Natka23
|
IZVIRNO SPOROČILO: lananai IZVIRNO SPOROČILO: twiggi - 2x posteljnina - 1x baldahin + obroba za posteljico ( zdaj za baladhin se še odločam, še nisem ziher če ga bom nabavila ali ne. če ja, bi ga rada imela v nevtralni barvi in ne v kompletu z posteljnino, tako da ga lahko kombiniram. obroba za posteljico pa pride v poštev, ampak jo iščem tudi v nevtralni barvi ) - 10 - 20 x tetra plenice - 1x podloga za previjalno mizo - blazinice za prsi ( to je za mene ) - vložki vir( to je nuja + jaz sem spodaj devala pod te navdne always varijante, da ni premočlo) - plenice za široko povijanje ( to so povijalne plenice ? ) - jst bi ne nabavljala vnaprej, ker mogoče sploh ne boš rabila; sej lahko tvoj na hitro skoči kam iskat, ti boš 3 dni itak v porodnišnici- strinjam, poskusi sposodit - 1x brisača s kapuco - 2 - 3 x koca - termometer za banico- - termometer za merjenje telesne temperature - 2x flaška ( 125 in 260 ml ), več se še vedno lahko dokupi - komot kupiš samo manjšo; če boš dojila, najbrž še te ne boš rabila- str - 2x dudica ( različni ) - 70 % alkohol za popek - olivno olje iz lekarne - baby trdo milo - krtačka + glavnik - škarjice z zaobljenimi konicami - koš za umazane plenice - za moje pojme nepotreben strošek, ampak nekatere mamice ga hvalijo - gobice, zloženci, gazice - 1 - 2 krpici za umivat, - nepremočljiva podloga za posteljico ( dobi se v lekarni, tudi DM. za ostale trgovine ne vem. je pa fajna, ker je na eni strani plastika, na drugi pa vati podobna snov, in res lepo zadrži urin in blato. nekaj podobnega uporabljajo tudi v bolnišnicah ) - puderček za ritko - mandljevo olje za temenca- ne bi vnaprej mogoče ne boš rabla - košek za umazano perilo - rabiš za dojenčka posebej, zakaj ni v redu kar vajin koš za perilo? - fiziološka raztopina ( popek, nosek, oči ) - aspirator za nosek- ne bi vnaprej - 2x velika otroška brisača - 2 - 3 x mala otroška brisača - vatirane palčke, navadne in z odebeljenim koncem - ščetka za čiščenje stekleničk - prvič slišim, pa sem tudi dodajala mleko, ker nisem imela svojega dovolj - baby fon To je res čist osnovno in na nek način tudi potrebno, še vedno se lahko kaj doda ali odvzame. kakšne izkušnje imate z črpalko za mleko? je boljše da jo prej nabavim ali počakam da vidim kako in kaj? - komot počakaš, večina je ne potrebuje, ker dojenje ponavadi steče že v P, strinjam z lananai Evo, par stvari sem ti dopisala. Ne mi za slabo vzet, ampak mogoče se ti bo še marsikaj drugega potem samo valjalo doma, ker ne bo prišlo prav. twiggi dober seznam si ga moram skopirat, men je potem tudi lažje KOš sem iemla isto zdravstvo in sem navajena
|