partnerki tudi nagaja, s tem da otroka obremenjuje s problemi ki bi jih onadva morala razrešit že davno davno. Kolikokrat sem ga jaz prosila naj otroka NE MEŠA v to, naj onadva sama se zmenita. In ja, sem mu tudi že enkrat ko je bil dobre volje rekla, da če pride do konca med nama da si želim normalnih odnosov, da ne bo nagajanj...samo samo moja dobra volj očitno ne bo dovolj. Malo sem se razpisala, leži mi preveč na duši. In imam tega res dovolj. Zdaj grem pa pogledat kako moj zlati sonček spančka. Zaradi njega vem da si zasluživa sonce vsak dan!
|
|
|
|