ronja -> RE: Januarčki in januarčice 2009 3.del (16.9.2011 8:56:07)
|
Ali mislite da tistega ki je bolan to skrbi!! Mislim da je to zadnja stvar, ki jih skrbi!! Pa... tu pa ni čisto tako - vsaj, kar jih jaz poznam, so bili taki in drugačni. Enim je res dol viselo za lase, drugim pa je bil to kar hud problem in šok... Kot neko razčlovečenje, znak, da se že na daleč vidi, da je bolan, da je nekaj narobe... Odvisno, kak odnos imaš do svojih las. Biblično so itak simbol moči, no, že od pred biblije in vsa stvar ima čisto biološke temelje - pač zdrav človek ima navadno bolj zdrave, goste, močne lase... Tudi živali izbirajo rajši partnerje, ki nimajo spuljenega in uvelega perja/dlak... Tako da nekak nagonsko je, da ti ni čist vseeno... vrtec in vzgoja: ne vidim kake bistvene razlike, prej obratno - obe sta zdaj v teh 2 mesecih ful napredovali, ko smo bili sami doma... pa ne mislim, da je vrtec slab - super je - samo to, kar jih učijo glede redoljubnosti in samostojnosti, itak že znata. Edino to mi ni jasno, kako jim rata, da se tam FUL MANJ POPACKATA MED KOSILOM KOT DOMA!!! Ok, nekaj je temu prilagojeno pohištvo - doma je pač improliga - ampak vseeno... Tam vem, da ne vstajata od mize, doma to lahko in tu je verjetno glavni keč... vrtnica, pri nas si zraven prve par dni, ne prav dolgo, čeprav bi bilo mogoče malo dlje boljše. Je pa odvisno od vzg. Meni je glavno, da grejo po uvajanju radi v vrtec oz. da vsaj ne jokajo oz. niso v stiski. Moram priznat, da imamo veliko srečo z vzg., čeprav so v tem vrtcu na splošno zelo dobre. Ampak nimam res nobene pritožbe čez naše in jih velikokrat pohvalim, ker so res fajn, se čuti, da imajo res rade otroke - in to mi je glavno. Ronja, meni se pa zdi trenutno biologija hudo "in" poklic. Sploh če pogledam, koliko mrjev se usposablja, koliko projektov se dobi....obetajo pa se še boljši časi z novo ministrico :) Hehe, ja, glede na par let nazaj, je zdaj s projekti kar suša - pri nas so jih je precej manj dobili... Ampak to se lahko v enem letu še precej spremeni, do takrat pa, če bo vse ok, sem varna, kar se službe tiče, ker bom na p.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ji pa vsekakor držim pesti, saj ženska je sposobna, pa zelo se trudi za ženske v znanosti. Moram priznat, da če mi ne bi omogočili recimo 4 urnega delavnika in bili toliko razumevajoči do bolniških, bi na hitro spackala tisti dr., ampak potem bi šla ven iz znanosti. Ker bi morala izbirat - znanost ali družina - to pa zame ni glih dilema... Če pa se bo dalo oboje - super - čeprav trenutno kaže bolj slabo. Sem pripravljena na vse (ok, ne na vse, ampak na obe možnosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Je pa tudi z razumevajočim vodstvom še vedno težko furat tole "kariero", ker enostavno ene stvari niso združljive - 12 ur težko delaš s 3 malimi doma, saj verjetno veš... Pa ti maš še malo bolj pošlihtano varstvo in to... Skratka - se mi zdi, da hitro nisi konkurenčen, sploh s polovičnim delovnikom... Ampak dokler so mali, si ne predstavljam, da jih vidim šele ob 5h popoldne...
|
|
|
|