Nekvalitetna slika za torto (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


saska27 -> Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 11:41:32)

Pravkar sem se skregala po telefonu  in prosim za kak nasvet ...

V znani mariborski slaščičarni sem naročila izdelavo slike za torto. Prinesla sem jim dobro sprintano sliko (na fotopapirju) precej živih barv, plačala 9 evrov (čeprav so mi po telefonu povedali, da stane 7,50) in se zmenila, da dopoldne pridem po izdelano sliko. Danes sem takoj opazila, da je izdelana slika blede in ima vidne črte - takšne, kot se pojavijo pri printanju, ko gre kartuša h koncu. Punca, ki mi je sliko predala, je rekla, da "tako pride". O.k., sem si rekla, saj tako slabo tudi ni, in odšla domov.
Bolj kot sem sliko gledala, manj zadovoljna sem bila. Še enkrat sem preverila na njihovi spletni strani in od 130 slik je samo ena imela vidne črte. Poklicala sem v slaščičarno in so mi napletli, da je slika s slike vedno slabše kakovosti, da bi morala poslati prek interneta (na to me prej ni nihče opozoril) in bla bla. Vseeno sva se s tisto punco dogovorili, da pač pošljem prek interneta in pridem jutri iskat. V ozadju sem slišala ženski glas: ja, samo bo plačala. WTF?! Zahtevala sem jo na telefon - trdila je, da sem prinesla slabo kopijo, da so drugi vsi poslali prek interneta … Rekla sem, naj me ne imajo za neumno, da bom prinesla sliko nazaj in hočem denar in da jih bom prijavila. Priznam, da moj glas ni bil prijazen. Potem se je zveza prekinila.

Jezna sem nase, ker se »moram« ubadati s tem, in vem, da gre samo za eno sliko. Vendar imam res poln kufer takih, ki mislijo, da je za stranke vsako sranje dovolj dobro. Zahtevam samo, da za svoj denar dobim to, kar ponujajo … Če bi to sliko dali v svojo izložbo, je sigurno ne bi prodali – jaz koza pa sem jo plačala vnaprej, v upanju, da bo v redu.  

Razmišljam, kaj naj storim … Kako mnenje?
[color=#000000 size=3] 




katy83 -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 11:55:50)

zdaj ne vem kje si to dala delat...pa dobro saj ni veze...jaz bi zahtevala novo, brez doplačila seveda in jim pojasnila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], da če bi mi razložli, da je treba po internetu poslat, bi to naredila

Vso srečo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




saska27 -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 12:06:00)

A lahko povem, da ne bo kaka reklama? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
Popoldne bom sliko res nesla nazaj, pa naj si jo nekam vtaknejo.

Da ne boste mislile, da dlakocepim, sem v album dodala fotko, kjer se lepo vidi razlika.




katy83 -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 12:09:35)

sem pogledala, mi ni všeč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Sicer me vseeno zanima kje so bili tak nesramni, ker če se mi zdi, da vem za katero gre, sem šokirana. ( tam pod Pohorjem???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])




sunprincess -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 12:12:01)

Mene bi tudi to zmotilo, in bi reagirala najbrž enako kot si ti.

Me pa zanima kaj potem s tem napisom narediš? Spečeš kvadratno torto, pa to samo gor položiš ali kako?Je to užitna zadeva?




Tejči -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 12:17:02)

Pogledala sliko..ma grozna je..za tako sr**** si bila še prijazna..jaz je niti vzela ne bi.. Pa da bi potem drugo še plačala?? Kaj so zmešani???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




siward -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 12:20:33)

Preveč šalabajzerjev je v tej Sloveniji.
Bo treba ustanovit "Društvo proti šalabajzerjem" in sem prepričan, da bomo imeli veliko dela.




uškinamama -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 12:23:38)

Ja, to je tako, če vsak, ki ima pet minut časa peče torte oz. izdeluje nakit.




saska27 -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 12:28:37)

Po vaših komentarjih sem še bolj prepričana, da grem nazaj.
Ne, ni bila Pohorska kavarna, to sr**** so izdelali v Romansi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Itak to ni reklama, ne?
Sicer pa je to užitno, nekakšna hostija, ki jo par ur pred serviranjem položiš na torto oz. na kakršno koli podlago in gre lepo rezat.
Z idejo o ustanovitvi Društva proti šalabajzerjem se pa 100% strinjam. Imam še par tarč, samo o tem kdaj drugič. Danes sem na misiji "Torta".

Lp,
saša





darja.mark -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 12:31:46)

Saša nesi nazaj in zahtevaj novo, kvalitete tko kot je treba ali denar nazaj. In zahtevaj nekoga ki je pač glavni tam!! Misslim,...res je slaba in barve, saj jih skoraj ni [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/img].




sakuL -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 12:42:59)

razlika je očitna. jaz bi zahtevala, da naredijo tako kot morajo.




HHH -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 12:53:38)

Res je bleda. Tako intenzivnih barv kot so na tvoji sliki res ne morejo doseči, ampak nekje vmes med eno in drugo pa bi lahko. Kar se tiče črt: ali gre barva proti koncu (kar pojasnjuje tudi bledost), ali pa gre za "bending" - pomeni, da bo teba nastavitve malo "poštimat".
Ne delam sicer na teh "printerjih", ampak princip je isti.




saska27 -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 13:26:23)

HHH, tako močnih barv niti nisem pričakovala. Iz izkušenj vem, da marsikje pri printanju šparajo z barvami, zato je bolje oddati z bolj intentivnimi barvami, da je končni izdelek tu nekje ... Kot si rekla, bi moralo biti nekje vmes. Črte pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] ... hvala za strokovno razlago - torej to ni samo v moji glavi.




ajataja -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 13:47:39)

Glede barve naj ti povem da slike dobijo barvo šele potem ko daš tole na smetano,zato moreš te slike dat ene dve uri prej gor preden daš torto na mizo da se papir fajn napije in šele pol dobi lepo ta pravo barvo.Kar se tiče ostalih napak pa ja če je še kaj vidno kar ne bi smelo bit potem kar nazaj nest.




saska27 -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 14:01:18)

ajataja, tega glede barv nisem vedela ...

Sicer pa sem v slaščičarno poslala e-pošto, vse opisala, zahtevala novo sliko ali vračilo denarja in prosila za hiter odgovor. Spodaj je njihov odgovor.
Zdaj pa moram nehat, da ne bom res celega dneva stran vrgla s tem. Hvala vsem za mnenja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

[color=navy size=2] 
[color=navy size=2]Pozdravljena
[color=navy size=2] 
[color=navy size=2] 
[color=navy size=2]Upam, da je dovolj hiter Odgovor
[color=navy size=2] 
[color=navy size=2]Te črte kot jih omenjate so tehnično pogojene , slika pa je svetlejša ker jo aparat avtomatično posvetli , saj je celotna površina pobarvana roza in bi v tem primeru poraba barve bila bistveno večja , za kar vam bi morali obračunat preko 20 eur. Tudi sicer samo fotografije brez naročila torte načeloma ne delamo , samo izjemoma.
[color=navy size=2] 
[color=navy size=2]Tudi ta slikica bo na torti zagotovo lepa , boste videli.
[color=navy size=2] 
[color=navy size=2]Ja , tisto se prav slišali , če želite še eno sliko j boste še eno plačali.
[color=navy size=2] 
[color=navy size=2] 
[color=navy size=2]nasvidenje




BabyKitty -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 14:14:53)

saska27 jaz osebno bi jim dala dela in zj**** do konca [sm=smiley1.gif] pa niti ne toliko zaradi kvalitete slike, ampak zaradi obnašanja. Prijavila bi jih na vse možne inšpektorate, napisala bi na vse forume s podobno vsebino naj tja ljudje ne hodijo, pač vzela bi si eno uro časa za čisto drekanje [sm=smiley36.gif] tako obnašanje me pa res razjezi, ker je stranka CAR in če je kvaliteta slabša vsaj ponudiš popust sli nekaj, ne pa da računaš še več [sm=smiley36.gif]

Glede društva pa:
http://salabajzer.si/




katy83 -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 15:15:11)

no, če pa je to Romansa pa sploh ni čudno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  Stara gleda samo na denar, ne plačuje delavcev in še kaj bi se našlo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Jessy -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 15:25:16)

Poden od podna! Kaj si dovolijo?

Jaz sem nesla slabo sprintano sliko že od doma, ker sem imela doma kartušo že pri koncu. Tisto sliko so mi potem skoraj identično printnili na hostijo v PV. Sem bila prav zadovoljna, saj sem se bala, da bo še slabše prišlo ven. Ko sem dala hostijo na torto, so barve prišle bolj do izraza. Vsekakor so ti slabo natisnili. Kaj slabo, zeloooo slabo!!! Vztrajaj pri svojem in ničesar ne plačuj! Si že tako full preveč plačala!

Vsekakor ti svetujem, da daš hostijo več kot 2 uri prej na torto, ker najprej se ti bo nagubala, nato pa ,ko se bo fajn namočila, se bo nazaj napela. Jaz sem jo dala že en večer prej gor.




Jessy -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 15:26:37)

Sem pozabila povedat, da imam tisti dve torti tudi v albumu - povazava je spodaj. To sta torti s Hello kitty in s Hot wheelsi. Obe sem delala hkrati.

Ups...sem pogledala in vidim, da teh dveh tort nimam tu notri. So pa na tej povezavi http://www.kulinarika.net/album.asp?hash=qu005ir8524yxp59




pety78 -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 15:56:14)

Uf, jaz bi zahtevala novo, brez doplačila. Sploh, če si osebno nesla sliko tja, bi te seveda morali opozoriti, da ne bo takšna, da bi za takšno pač morala odšteti 20EUR. Tako da...brez debate bi zahtevala svoje. Sploh zaradi njihovega odnosa.

A ne bi bilo čisto drugače, če bi se opravičili in pač rekli, da ni takšna, kot mora biti..Ajd, pa naj bo. Na tak način pa...NI ŠANS!!!

No tolk o šalabajzerjih....Evo vam...[sm=jezicek.gif]

http://salabajzer.si/




Zamima -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 17:45:29)

pa da ti cel dan pokvarijo [sm=hudicek1.gif], se mi je pa zdaj zaluštal kos torte [sm=smiley17.gif] [sm=smiley36.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.2.2011 19:15:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




zvezdica_1 -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 19:50:07)

eno vprašanje. tole pod pohorjem je pohorska kavarna ali promenada?
da vem, kam se odpravit, da ne bo težav .....




katy83 -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 20:19:16)

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1

eno vprašanje. tole pod pohorjem je pohorska kavarna ali promenada?
da vem, kam se odpravit, da ne bo težav .....



Pohorska kavarna je to. No, saj Promenada je tudi pod Pohorjem, samo tam nimajo tort kolikor jaz vem. V Pohorski kavarni pa imamo mi kr dobre izkušnje z vsem, tak da tam ne bo težav. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




marta82 -> RE: Nekvalitetna slika za torto (25.2.2011 20:25:51)

IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1

eno vprašanje. tole pod pohorjem je pohorska kavarna ali promenada?
da vem, kam se odpravit, da ne bo težav .....


Pohorska kavarna. Meni imajo najboljše torte v Mb in imam same dobre izkušnje.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>