ronja
|
Ronja, lepo ime in ne bi tuda zaradi špijoniranja ...saj veš, vidiš tvoje ime in pač prebereš :) Hehe, saj nisem, fajn se mi zdi . Breske v listnatem testu so pa ful izi: olupiš breskve, jih razpoloviš, vzameš ven peško in namesto nje v vsako polovico daš kroglico marcipana. Razvaljaš listnato testo, eno polovico testa naluknjaš z nožem povsod - narediš tako mrežico (ali pa če maš tak fensi valjček, da to naredi v enem koraku in ga samo parkrat zapelješ čez testo), drugo polovico pa posuješ s cimetom na mestih, kjer bojo breskve, polovičke lepo položiš gor in pokriješ s tistim naluknjanim testom. Zatesniš robove in izrežeš - če se češ preseravat, potem narediš lepe kroge, iz ostankov pa listke, če pa vam gre samo za okus, razrežeš na kvadrate, ad nimaš ostankov in to je to. Zraven naredim jaz karamelno omakico (sladkor, voda oz. jaz dam sok, kar ga izteče iz breskev ven, medte, ko jih matertiram;) in smetana). Je res njami zadevica (te breskve mislim), omaka paše zraven in vse skup je zelo enostavno. Vas čaka še selitev, al boste ostali v toplem gnezdecu še nekaj časa? Čaka nas definitivno - za 5 oseb je 38 kvadratov vseeno premalo, pa če je še tako krasen tloris . Ampak zaenkrat sva šele na gledanju oglasov . do zdaj sva šla pogledat eno krasno stanovanje, brez kleti in garaže, tako da kljub temu, da je bilo idealno in poceni, ga nisva vzela, ker je sranje, če nimaš kam dat 5 biciklov, vozička... Zdaj sva gledala stanovanja, pa so ta velika hudimano draga in jih je neverjetno malo (mi bi meli 5 sobno - ker je fajn, da imajo otroci vsak svojo sobo, pa midva spalnico in da je še ena soba, kjer smo lahko vsi skup...). Verjetno zato, ker sva kot pravi lubi "zadnja dinozavra" - večinoma ljudje nimajo 3 otrok in če jih imajo, hočejo bajto. Tako da sva potem silom prilike začela gledat tudi bajte, ker so dejansko cenejše kot pa velika stanovanja, ki so dostikrat ali luksuzna ali pa da sta to v bistvu dve manjši stanovanji, ki ju je možno kupit posebej ali pa kot eno večje... In seveda sta obe varianti zelo dragi, midva bi pa res rada bila nekje blizu mesta, ne nekje v p.m., da moraš potem vse te tri froce non stop po raznih krožkih razvažat, krožki, glasbena in športi so pa seveda nekje v centru in potem cele dneve samo taksi špilaš... najini bojo lepo sami hodili, zato mora bit lpp nekje blizu;). pa da se da z biciklom kam prit, ne da maš recimo samo eno Ižanko ali pa Dolenjko na razpolago - tam se ne moreš vsak dan furat... tako da nekaj časa bomo še tu - verjetno še kar nekaj časa, razen če ne najdemo res nekaj krasnega in takoj vseljivega - kar je malo verjetno... Sicer pa iščeva, gledava, zdaj bova začela malo bolj aktivno iskat in upam, da najdemo nekaj, kar nam bo sedlo v srček . Vsekakor boste izvedele:).