lean
|
Čestitke za Alino! Je kar veliko punc novembra pram oktobru. Natka23 super porod, razen razširitve , si lahko mislim kako to boli. Pa še moja obljubljena zgodba, nikakor da pridem zraven, se tolk dogaja. No ker je pri nas v navadi velika fešta za vse znance, sovaščane, sem imela toliko dela, da sploh nisem opazla popadkov, v petek pa sem morala še eno razstavo pogledat , niti slučajno nisem vsega uspela narest. No potem v soboto me je že kar fajn vse bolelo, a še zmer mi ni potegnilo. Še malo bi čakala pa ne bi prišla do bolnišnice, buča neumna . Dobesedno sem tja šla samo rodit, za nič ni blo časa, ne za klistir, ne za kakšno protibolečinsko inekcijo, epiduralne pa itak nisem hotla, sem bla že v ta prvo prepozna. Tja sem prišla odprta 9cm, takoj v porodno, popadki so bili še kar znosni, potem mi je predrla mehur in so prišli ta pravi popadki, ki potiskajo. Par popadkov in že je bla tamala zunaj , malo sem se raztrgala, a samo površinsko, vseeno so me malo zašili, a ti šivi nič ne bolijo, lahko normalno sedim in hodim . No, je pa zato toliko bolj bolelo, ko so me šivali. V porodnišnico sem prišla 20 min do 23, 18 min čez 23 je bilo že konec. V torek smo že bili doma. Neva je navdušena nad sestrico, že v porodnišnici je bla čisto paf, ni delala nobenih težav, ko sem jaz ostala tam, ona pa je morala domov. Tudi doma jo hodi skoz gledat in božat, pomaga previjat... Vsem govori, da ima sestrico "pelo", šumniki ji še povzročajo težave. Lananai ja res je, z jo mam več dela kot z . No brez težav pa tudi ne gre, doma se Špela težko pristavlja in takrat se kar joče, kar nam povzroča težave ponoči. Nevo skoz prebuja, pri atiju noče nazaj zaspat, zato je tako dolgo pokonci dokler ne poštimam Špele, potem pa še njo. Tako so moje noči kratke, Neva včasih rabi tudi eno uro, da nazaj zaspi, potem pa je že spet Špela na vrsti. Pa saj bo, samo da se bo Špela lepo pristavljala in ne bo več zaradi tega jokala, drugače pa z njo ni dela, v bistvu je zelo različna od Neve, katera je bla skoz budna. Ta samo spi in je, še preveč spi in jo moram velikokrat zbudit, da jo nahranim, verjetno jo potem to še bolj nervira. Upam samo, da dovolj napreduje, v ponedeljek pride patronažna pa bomo vidli. nenka7 o kili na trebuhu v nosečnosti od tebe zdaj prvič slišim, nimam pojma. Upam, da ne boš imela kakšnih težav zaradi tega, držim pesti, da bo vse uredu. malanovinka nič hudega, bo pač na steklenički, bo isto zrasla. Če pa maš željo dojit vztrajaj, jaz sem v ta prvo vztrajala en mesec, skoraj nisem nič mogla načrpat, je Neva dobivala umetno mleko, potem pa je začela vlečt in mleko je kar samo od sebe prišlo. Tudi zdaj imam težave, se tamala težko pristavlja, dere se kot da bi jo iz kože dajali, a se ne dam. Poskušam vse, da jo podojim, ker tudi zdaj s črpalko ne spravim mleka ven, ko pa tamala zagrabi pa kar teče, toliko mleka je. Nimam pojma v čem je fora, kot da bi na poti iz porodnišnice pozabla kako se mora pristavt .