5-mesečniki, zbor! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


rainbow -> 5-mesečniki, zbor! (12.8.2005 13:07:33)

pa še jaz eno temo, vsem znano, začnem!

Končno sta mi obe frkljici zaspali:bravo::bravo:, pravi luksus, da vas hitro čekiram in grem kuhat:grrr:

kak ste kaj mamice in otročički stari pet ali skoraj pet mesecev????
kaj že vsi vaši bejbiji papajo gosto hrano??
kako pa drugače čez dan shajate?

Moja Enja je zlata pupa, ampak je postala kar živahna, da se lepo izrazim, zadnje čase tako kriči, če ji kaj ne paše, ne da bi jokala, ampak prav kriči:zmeden2:; pa sedet že hoče, kaka faca je, pa punta se, če ne gre kaka ropotulja v usta, in tak; saj, mora biti glasna, če hoče preglasit svojo veliko sestrico:metulj:
edino pri spanju čez dan, če sva doma, samo na zizi, nikakor drugače; počasi uvajam dudo, ampak še ne deluje, kot treba. pa dobro, bo že minilo.


da vas malo slišim, kako ste, je tak tečno vreme pri nas!

lp in velike cmoke vsem :duda:




Wahoo RR -> 5-mesečniki, zbor! (12.8.2005 13:26:23)

helo

evo da se pofočkamo...
Pri nas je pestro...ponoč še vedno veliko spi, podnevi kokr kdaj...zdej odkar spi na trebuščku - spi več ( čez dan )
Včeraj nama je uspelo jest z žlico...tudi danes je šlo BP...
Drugače smo bili pa včeraj v vodnem mestu, je uživala 100 na uro (slikice so v albumu )

Vglavnem...prava radovednica je...vse nese v usta, kar ji pride pod roke, očitno jo zelo srbijo dlesni...

Čakamo na očijev dopust, da švignemo na morje...upam da bo vreme še držalo :)

lep dan želim vsem...:)




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.8.2005 15:01:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Suzi* -> 5-mesečniki, zbor! (12.8.2005 15:18:37)

tudi mi, tudi mi....

Anžeju je pa ravno danes po enem tednu sitnobe, končno pokukal ven tretji zobek. :bravo: Zdaj je pa lump že ugotovil, kako se škripa z zobmi,:)- mene pa kar mrazi zraven. :)-
Hrane še ne uvajava, ga samo dojim. Ima pa strašno rad žličke, pa kozarce, pa plastenke in daljince. On bi vse prijel in pogrickal. Se že obrača v vse možne strani, s pomočjo kar lepo sedi in miga kot zmešan.
Po obdobju čeblanja in kričanja je zdaj spet prišlo debatiranje. Včeraj je odkril EJ in AJ in HEJ, tako da zdaj to ponavlja. :)-
Mi pa čez dan samo še na zizi zaspi :(, ni več šans da bi ga samo v posteljico položila in pocartala pa bi zaspal. :(( Ne vem kam to pelje?? :zmeden: Ponoči mi je že dostikrat prespal celo noč, samo ta teden je bilo pa noro, ker mu je zobek rasel. Se je skos zbujal, stokal, hetel jest 3x na noč. Uh, upam, da se bo zdaj vsaj ze nekaj časa spet vrnil v stari ritem.
Čez dobra dva tedna pa gremo na morje in upam, da se bo tole vreme kaj izboljšalo, drugače bo treba bunde s sabo nest in ne kopalk.:(

lp, Suzi




Abby -> 5-mesečniki, zbor! (12.8.2005 17:58:10)

Naš miško je sicer že malo čez 5m star, ampak je šele ta teden začel z riževo kašo, pripravljeno z mojim mlekom. Bi še počakala do polnih 6m, ampak se je naenkrat začel zbujati ponoči na 3 ure, zato sem sklepala, da se ne bo branil kakšne kašice. In je res jedel kot nor že od prve žličke naprej (prej je sicer že malo potreniral s čajem). Zdaj se že kar trese od veselja, ko vidi škatlo s kosmiči. Za jutri načrtujeva krompirjev pirejček, kmalu pa še bučke, potem pa še kakšno sadje, ampak do takrat je še daleč.

Ob opori sedi čisto lepo, brez opore pa le par trenutkov skupaj.Sicer pa je pred tednom odkril, da se lahko v naročju imenitno odriva z nogicami in poskakuje, zato je z mirnim sedenjem konec.

Pred 3 tedni je v posvetovalnici tehtal 6600g, kar je 1kg več, kot je hčerka tehtala pri enaki starosti. Zdaj je videti približno tolikšen, kot je bila ona pri 9m. (Čeprav v razvoju je bila v taki starosti daleč pred njim - pa nič ne de, važno, da je zdrav.)




tanaja* -> 5-mesečniki, zbor! (12.8.2005 22:03:29)

Še jst....

Suzi, a tri zobke imate:bravo::bravo:! Mi ša še nič in tud nič ne kaže:).

Tia še vedno veselo kriči. Zdaj je pogruntala, da se da s kričanjem tud fajn izsiljevat :)-:)-:hudicek::hudicek:. Če ni kaj po njenem začne kričat kot bi jo kdo iz kože dajal:hudicek::hudicek::)-:)-:)-:)-. Drugače pa ob opori sedi, sama bi se pa takoj prevrnila naprej. Če jo dam za mizo na mojih kolenih (ali čigavih drugih:)- ), se že igra za mizo.
Danes je prvič jedla Hipp-ovo kašo špageti bolognese. Ni ji bila glih waw, ampak polovico od tistega kar sem ji pripravila, je pa le pojedla. Kupila sem ji tudi jabolčni čaj od Hippa, a ga ne mara preveč. Ne mara niti NOBENIH, ampak res nobenih sadnih sokcev. Najraje ima komarčkov čaj. Tega pa res ne razumem. Raje je cel dan žejna, kot da bo spila požirek soka :)-:)-:)-.
Ponoči še vedno pridno spi. Le zadnje čase, se zbuja za dudo:zmeden2:. To počne že 3 noči. Nekaj vriska in ko ji vtaknem dudo v usta zaspi:zmeden2:. Nimam pojma kaj jo daje.
Drugače pa je pri nas zdaj najbolj popularno, ko se previjava, da si tlači svoje noge v usta ali pa jih tako močno drži za prste, da ji rokice komaj odtrgam stran. Seveda zraven navdušeno kriči. Pa ko se zvečer umivava, je to postalo strašno smešno:)-:)-:)-:)-. Ne vem zakaj, ampak ko jo umivam, se ona dobesedno na ves glas smeji. Mogoče jo zgečka al kaj:zmeden2::zmeden2:...

Žiga pa je druga pesem:)-:)-:)-. Pri njemu je zadnje čase v modi besede NE, NIMAM ČASA itd8)8)8). Včeraj mi je prav fajn ušpičil. Vozil se je s kolesom in se zanalašč zaletaval v našo :kuza: Šelo. To je zelo zabavno, ker Šela potem začne noreti po travniku:)-. In Žiga dobro ve, da se to ne sme. Ampak on vseeno. Ga vidim, počim čez rit in pošljem v sobo. Gor se je nekaj časa jokal na ves glas, da smo ja vsi slišali kakšen bošček je :)-:)-. Pogledam pod okno čisto slučajno in vidim, da je odlomil pol nageljna in ga vrgel dol! Seveda me je ves presran čakal v sobi:)-:)-:)-. Za kazen sem mu dala, da mora it ob 20h spat, tako kot Tia. Seveda je bil na smrt užaljen, ker on pa že ne bo hodil spat z dojenčki:)-:)-:)- - drugače hodi pol ure kasneje, ampak z dojenčki pa že ne, ker je velik fant:)-:)-:)-. No, pa je šel vseeno ob 8h v posteljo in tud zaspal.

V album sem dodala dva nova albuma; kako Tia&Žiga uživata v skupnem kopanju v banji in par slikic iz praznovanja Žigitovega 5.rojstnega dne. V bistvu sta na slikah samo Žiga & Jaka, njegov najboljši prijatelj.

Ma, sem bla dolga kot ponedeljek:)-:)-:)-:)-....

Čau, pupe...




Soncnica -> 5-mesečniki, zbor! (13.8.2005 11:53:52)

Hoj!

Tudi mi se postavljamo v zborček :)-. Jaša in Enja sta enako stara in tudi mi bomo v ponedeljek teden dopolnili 5 mesecev. Jaškotu ne dodajamo goste hrane, je polno dojen in pravi "jumbo" dojenček, saj je na dan, ko je dopolnil 4 mesece tehtal že 8060 g. Ne vem koliko tehta sedaj, premišljujem pa, da bi začeli z gosto hrano, ker spije res veliko mleka in se non stop dojiva.

Drugače je pravi :)-, zanima ga vse živo, vse bi pojedel ali vsaj prijel v rokice. Sedi še ne, tudi še nismo poskušali, kadar pa ga imam v naročju, je v sedečem položaju. Kadar ga v naročje vzame kdo drug, takoj postane bolj pozoren in kar malo "obstane". Sicer je pravi mali razbojnik.

Zelo rad se pogovarja in se le redko zamoti sam s sabo.

Zobkov še nima, spi pa od cca 22.00 do 07.00, s tem, da se vmes približno 2x pošteno naje.

Skratka, je pravi sonček in oba z atijem sva totalno ponosna nanj in sva v 9nebesa, ker ga imava

lp vsem




eva1 -> 5-mesečniki, zbor! (13.8.2005 12:11:29)

Midva pa spet med zadnjimi!

Je lih zaspal, tako da mam čas...res mi je luštn sedim za računalnikom pijem:kava:, v sredo pa gremo na morje, pa nimam še nč popran zlikan...ej sej bo..

No zdej pa res! Pri nam je takole-cel svet ga zanima, reklame so zakon, jst ga dam isto k mizi na kolena sedet in ordinira...vse kar prime vrže na tla...pa mu je prav zanimivo, ko mu vse poberem...in jovo na novo...dokler se meni da...
Imamo 1 zobek s katerim prav ornk že stisne med dojenjem, ampak zaenkrat še brez večjih težav! Sicer pa hvala bogu smo spet prišli na stra ritem in spimo celo noč(z malo moje vztrajnosti)! Spi od 21h-6h, pol se podojiva pa še do 9-9.30! Podnevi še 2x spi po 2-3 ure! Ful je pridn!

Imava 2 gosta obroka-sadje zjutraj in mlečno kašico zvečer...in posledično se tut ful manj dojiva, ker je bolj sit-prej je kr naprej vlekel!

Itak pa da je samo mami dobra, če ga kdo drug vzame, skoz gleda če sem zravn, če sm je ok, druigače pa v :(( !

Ja pa užaljen je tut takoj-če ga položim v ležalinik, pa grem kaj delat, še preden ga položim jok do amerike in ko po parih sekundah vidi da ni haska, neha pa se lepo igra! Zna paba vse, sam da nebi bil sam...

Drugače pa komej čakava da ima ati dopust(jutri začne), ker sva bila zdele skoz cele dneve sama doma!

Lepo se imejte in uživajte na sončku!




rainbow -> 5-mesečniki, zbor! (13.8.2005 14:44:04)

punce, kako ste pridne, da ste toliko napisale, sem vse prebrala in vidim, da ste krasno in da v glavnem uživate9nebesa z vašimi otročički! prav je tako, čim več jih cartat, ker tako hitro rastejo.

soncnica, evo, z nama je totalno enaka situacija, zaspi samo na zizi, tak da včasih "je" na uro ali manj, me zanima, koliko dejansko tehta; ok 8 kil ima zagotovo; tako uspavanje mi sicer ni majbolj všeč, ker bi jo počasi rada navadila, da zaspi sama, kar mi je že parkrat, zdaj pa niti šans; samo jokat pa je ne pustim dolgo, da mi ne zbudi Lie v sosednji sobi. Pa bo že, upajmo, bolje; pa zbuja se mi tudi več ponoči, danes trikrat recimo:hudicek:
jaz že tudi počasi razmišljam o gosti hrani, ampak gremo v začetku septembra še na morje, tam pa res ne bom sokcev delala in kašic, tako da bova probale zdržat in začet ko pridemo domov.

Vse uživajte, upajmo, da bo še kaj od poletja:zmeden2:




Skaana -> 5-mesečniki, zbor! (13.8.2005 23:47:06)

Joj, še midveeee,

sem komaj zdaj opazila - a bolje pozno kot nikoli.:)-

Takole je z našo malo :angel:. Kar se hranjenja tiče, sva še kar pri zizi, ker gremo v torek tudi na morje in je tako bolj kamot. Sem se pa "oborožila" z raznoraznimi informacijami kako začeti, tako da mislim, da bo. :duda: pa kar komaj čaka, sline se ji začno cediti, ko vidi, da kdo kaj je, vse daje v usta, doji se pogosteje, torej kmalu bo treba še kaj več:ups:, me je kar strah.

Kar se motorike tiče, pa sem kar zaskrbljena. So me mamice potolažile, pa vendar. Naša :duda: je tako kamot, da se ne preobrne niti iz hrbta na trebuh, niti obratno. Pa delam vaje za obračanje (vir DVD Vadba za dojenčka in mamice od Vzajemne), sva ogroooomno časa na tleh, mala se zabava, brca, se mi reži, sega po igračah in takoj preizkusi njihov okus:)-... a le dokler so v dosegu - potem pa takoj izgubi zanimanje, frajerka. Tudi če jo dam pasti kravice, takoj protestira. Pa je izredno močna, roke že iztegne in dvigne cel zgornji del. A da bi se še malce potrudila in obrnila - to pa ne, boljše je prikričati mamico na pomoč:zmeden: Sedi že samostojno nekaj sekund, nato jo da ravnotežje. Z oporo brez problema. Da bi pa v naročju ležala - ni šans. Še med dojenjem nekaj časa vleče, se odklopi, naredi trebušnjak, se nazaj priklopi, me brca, se steguje, praska, tepe, pa mi je vse to prav luštno, ko vidim njen najlepši smeh pod soncem.9nebesa

Mislim, da je :duda: tudi že prešla iz kričanja v debatiranje. Neverjetno, kakšen besedni zaklad že ima. V njenem slovarju sem pogruntala pomen le dveh besed: gugn = vse kar se ji dogaja - zadovoljna), nge = ne. Sem pa že bila dvakrat deležna izgovora besede MAMA in sem jokala zraven (nje). Sicer pa tudi ona že veselo vleče stvari iz mize, najraje pa ima moj GSM (ker sem še sama tak mali otrok in imam taaaake lepe nalepljene čebelice na njemu :ups:) in tolčenje po tipkovnici.

Naša se pa še prav rada prevaža v vozičku. Sploh, ker ve, da bo šel naš :kuza: zraven. Čisto navdušena je nad njim - on pa malo manj nad njo:( Ko ga vidi, začne od navdušenja ihtet, stegovat rokice in če je dovolj blizu, ga zagrabi za dlako in zarije obrazek v vanjo. Pa tudi božati že zna, čeprav se naš :kuza: verjetno ne bi strinjal, da je to ravno božanje.

Uf, še bi lahko pisala, pa ne upam :ups:, ker sem že zdaj tako zeloooo dolga. Zdaj pa lahko 9nebesa vsem in za jutri koš poljubčkov za vas in naše micene...

:zaspan:pa, pa




Stran: [1]