pica (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


katicka -> pica (23.2.2011 17:47:55)

upam da katera ne bo jezna ker sem sem dala temo amoak tukaj nas je največ.ker v soboto praznujemo rojstni dan mojega moža bom spekla mini pice.zdaj pa mi zmankuje idej kaj gor dat ker nebi rada dala samo piza šunke pa sira gor.zato vas naprošam za preiskušene kombinacije,ki so res dobre. jaz še premišljujem o tunini pa me zanima kaj date vse gor zraven tune. in še ena mi hodi po glavi iz piščančjih prs,pa vem da je smetana zraven samo ne vem katera....prosim za malo pomoči.....




hmm... -> RE: pica (23.2.2011 18:00:13)

Mleto meso, več vrst salame in sirov, kisla smetana, jajca, slanina, zelenjava.




naja17 -> RE: pica (23.2.2011 18:10:39)

Jest naredim tud iz doručka, drgač pa iz vseh ostankov, ki jih imam v hladilniku [sm=smiley1.gif]




Freya88 -> RE: pica (23.2.2011 18:13:18)

Zraven tune pasejo olive

Lahko naredis krasko razlicico s prsutom, kislo smetano... samo iz sira (ali razlicnih sirov)...
U bistvu lahko naredis vsako pizzo, ki jo najdes v pizzeriji... torej... nakupi vec razlicnih vrst mesa (prsut, slanina, mleto meso, suha salama...), razlicne vrste sirov, kislice (kumarice, sampinjoni), koruzo, sparglje, itd itd To je neverending story...:) Kombiniraj, preiskusaj... druga ti ne preostane;)

Pa veselo praznovanje:)




Anonimen -> RE: pica (23.2.2011 18:35:22)

Poglej jedilnike picerij, kjer najdeš pice z vsemi sestavinami:

Številka 1: http://www.picerijanapoli.com/index.php?option=com_content&view=article&id=47
Številka 2: http://www.pizzeria-oliva.com/ponudba/pizze-klasicne/
Številka 3: http://www.pizza-novak.com/

Povsod so sestavine že kombinirane, tako da samo izbereš, kaj bi želela peči.




ronja -> RE: pica (23.2.2011 22:53:13)

Vsekakor NE pica šunke, ker je zanič! Kupi navadno prešano šunko, 100x boljša! Pa namesto že naribanega sira kupi rajši kako gaudo ali jošta in sama naribaj - je ceneje in boljše.
Sicer pa je precej idej v knjižici Pice (A5, prevedena iz It., ena od serije).

Nama je všeč z rukolo in rakci, pa stromboli (samo tam je tudi testo drugačno), pa z inčuni in sardelami, pa zelenjavna, pa mehiška s korzuo in fižolom, kitajska s kalčki in sojino omako in na kocke narezanimi sestavinami (lahko tudi meso),... Ne marava jajca gor, ampak mogoče bo vam všeč. Veliko lahko eksperimentiraš z raznimi siri: feta, fitaki, mocarela je itak klasika, pa kak brie ali camamber, gorgonzola... bojo dali čisto drug okus. Zelenjavo lahko daš katerokoli, super je paprika. Lahko narediš pice - obrazke, to majo otroci (vseh velikosti;) ful radi... Za oči se fajn obnese trdo kuhano jajce in grah za zenico, usta iz paprike (rdeče) ali paradižnika, korenčkov nos,...




Jessy -> RE: pica (24.2.2011 8:55:38)

Tunina pica je čudovita, če tuni odliješ olje in fajn otisneš, nato jo z vilicami premečkaš v skleci, dodaš strt česen ali dva, malo popra, malo soli (čeprav je že slana), premešaš in potreseš po pici. Po vrhu dodaš sir ter ne pozabi naribati tudi malo parmezana! Dolgo nisem vedela, da je v parmezanu vsa finta dobre tunine pice.
Včasih tudi dodam na res zeloooo tanke kolobarčke narezano čebulo.

Vsekakor je dobra tudi zelenjavna (malo narezane paprike, po možnosti vse 3 barve), kakšen kolobarček posoljene bučke, kakšen košček artičoke, sem pa tja košček gorgonzole. Lahko dodaš še kapre, olive...

Nekateri imajo radi le margerito, zato je tudi ta dobrodošla.

Različic je ogromno. Malce sprobaj, pa bo. Če boš delala s pršutom, ga položi na pico šele, ko jo vzameš iz pečice.




Freya88 -> RE: pica (24.2.2011 8:57:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy
Če boš delala s pršutom, ga položi na pico šele, ko jo vzameš iz pečice.


Stvar okusa... js mam rada malce zapecenga... in ga dam na pizzo par minut pred koncem;)




Stran: [1]