kajajaka -> RE: to mam..kaj nej spečem (22.2.2011 17:34:13)
|
Jogurtova torta za podlago spečeš nizek biskvit v modelu za torte, ki se loči (da gredo stranice stran), pečen biskvit navlaži s sokom breskev Po navodilih z vrečke namoči v vodo tri vrečkice želatine v prahu. Ko se strdi jo na temperaturi raztopi (ne sme zavreti !) in vanjo primešaj jogurt, na koščke narezane breskve in kini, kisli smetano in po želji še malo sladkorja, pa kakšen deciliter breskovega soka, če je jogurt 0,5 litrski. Polij na navlažen biskvit v modelu in postavi v hladilnik za 3 ure ali v skrinjo za 1 uro. Odstrani stranico modela za torto in okrasi s sadjem. Original recept je: 3 želatine 1 liter navadnega jogurta 1 stepena sladka smetana, 8 žlic limone sok ene limone ali pomaranče sadje po želji
|
|
|
|