amarnat -> RE: Novembrke 2011 (12.10.2011 17:17:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lananai IZVIRNO SPOROČILO: Maja_V. IZVIRNO SPOROČILO: amarnat danes pa sem bila na prvi akupunkturi in je doktorca rekla, da se po velikosti trebuha ne da nič napovedat... a te smem vprašat, čemu točno služi akupunktura pred porodom (nimam časa brskat po netu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] ) in koliko kaj to stane? hvala! Naj bi bilo za lažji porod. Na Dobrni npr. je prva 25€, naprej so cenejše. Priporoča pa se baje 5 obiskov. Več bo pa povedala katera, ki se je bolj zanimala oz. ki hodi. Akupunktura skrajša prvo porodno dobo, maternični vrat se začne prej mehčat, hitreje se odpiraš in akup. točke, ki ti jih stimulira zmanjšujejo tudi strah pred porodom - kar je glavni razlog, da jaz hodim. V bistvu se celo telo začne pripravljati na NARAVNI porod, česar si jaz zelo želim. Bolj si tudi "prisotna" pri samem porodu, ker po umetnih popadkih, ki sem jih jaz dobila pvič, še danes ne vem kaj se je v bistvu dogajalo... Preko akup.točk se zmanjšajo različne bolečine - križ, kolki, dimlje, glavoboli, zmanjša se lulanje ponoči, bolj si sproščen in boljši spanec imaš ter več energije. Jaz sem danes ponoči super spala, jutri imam drugo akupunk. in bom pol poročala, če so kakšni pozitivni učinki. Cena: prvi obisk s posvetom 35e, vsi nadaljni 25e. Kar se cene tiče je moje mnenje tako, da raje dam denar za to, kot pa vse strupene pripravke, ki jih prodajajo in jih naj bi uživale nosečnice in kasneje otroci.. ta stvar je naravna in večina ljudi jo dobro prenaša. Vem pa, da se bom po porodu poslužila tudi a., da se rešim mojih neznosnih glavobolov, saj nobena tableta, ki jih predpišejo zdravniki, ko omeniš glavobol, ne pomaga več in sem jih že pred časom nehala uživati.
|
|
|
|