zaprta 4-letnica (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

monika trtnik -> zaprta 4-letnica (26.2.2011 14:23:27)

Moja 4 letna deklica ima tezavo z odvajanjem blata,ceprav ji 2x dnevno dajam zlicko laktoze in poje dosti sadja(pije sicer malo manj-a vec kot ponujati ji res ne morem)ODVAJA blato le na vsakih 4-dni!Tezava se vsaj po moje odraza v nocnem slabem spanju z milejsim jokom!Kaj se lahko storim-zna katera pomagati?Pediatrinja mi je svetovala le laktozo ali sladke kamelice na tesce!Hvala vsaki za pomoc

lelčy -> RE: zaprta 4-letnica (26.2.2011 15:13:13)

No mi smo imeli enak problem, tudi dobili laktozo, ki ni najbolj pomagala. No pediater mi je svetoval tudi naj ji kupim frutabelo(tisto ki ima 7 sadežev-ima zelen ovoj), naj poje eno na dan zraven pa spije kozarec vode. Ti povem, da sem bila kar presenečena ker je delovalo, je imela mehko blato in še vsak dan je lepo odvajala.

Zvezdica -> RE: zaprta 4-letnica (26.2.2011 15:26:24)

ta zelena frutabella dela čudeže:) iz lastnih izkušenj.

drugače sem pa v sili dala prorektal (ker tist laceton al kako) ni žal nič pomagal.

Precious -> RE: zaprta 4-letnica (26.2.2011 16:11:46)

žlička laktoze ni dovolj. na začetku ji daješ cca 6-8 žličk,potem pa postopoma zmanjšaš

monika trtnik -> RE: zaprta 4-letnica (26.2.2011 17:06:07)

precious,pa je to dovoljeno?meni je bilo receno 2 zlicki na dan za otroke do 7.leta!Hvala

DanijelaNeli -> RE: zaprta 4-letnica (26.2.2011 17:14:24)

Pozdravljena!

Kakšno prehrano pa ima tvoja hčerkica?

Precious -> RE: zaprta 4-letnica (26.2.2011 17:33:50)

Seveda da je. Saj to je samo mlečni sladkor pridobljen iz mleka in nič drugega

monika trtnik -> RE: zaprta 4-letnica (26.2.2011 20:22:20)

na vprasanje predhodnice,moja hcer je zdravo uravnotezeno hrano,je skoraj vse,ze od malega pazim da poje veliko sadje in ga je rada,sladkarij ne mara(vcasih kinder cokolado in lucko-to je vse kar sploh mara od sladkarij)!res pa je,da ne pije ogromno,pa jo veckrat opomnim in ze od malega ne je nic mlecnega,pa smo ze vse poskusili(mislim,da zato ker smo jo kot dojencico veliko silili z mlecnimi kasicami,ker je bila prelahka)!!

smejčica -> RE: zaprta 4-letnica (26.2.2011 21:27:24)

Tudi moja 3 letnica je imela težave in po tri dni ni kakala. Potem sem kupila ISILAX BIMBI sirup za otroke. Je prehransko dopolnilo z rastlinskimi izvelčki, vlakninami in sadnimi sokovi.
Dajem ji po dve do tri žličke vsak dan ali vsak drugi dan. Zdaj ni problema in mi kaka vsak dan. Tako da, jaz stavim na ta sirup. Res pomaga.
Smo poskusili že druge izdelke v obliki tekočin in praškov iz lekarne, pa nam niso pomagali.

Lp

inč -> RE: zaprta 4-letnica (28.2.2011 12:02:54)

oj, ...imam 17 mesečno pupiko

tudi mi smo imeli podobne probleme...trdo blato za znort-jok...in sva probali že vse mogoče
potem pa sem ji začela dajat (po priporočilu pedijatrinje) probijotični jogurt EGO, frutabelo in domače mleko, ki ni nič posneto, in res pomaga...

probaj

Stran: [1]