|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj naj naredim?
26.2.2011 14:28:39   
Taddy78
Jaz bi se pa kar podpisala pod Ronjine in PB odgovore.
Zelo zanimivo, kako vi takoj začnejo obtoževat moškega. Ko recimo en napiše, da mu ženska ne da in da jo je zato prevaral, mu vsi napišejo, ja, saj si je sama kriva...v tem primeru, gre za dosti bolj drastične primere, hude preizkušnje in roko na srce, marsikateri moški bi jo že pri prvem problemu popihal na svoje.
Stal ti je ob strani in spet stal ob strani, ti pa se naredila zanj kaj? Iz enega problema v drugega iz ene tragedije v drugo in spet ti je stal ob strani. Sedaj pa te moti, ker vajine probleme razlaga kelnarcam. Komu pa jih naj? Malo se zamisli! Marsikaj je s tabo dal skozi, še vseeno pa je čas, da po vsem tem tudi ti začneš delat na vajinem odnosu. Ugotovi kaj si ti prioritete in če tvojega moža ni med njimi je res bolje, da se ločita. Če so ti bolj pomembne druge stvari, ne vem zakaj bi vztrajala. tvoj mož je očitno kar nekaj časa vztrajal in kaj dobil v zameno?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 51
26.2.2011 14:35:03   
Taddy78
Aja pa še to...da njega kriviš za svojo debelost oz. da bi shujšala, če ne bi bil on toliko za računalnikom...res smešno in otročje.
V zakonu je res "v dobrem in slabem" ampak iz tvojih postov je ravidno samo to, da ti je v težkih preizkušnjah vedno stal ob strani, zakaj pa sedaj ti njemu ne stojiš? Namesto da bi se začela postavljat na noge in se sestavljat,  sebe in njega vlečeš vse globje.
SPravi se k sebi, začni se pogovarjat z možem. Če boš cele dneve samo gnjavla kaj mora naredit in kaj ne naredi, potem bo vse samo še slabše.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 52
26.2.2011 14:54:56   
ajsek
Zanimivo bi bilo brat odgovore na temo žene, ki bi pisala, da mož od nje pričakuje pomoč pri skrbi za bolne starše, delo okrog hiše, v njun odnos pa ne vlaga praktično nič.
Najverjetneje bi bile vse glasne, da je na prvem mestu žena in otroci, ne pa njegovi starši in da naj jasno pove, da že v osnovi ni želela živet v hiši z vrtom, zato ga tudi rihtala ne bo.

Čestitam vam za dvojna merila.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 53
27.2.2011 8:53:36   
bigbunny
IZVIRNO SPOROČILO: Smrketica
Želi stran, kjer bi imel mir. Sodu je pa izbilo dno, ko sem našla včeraj dopisovanja z ženskami, veliko kelnarcami, kjer je bilo opaziti stavke ala...moja žena tečnoba...kdaj lahko pridem k tebi na kavo, da ti prinesem rožce...raje pejva smučat, da ne bom spet doma dneva preživel kot- pazite- dvorni norček. Priznal je, da rad zahajo po lokalih, kjer pogreša pogovore z ženskami, v katerem mu ne težijo, ampak ga pač hvalijo in trepljajo po ramenih, kak revček je. Da pogreša laskanje. Da me nima več tolk rad, ker sem se zapustila in mu samo težim , očita mi vse, kar ne nardim (zakaj nisi shujšala in se ne rihtaš tako, kot včasih). Boli me, ko vidim, s kako lahkoto bi se ločil. Življenje po ločitvi si predstavlja kot- svobodno!!!!!!

No to bi za mene bilo dovolj, da mu spokam kufre in šibaj miško. Saj pa ni njena dolžnost da mu z prstom pokaže vsako stvar, ki je za nardit. Njen mož je ena lena rit!!! Da pa ženski očita njene kg, med tem ko on ne naredi ničesar za njo.. Vaj otroke bi lahko popazil, in rekel tako draga pojdi na fitnes, na aerobiko.... A to pa ne.. Pol nebo mogel 1 urco si dopisovat z ****mi.. Ma razbila bi gauser posted image .. Ti mu lepo popokaj kufre in reči, da naj lepo gre k svojim kelnarcam. Pika. Res nevem kje najdete take parazite!!!

(odgovor članu Smrketica)
Neposredna povezava do sporočila: 54
27.2.2011 9:06:25   
Taddy78
Ja seveda...ko je ona imela krize ji je stal ob strani, sedaj ko pa jo ima on, pa mu je treba dat kar kufre v roko.
Saj nikjer ne piše da jo vara, je pa zelo očitno da išče nek mir, prijazno besedo in nekoga za pogovor.
Seveda ne zagovarjam njegovega početja, še vseeno pa je glede na stanje doma razumljivo, da se vsemu izogiba.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 55
27.2.2011 13:06:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

To je zgolj tvoja trditev oziroma napačen sklep. Prehitro sklepaš.

Zakaj napačno: žensko si najurila, da se je zredila iz čiste lenobe, čeprav je povedala, da so ji kile ostale od 2 nosečnosti - lahko ti ta del citiram, če želiš.

Prvič - nisem je najurila.
Drugič - niti nisem odgovarjala njej direktno.
Lahko me vseeno citiraš.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
27.2.2011 13:38:28   
Kepica83
če nebi on bil taka lena rit, ga nebi bilo treba komandirat, mu težit, ga prosit, se dret itd.. Če bi on kakšno delo videl sam, bi avtorica lahko mirne vesti molčala. Ja tudi ona je imela krizo, pa si ni loerja iskala tak kot to počne on.

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
28.2.2011 2:57:37   
Vijoličarka
Smrketica, ker vidim, da te zanimajo različni pogledi, bom napisala nekaj misli, ki se mi utrnejo ob branju vsega tega.

Občutek imam, da vidva še nikoli nista živela resnega partnerskega življenja. Da je manjkalo 'borbe za skupni interes', kar ni prišlo na plano, dokler se niso okoliščine spremenile.

Od vsega začetka nista samostojna in živita v hiši tvojih staršev. Kakor opisuješ, gre slutiti, da ste s tvojo poroko vsi postali neka velika družina, starši so bili še pri moči, predvsem oče in tvoj mož je postal neke vrste 'sin', torej še en otrok tvojih staršev.

Imela si krasnega očeta in najbrž podzavestno misliš, da enostavno MORAJO biti vsi moški taki, kot je bil on. Če prav razumem, je bil oče delovna dobričina, ko je bil on zraven, ti sploh nisi opazila 'pomanjkljivosti' svojega moža. Vsi ste bili srečni, tudi tvoji starši, ker so te lahko še naprej imeli za hčerkico, ki ni šla od doma. Predvsem pa očitno zate obstaja samo en način življenja in to tak, kot ste ga imeli vi doma, mož pa nima druge, on mora to sprejeti.

Zdaj pa se je vse spremenilo. Oče je umrl, iz tvojega življenja je odšlo nekaj pomembnega, morda se sploh nisi zavedala, da je oče opravljal del nalog, ki so na tvojem spisku in jih opravlja 'idealni mož'. Če je bil oče taka močna osebnost, potem je njegova smrt prav gotovo strašno zadela tudi mamo, ki brez njega ne zna več živeti. Obe ne znata živeti brez očeta in ti bi rada, da zdaj tvoj mož postane njegov približek.

Ampak očitno tudi on ne zna živeti brez tvojega očeta. Morda ti je pred leti tvoj mož zelo ustrezal, ker se je prilagodil življenju vas treh v vaši hiši, se ni vtikal in rušil vaših odnosov, reda in načina življenja, ki ste ga bili navajeni. Tastu je pač pustil, da po svoje komandira, tašči da se naužije otrok, sem ter tja pomagal, drugače pa se je posvetil lastnemu življenju.

Zdaj pa: tasta ni več, ostalo pa je 'njegovo delo', ki bi naj se opravljalo točno tako in v takem obsegu, kot ga je opravljal on, tašča se je sesula, zbolela, ne 'uživa' več toliko časa v otrocih in celo potrebuje pomoč. Žena točno ve, kako je treba, dodelila mu je njegov delež nalog in mu tudi 'ukaže' , kdaj naj kaj naredi, življenje je postalo nekakšna 'kasarna', kjer je on 'gušter'.

Okoliščine so se torej zelo spremenile za oba. Ti hočeš kopijo svojega očeta, on hoče svobodo. Treba bo torej ugotoviti, koliko je tukaj še ljubezni in z njo pripravljenosti na kompromise. Tako s tvoje, kot z njegove strani.

Kajti tudi on naj bi bil odgovorna in odrasla oseba in tudi on naj bi vedel, v kaj se spušča, ko se je poročil s tabo. Življenje ni samo sladkost, pridejo tudi taki trenutki. Poleg tega se je strinjal, da ti prevzameš novo, zahtevnejšo službo, a če je voljan sprejeti ugodnejše finančne posledice, mora sprejeti tudi tiste, manj ugodne: torej ti si še dodatno napeta.

Zdaj pa ne vem. Ali si ti stalno napeta in vedno iz tira padeš, ko stvari ne tečejo po tvojem planu? Si ti, je on, sta oba pripravljena na kompromise? Ali lahko najdeta še kaj drug v drugem, kar ljubita, cenita? Si to želita?

Kar se tiče njega, mi nista všeč dve stvari: porivanje lastnih otrok k babici, da je lahko 'svoboden' in pa kritika, da si debela in s tem neprivlačna. Z leti naj bi ljubezen rasla. Ti si dvakrat rodila, imaš neko kronično bolezen in kup obveznosti – brezobzirno se mi zdi tukaj očitati kilograme, sploh ker si jih, kot si navedla, že precej izgubila. In ker bi moral videti, da on sicer ima čas za svoje hobije, ker si ga vzame, ti ga pa nimaš. Pa tudi ni videti, da bi ga njegovi hobiji sproščali. Precej otročje je tudi pričakovati, da se bo ženska s tvojimi izkušnjami in obveznostmi vedla do njega kot ena dvajsetletna punca.

Ne vem, kaj boš naredila ti, ampak sama bi se v takem primeru usedla z njim in se resno pogovorila. Dejstvo je, da živite v hiši , ki jo je treba najmanj redno vzdrževati in imate nekaj vrta. Da ne bo 'dvorni norček', naj kar sam predlaga, kako bi se bilo po njegovem tu najbolje organizirati. Kot je že Kalbo predlagal, se lahko skrčijo obdelovalne površine, mogoče tudi z mamo ne rabita na tone 'tegelcev' rož, ki jih je treba prenašati sem ter tja… Na tebi je, da spoznaš, da lahko živite tudi drugače, kaj opustite, da si organizirate tako, da ne bo kupa dela. Na njemu je, da spozna, da mu je bilo marsikaj prihranjeno in je lahko udobno živel ter da je treba opraviti vsaj minimun, da bo hiša funkcionirala.

Da je zato, da je njemu udobneje, delno zaslužna tudi tvoja mama in da ji je treba pomagati, če pomoč rabi. In da ne bo 'dvorni norček' naj sam predlaga, kako bi to lahko storila čim bolj učinkovito, naj se ne zateka v sanjski svet, naj preneha bežati. Naj razmisli tudi, kaj ima in ne samo, kaj nima. Ima streho nad glavo, ima ženo in ima otroka.

Ti pa poslušaj njegove predloge, pogovorita se, začnita živeti drugače in ne le na silo nadaljevati v stilu tvojih staršev.

Če je interes na obeh straneh, vama lahko uspe. Mogoče lahko poiščeta tudi strokovno pomoč. V partnerstvu kar gre, če je samo eden v krizi in ga drugi ven vleče. Vidva sta pa oba v krizi.

Če pa si on samo na vsak način želi svobode, potem je pa bolje, da gre prej, kot slej.  Prebolela boš, si na novo organizirala življenje in potem bo lažje. Vsekakor bolje, kot pa da živiš v takem stanju naprej.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 58
28.2.2011 9:28:00   
Smrketica
Vaaaaaaaaaaaaaaa Vijoličarka, tako hudičevo dobro analizo ni naredil še nihče. Popolnoma in 100% si zadela.

Oče je nenadno umrl letos pozimi. S pomladjo se problemi, ki jih je omenila tudi vijoličarka, večajo.

Glede hujšanja, 3x tedensko grem tečt, mož pazi otroke, tle ni problema.

Mislim, nimam kaj dodati, vijoličarka, zadela si bistvo... res želim si še kako tvojo besedo..no tud od drugih user posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 59
28.2.2011 11:00:22   
kalbo
Vijoličarka...kapo dol. Amen.

Neposredna povezava do sporočila: 60
28.2.2011 12:50:51   
TomTaylor

Kaj naj naredim? Njegovi očitki mimogrede, roko na srce, držijo. Res sem se zapustila, res se ne trudim zanj in res mu skoz težim za delo in denar. Ampak! Če bi on sam od sebe naredil kako večje delo, če bi sam od sebe dal nekaj plače za položnice, potem mu tud težila ne bi. Če ne bi preživel toliko časa za rač. mu tudi ne bi težila. Mogoče, ampak mogoče, bi pa potem imela celo voljo shujšat! Kako se naučiti ženske diplomacije???? Kako naj se naučim biti vsa medena? Nihče me ni naučil, kako naj ženska kaj doseže pri moškemu. Znam samo neposredno reči, znam samo govoriti dejstva.

Ne vidim več realno, res, kompas se mi je čist obrnil. Ne vem...

Prvič: dej se malo skuliraj in zadihaj, matr, si mi tečna ratala še preden sem tvoj post do konca prebrala. Malo se osredotoči nase, poskrbi za svoje zdravje najprej in za svoj izgled. In nehaj živeti v prepričanju, da je tvoj moški lutka, ki jo lahko premikaš kakor se ti zdi. Se sploh ne čudim, da mu ločitev predstavlja pot v svobodo. Si lahko predstavljaš, da bi on vsak dan tebi težil? Kaj? Ti bi pa jokala, češ; sem bolna, umrl mi je oče, sama sem, za vse sem sama...uboga sirota sem, joj, kako sem uboga....Vse to, draga moja, niso nikakršni razlogi, da je treba druge kriviti za to, ker si nesrečna TI sama. V krizi se ljudje zatekamo na različne "konce", eni svoje težave utapljajo v delu, eni v pijači, eni pa v računalniških igricah...

Nasvet moje modre babice: vedno "ukazuj" tako, da ne bo videti kot ukaz, ampak kot ideja, katere se je sam domislil!  Hint: 15. v mesecu mu mimogrede prijazno oznaniš "že spet ta presneti dan, ko je treba plačati položnice..." (in čakaš, da mu posveti žarnica)...

Če res ne želiš ostati sama, se potrudi TI, kajti tvoj moški je že zdavnaj obupal nad TABO. 

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Smrketica)
Neposredna povezava do sporočila: 61
28.2.2011 14:34:31   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Kaj naj naredim? Njegovi očitki mimogrede, roko na srce, držijo. Res sem se zapustila, res se ne trudim zanj in res mu skoz težim za delo in denar. Ampak! Če bi on sam od sebe naredil kako večje delo, če bi sam od sebe dal nekaj plače za položnice, potem mu tud težila ne bi. Če ne bi preživel toliko časa za rač. mu tudi ne bi težila. Mogoče, ampak mogoče, bi pa potem imela celo voljo shujšat! Kako se naučiti ženske diplomacije???? Kako naj se naučim biti vsa medena? Nihče me ni naučil, kako naj ženska kaj doseže pri moškemu. Znam samo neposredno reči, znam samo govoriti dejstva.

Ne vidim več realno, res, kompas se mi je čist obrnil. Ne vem...

Prvič: dej se malo skuliraj in zadihaj, matr, si mi tečna ratala še preden sem tvoj post do konca prebrala. Malo se osredotoči nase, poskrbi za svoje zdravje najprej in za svoj izgled. In nehaj živeti v prepričanju, da je tvoj moški lutka, ki jo lahko premikaš kakor se ti zdi. Se sploh ne čudim, da mu ločitev predstavlja pot v svobodo. Si lahko predstavljaš, da bi on vsak dan tebi težil? Kaj? Ti bi pa jokala, češ; sem bolna, umrl mi je oče, sama sem, za vse sem sama...uboga sirota sem, joj, kako sem uboga....Vse to, draga moja, niso nikakršni razlogi, da je treba druge kriviti za to, ker si nesrečna TI sama. V krizi se ljudje zatekamo na različne "konce", eni svoje težave utapljajo v delu, eni v pijači, eni pa v računalniških igricah...

Nasvet moje modre babice: vedno "ukazuj" tako, da ne bo videti kot ukaz, ampak kot ideja, katere se je sam domislil!  Hint: 15. v mesecu mu mimogrede prijazno oznaniš "že spet ta presneti dan, ko je treba plačati položnice..." (in čakaš, da mu posveti žarnica)...

Če res ne želiš ostati sama, se potrudi TI, kajti tvoj moški je že zdavnaj obupal nad TABO. 

...in pika!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 62
28.2.2011 15:11:09   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Smrketica, ker vidim, da te zanimajo različni pogledi, bom napisala nekaj misli, ki se mi utrnejo ob branju vsega tega.

Občutek imam, da vidva še nikoli nista živela resnega partnerskega življenja. Da je manjkalo 'borbe za skupni interes', kar ni prišlo na plano, dokler se niso okoliščine spremenile.

Od vsega začetka nista samostojna in živita v hiši tvojih staršev. Kakor opisuješ, gre slutiti, da ste s tvojo poroko vsi postali neka velika družina, starši so bili še pri moči, predvsem oče in tvoj mož je postal neke vrste 'sin', torej še en otrok tvojih staršev.

Imela si krasnega očeta in najbrž podzavestno misliš, da enostavno MORAJO biti vsi moški taki, kot je bil on. Če prav razumem, je bil oče delovna dobričina, ko je bil on zraven, ti sploh nisi opazila 'pomanjkljivosti' svojega moža. Vsi ste bili srečni, tudi tvoji starši, ker so te lahko še naprej imeli za hčerkico, ki ni šla od doma. Predvsem pa očitno zate obstaja samo en način življenja in to tak, kot ste ga imeli vi doma, mož pa nima druge, on mora to sprejeti.

Zdaj pa se je vse spremenilo. Oče je umrl, iz tvojega življenja je odšlo nekaj pomembnega, morda se sploh nisi zavedala, da je oče opravljal del nalog, ki so na tvojem spisku in jih opravlja 'idealni mož'. Če je bil oče taka močna osebnost, potem je njegova smrt prav gotovo strašno zadela tudi mamo, ki brez njega ne zna več živeti. Obe ne znata živeti brez očeta in ti bi rada, da zdaj tvoj mož postane njegov približek.

Ampak očitno tudi on ne zna živeti brez tvojega očeta. Morda ti je pred leti tvoj mož zelo ustrezal, ker se je prilagodil življenju vas treh v vaši hiši, se ni vtikal in rušil vaših odnosov, reda in načina življenja, ki ste ga bili navajeni. Tastu je pač pustil, da po svoje komandira, tašči da se naužije otrok, sem ter tja pomagal, drugače pa se je posvetil lastnemu življenju.

Zdaj pa: tasta ni več, ostalo pa je 'njegovo delo', ki bi naj se opravljalo točno tako in v takem obsegu, kot ga je opravljal on, tašča se je sesula, zbolela, ne 'uživa' več toliko časa v otrocih in celo potrebuje pomoč. Žena točno ve, kako je treba, dodelila mu je njegov delež nalog in mu tudi 'ukaže' , kdaj naj kaj naredi, življenje je postalo nekakšna 'kasarna', kjer je on 'gušter'.

Okoliščine so se torej zelo spremenile za oba. Ti hočeš kopijo svojega očeta, on hoče svobodo. Treba bo torej ugotoviti, koliko je tukaj še ljubezni in z njo pripravljenosti na kompromise. Tako s tvoje, kot z njegove strani.

Kajti tudi on naj bi bil odgovorna in odrasla oseba in tudi on naj bi vedel, v kaj se spušča, ko se je poročil s tabo. Življenje ni samo sladkost, pridejo tudi taki trenutki. Poleg tega se je strinjal, da ti prevzameš novo, zahtevnejšo službo, a če je voljan sprejeti ugodnejše finančne posledice, mora sprejeti tudi tiste, manj ugodne: torej ti si še dodatno napeta.

Zdaj pa ne vem. Ali si ti stalno napeta in vedno iz tira padeš, ko stvari ne tečejo po tvojem planu? Si ti, je on, sta oba pripravljena na kompromise? Ali lahko najdeta še kaj drug v drugem, kar ljubita, cenita? Si to želita?

Kar se tiče njega, mi nista všeč dve stvari: porivanje lastnih otrok k babici, da je lahko 'svoboden' in pa kritika, da si debela in s tem neprivlačna. Z leti naj bi ljubezen rasla. Ti si dvakrat rodila, imaš neko kronično bolezen in kup obveznosti – brezobzirno se mi zdi tukaj očitati kilograme, sploh ker si jih, kot si navedla, že precej izgubila. In ker bi moral videti, da on sicer ima čas za svoje hobije, ker si ga vzame, ti ga pa nimaš. Pa tudi ni videti, da bi ga njegovi hobiji sproščali. Precej otročje je tudi pričakovati, da se bo ženska s tvojimi izkušnjami in obveznostmi vedla do njega kot ena dvajsetletna punca.

Ne vem, kaj boš naredila ti, ampak sama bi se v takem primeru usedla z njim in se resno pogovorila. Dejstvo je, da živite v hiši , ki jo je treba najmanj redno vzdrževati in imate nekaj vrta. Da ne bo 'dvorni norček', naj kar sam predlaga, kako bi se bilo po njegovem tu najbolje organizirati. Kot je že Kalbo predlagal, se lahko skrčijo obdelovalne površine, mogoče tudi z mamo ne rabita na tone 'tegelcev' rož, ki jih je treba prenašati sem ter tja… Na tebi je, da spoznaš, da lahko živite tudi drugače, kaj opustite, da si organizirate tako, da ne bo kupa dela. Na njemu je, da spozna, da mu je bilo marsikaj prihranjeno in je lahko udobno živel ter da je treba opraviti vsaj minimun, da bo hiša funkcionirala.

Da je zato, da je njemu udobneje, delno zaslužna tudi tvoja mama in da ji je treba pomagati, če pomoč rabi. In da ne bo 'dvorni norček' naj sam predlaga, kako bi to lahko storila čim bolj učinkovito, naj se ne zateka v sanjski svet, naj preneha bežati. Naj razmisli tudi, kaj ima in ne samo, kaj nima. Ima streho nad glavo, ima ženo in ima otroka.

Ti pa poslušaj njegove predloge, pogovorita se, začnita živeti drugače in ne le na silo nadaljevati v stilu tvojih staršev.

Če je interes na obeh straneh, vama lahko uspe. Mogoče lahko poiščeta tudi strokovno pomoč. V partnerstvu kar gre, če je samo eden v krizi in ga drugi ven vleče. Vidva sta pa oba v krizi.

Če pa si on samo na vsak način želi svobode, potem je pa bolje, da gre prej, kot slej.  Prebolela boš, si na novo organizirala življenje in potem bo lažje. Vsekakor bolje, kot pa da živiš v takem stanju naprej.

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 63
28.2.2011 19:14:29   
Anonimen
Vijoličarka, zelo uravnoteženo mnenje in dobro izhodišče za nadaljnje pogovore in iskanje rešitev, če jih par seveda želi.
V partnerstvu sta potrebna dva razumna in odgovorna človeka, ki oba prispevata k harmoničnemu življenju v družini.

(odgovor članu Bakfark)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?