jecljanje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

mariy -> jecljanje (27.2.2011 16:32:25)

lp
Imamo prvo šolčka in občasno, ko mi kaj pripoveduje se mu določena črka ponavlja. To se nam občasno dogaja samo takrat, ko želi nekaj na hitro povedat.

Pri nas ne gre za jecljanje katerega nebi oz težko razumel kaj želi povedati.

Zanima me na koga se naj obrnem, ker se bojim da nebi imeli kasneje večjih problemov, zato bi mu rada prej pomagala, ko pa takrat ko bo že prepozno in se nam bo to že začelo pogosto dogajat.

aelail -> RE: jecljanje (27.2.2011 16:40:37)

Pri naši se je to dogajalo ko je bila stara 4 leta. Vendar le takrat ko je bila razburjena in polna nekih doživetij, pa je to kar se ji je zgodilo hotla na hitro povedat. Potem je to izvenelo in danes se to ne dogaja več sedaj je stara 5,5 let. Na tvojem mestu bi ga malo več opazovala in če bi se stanje slabšalo bi šla z njim k logopedu sicer pa ne.

mariy -> RE: jecljanje (27.2.2011 16:45:10)

IZVIRNO SPOROČILO: aelail

Pri naši se je to dogajalo ko je bila stara 4 leta. Vendar le takrat ko je bila razburjena in polna nekih doživetij, pa je to kar se ji je zgodilo hotla na hitro povedat. Potem je to izvenelo in danes se to ne dogaja več sedaj je stara 5,5 let. Na tvojem mestu bi ga malo več opazovala in če bi se stanje slabšalo bi šla z njim k logopedu sicer pa ne.

Tudi pri nas je tako, upam da bo izvenelo, bomo še malo počakali.

Kako dolgo je to trajalo pri vas preden je to izvenelo?

aelail -> RE: jecljanje (27.2.2011 17:27:01)

Ma mogoče ene 3-4 mesece.

Volga -> RE: jecljanje (27.2.2011 20:24:13)

IZVIRNO SPOROČILO: mariy

lp
Imamo prvo šolčka in občasno, ko mi kaj pripoveduje se mu določena črka ponavlja. To se nam občasno dogaja samo takrat, ko želi nekaj na hitro povedat.

Pri nas ne gre za jecljanje katerega nebi oz težko razumel kaj želi povedati.

Zanima me na koga se naj obrnem, ker se bojim da nebi imeli kasneje večjih problemov, zato bi mu rada prej pomagala, ko pa takrat ko bo že prepozno in se nam bo to že začelo pogosto dogajat.

na logopeda.

mariy -> RE: jecljanje (28.2.2011 12:48:50)

A za njega rabim kakšno napotnico, ali se lahko tudi brez nje obrnem nanj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

nokiamb -> RE: jecljanje (2.3.2011 21:17:26)

Čim manj špzornosti usmerjati k temu jecljanju, ne otroka popravljati, vedno ga pusti da sam dokonča stavek/besede, če tudi se mu zatakne, vedno naj govori samo en, da je otrok lahko na vrsti brez da se mora vriniti komu v besedo, tako  ne bo rabil hiteti da bi kaj povedal.
To so določene faze in se dogajajo, ko otrok prehiteva samega sebe z mislimi, verbalno pa se še ne mora tako hitro izražati. Jaz do sedaj vse primere ki poznam so se sami od sebe uredili.
Moj mali je star 2,5 leti in je imel tudi že 2 obdobja jecljanja in na enkrat se je čisto nehalo.
Sem bila že tudi čist panična in žalostna, pa so mi različni ljudje/zdravniki in vzgojitelji svetovali, da čisto ognoriram in imelo so prav, trenutno spet čveka gladko 100 uro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mariy -> RE: jecljanje (3.3.2011 15:36:42)

Hvala za vaše nasvete, jih bomo upoštevali in še malce počakali.

Zanima me še nekaj, a se da jecljanje s pomočjo logopeda ozdraviti ali se stvar samo zmanjša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

valč -> RE: jecljanje (4.3.2011 7:59:07)

Jaz pa mislim ,da ne čakat predolgo, ker vseeno gre tukaj za otročka, ki je kolikor berem star že 6 let. Ker s tem, če se naročite pri logopedu nimate kaj za izgubit. Boljš, da se naročite in če bo do takrat ko pridete na vrsto že izzvenelo toliko boljše. Pa se je to pojavilo z vstopom v šolo? Ker če je otrok bolj občutljiv, je lahko zanj bil to velik šok. Jaz osebno sem z vstopom v šolo začela jecljati in tudi gristi nohte. Nohti so sedaj v redu, z jecljanjem pa se še občasno ubadam.

mariy -> RE: jecljanje (5.3.2011 19:36:50)

IZVIRNO SPOROČILO: valč

Jaz pa mislim ,da ne čakat predolgo, ker vseeno gre tukaj za otročka, ki je kolikor berem star že 6 let. Ker s tem, če se naročite pri logopedu nimate kaj za izgubit. Boljš, da se naročite in če bo do takrat ko pridete na vrsto že izzvenelo toliko boljše. Pa se je to pojavilo z vstopom v šolo? Ker če je otrok bolj občutljiv, je lahko zanj bil to velik šok. Jaz osebno sem z vstopom v šolo začela jecljati in tudi gristi nohte. Nohti so sedaj v redu, z jecljanjem pa se še občasno ubadam.

Ja mislim da se bomo kar naročili za obisk pri logopedu, ker itak nam ne more škodovati samo pomaga nam lahko in s tem pridobimo dobro stvar.

Zanima me a si ti mogoče obiskovala logopeda?

A si njega lahko izbereš sam?
Kateri logopedi so v okolici MB in CE, da so res odlični? Bila bi zelo vesela za vaša priporočila, ki jih že obiskujete ali poznate.
Hvala

Salja -> RE: jecljanje (6.3.2011 17:40:39)

Pojidte na SLUH IN GOVOR MARIBOR, priporočam(mi smo obiskali dr. Oberžanovo)!!!

Definitivno več ne bi šla v zdr. dom Adolfa Drolca

valč -> RE: jecljanje (7.3.2011 8:00:46)

Jaz osebno nisem obiskovala logopeda. Ne vem, ali so bili to še taki časi, ali se o tem ni toliko govorilo, vem pa da so me vedno opozarjali naj govorim bolj počasi, naj se skoncentriram. Moram pa povdariti, da je bilo moje jecljanje pogojeno s strahom ali če sem bila zaradi česa živčna. Kar tako nisem jecljala. In tako je tudi danes. Je pa to za otroka zelo neprijetna zadeva, ker si potem raje kar tiho, pa dokler ti naštudiraš besedo, ki bi jo rad povedal, jo drugi že pove itd. Vglavnem, jecljanje ni življenskega pomena, je pa lahko zelo neprijetno, zato se  kar obrnite na logopeda.
Upam, da bo zadeva sama od sebe izzvenela, če ne, pa mislim, da boste takšnoo, občasno jecljanje,  uspešno odpravili.

Stran: [1]