Dietičarka (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


natasarobi -> Dietičarka (21.2.2011 11:24:33)

Pozdrav!


Če na forumu obstaja kakšna dietičarka ali če kdo kakšno pozna naj mi prosim javi.

Zanima me dieta Urtika 3 - imam nekaj vprašanj.

Hvala.




ronja -> RE: Dietičarka (21.2.2011 11:45:40)

Nam so dali en list pri pediatru, ko je mela mala ene izpuščajčke. Sva ugotovila, da so bile krive mandarine oz. kemikalije na lupini. POtem smo kupovali samo še bio mandarine, zdaj če tistih ni tudi navadne, samo jih obvezno operem, predno jih dam mali (jih strašno rada sama lupi).

Sicer se moraš pa izogibat: vsem konzervansom, umetnim barvilom in umetnim sladilom, ojačevalcem okusa (tudi MSG - torej monosodium glutamat -ta je v vsej slani junk hrani), svinjini oz. ponekod priporočajo celo vsemu rdečem mesu, agrumom, paradižniku in papriki (torej razhudnikovkam, edino krompir je dovoljen), jagodam, kiviju, svežemu ananasu, koncentratom, gaziranim pijačam (tudi če so brez barvil),... Potem dodajaš eno po eno in vidiš, če je v tem vzrok.




natasarobi -> RE: Dietičarka (21.2.2011 15:43:34)

Tudi jaz imam list, kjer je navedeno kaj lahko in česa ne, vendar še vedno ne vem ali lahko pijem kavo, jem albert kekse, ali moram piti samo šipkov čaj in še kaj bi se našlo.

Teh stvari na seznamu ni.




ronja -> RE: Dietičarka (22.2.2011 12:44:56)

Kave jaz najprej še ne bi, če si je pa zelo navajena, je pa lahko prva stvar, ki jo preizkusiš. Na splošno vsi ti spodbujevalci spodbudijo sistem - da se lahko še bolj brani sam proti sebi...
Kekse rajši najprej sama speči, da boš vedela res, kaj je not, ker čeprav so albert verjetno res najbolj nedolžni, imaš še vedno tiste: "sojin lecitin", ipd... Ki sam po sebi ni nevaren, za ljudi s koprivnico je pa lahko moteč. od moke, sladkorja in masla ti pa nič ne bo, če nisi na mleko alergična.




Stran: [1]