pečeno meso v ekonom loncu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Spark -> pečeno meso v ekonom loncu (27.2.2011 11:43:02)

Imam kos telečjega mesa in bi pripravila v ekonom loncu pečenko, pa ne znam. Enkrat sem pri eni kolegici jedla, pa je prejšnji teden rodila, in je ne bi sekirala s tem, kako to ona naredi.




Gina -> RE: pečeno meso v ekonom loncu (27.2.2011 12:15:00)

A ti misliš zrezke ali cel kos? Celega kosa nisem nikdar delala v ekonomu, zrezke sem pa že. Na hitro jih popečeš v ponvi z obeh strani, jaz dodam še čebulo, česen, sol, začimbe, korenje, malo paradižnika, pa če me tako prime še grah. ko to malo popražiš, da se čebula zmehča in zrezki samo po vrhu zapečejo, prestaviš vse skupaj v ekonom in kuhaš tako dolgo, da so zrezki mehki, to je pa odvisno kakšno meso imaš, kakšen kos govedine recimo 15 minut.  




Spark -> RE: pečeno meso v ekonom loncu (27.2.2011 12:18:40)

Cel kos imam. Sem mislila tudi jaz popečt z vseh strani, nato pa zapreti. Samo ne vem, koliko vode naj zalijem notri.




Spark -> RE: pečeno meso v ekonom loncu (27.2.2011 12:19:04)

Oz. a sploh rabim dati notri še kaj vode, ali ne.




Gina -> RE: pečeno meso v ekonom loncu (27.2.2011 13:26:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Cel kos imam. Sem mislila tudi jaz popečt z vseh strani, nato pa zapreti. Samo ne vem, koliko vode naj zalijem notri.


V ekonomu se v bistvu v pari kuha, tako da ni treba prav veliko. Če boš omako delala, bo to dovolj po moje, ampak vsaj en prst pa mora biti, ali pa več.




Spark -> RE: pečeno meso v ekonom loncu (27.2.2011 19:20:42)

Sem tako tudi naredila. Ni bilo čisto kot sem si zamislila, ampak pojedli smo.




Stran: [1]