HuAnita -> RE: Otroške smučarske vajeti (1.3.2011 10:04:41)
|
Moj fant je tudi učitelj smučanja. Vajeti absolutno odsvetuje. Če imate starši vsaj malo znanja o smučanju, se lahko tega lotite sami. Je pa to ponavadi precej garaško delo, poleg tega se učitelj tega loti sistematično. Zato traja nekaj dni (no, kateri 'skapira' tudi v enem dnevu), da se otrok privadi na smučko. Kar je bistveno, je, da je treba otroka naučiti 'samozaščitvega' obnašanja. Prvo je to, da se zna zanesljivo in varno ustaviti! Smučati zna praktično vsak, ki ga postaviš na smučke, ustavljanje pa je problem. Potem ga je treba naučiti, da gleda po progi in gre nanjo takrat, ko je prazna za njim (da se ne zapelje komu, ki prismuča hitro mimo, pod noge). Potem, ko to oblada, pa vlečnica. S padci in kolobocijami (tu večina staršev izgubi živce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Naša 2 sta šla oba skozi šolo in mi ju je veselje pogledati, ko se znata ustaviti, umakniti kakemu divjemu smučarju ali še raje borderju, ko sta 'ziher' na vlečnici... In je potem res užitek, ko smučamo sami zase in mi ni treba nenehno opozarjati in vpiti, naj pazita...
|
|
|
|