krtek 1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1 IZVIRNO SPOROČILO: Janyna IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1 Zakaj vam ni všeč NiTa,NiKa je pa najbolj pogosto ime v Sloveniji,pa je večini lepo.A vam res ena črka tako pokvari ima,da ne morete reči,da vam je všeč? Ja zakaj bi nekoga prepričal o prepričanem, če ti ni všeč ti pač ni všeč. Men tud ni všeč Lea, pa mi je Leja, pa mi ni všeč, Ivana, pa mi je Iva, isto mi ni všeč Marko, pa mi je Mark. Sploh pa ne vem zakaj bi bilo tako pomembno, da je drugim ljudem ime všeč, če je tebi, pol daš otroku, ne vem kaj ima okolica tle zraven. Saj ni fora v tem,da ti ni všeč zaradi ene črke,ampak ljudje ne znamo sprejeti nekaj novega,drugačnega dokler se okolica na to ne navadi.Če bi bilo ime Nita zelo pogosto in bi ena napisala kako se vam zdi ime Nika,bi se vas ravno tako večina zgražala,da je kar nekaj. vsak ima pač svoj okus, pa ga ne moreš prepričat v nasprotno, eni so za ultra moderna in izredno redka imena, ki meni npr. nikakor ne potegnejo, dam raje otroku ime Ivan ali Janez ali Marija, kot pa npr, Tian, Svit ali pa Chyara al pa kaj še bolj "eksotičnega" Tak pač je, 100 ludi 100 čudi. Pa hvala bogu, da je tako. Ne vem no,da bi bilo ravno Svit moderno ali eksotično ime,kolikor vem je to povezano z naravo in ta beseda se pri nas uporablja že stoletja....Je mogoče celo bolj "domače" kot Marija.
|