Tatarski biftek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Sibil_ -> Tatarski biftek (25.2.2011 20:32:50)

Prosim za kakšen preverjen recept in nasvete.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hvala.

LP




Felicita -> RE: Tatarski biftek (25.2.2011 20:46:18)

treba ga je kao delat iz pljučne, ampak meni osebno je bolj okusen iz stegna (da o razliki v ceni niti ne govorim). ko naročaš meso, prosi, da ti ga očistijo 2x spustijo skoz mesoreznico (potem ga doma ne rabiš nič več masakrirat, miksat, ...)

v dobrega tatarca gre menda 13 začimb - vseh ne vem na pamet, vem pa da dam jest notr med drugim: worchestersko omako, mleto rdečo papriko, kapre, čebulo (drobno sesekljano), rumenjak, gorčico, sol, poper, tabasco, filete inčunov (sicer jih ne maram, ne vem zakaj morjo it notr, ampk brez njih zadeva ni tok dobra). ostalo bi mogla pa pogledat.




Freya88 -> RE: Tatarski biftek (26.2.2011 9:27:48)

Tatarskega biftka se ja ne bi smelo mleti?




*alja* -> RE: Tatarski biftek (26.2.2011 12:06:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Tatarskega biftka se ja ne bi smelo mleti?


Po pravem se ga nastrga, ampak vsepovsod skoraj kje ga kupiš ga meljejo. Poleg vseh sestavin ki so zgoraj napisane moj doda še močan feferon in nekaj dodatkov ki so poslovna skrivnost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Freya88 -> RE: Tatarski biftek (26.2.2011 13:01:46)

IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Tatarskega biftka se ja ne bi smelo mleti?


Po pravem se ga nastrga,


Torej ce se ga dela doma.. je to boljse (vsaj meni)...:)




Felicita -> RE: Tatarski biftek (26.2.2011 14:58:38)

aja pa še to - ko ga delaš, ga morš pred poskušanjem vsaj 2-3 ure pustit, da se sestavine povežejo in dobijo pravi okus, šele potem ga popravljaš (dodajaš sol, pekoče začimbe,...)




sunny24 -> RE: Tatarski biftek (2.3.2011 23:08:43)

Jst ga nardim tko:
- 60 dag mesa (2x zmletega)
- 9 slanih filet
- 4 žlice majoneze
- 3 žlice gorčice
- pol čebule, 3 stroke česna
- 6 kumaric
- 6 sladkih feferonov
- pol žlice viskija
- peteršilj, sol, žlica olja, malo mlete paprike
- 12 kaper

To vse skupaj zmiksaš in je.




Stran: [1]