hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


J.L. -> hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 16:49:41)

http://www.coolinarika.com/recept/giotto-torta/

rada bi naredila torto Giotto, pa mi ni jasno kako iz sestavin brez moke nastane testo? ali jaz enostavno nisem razumela recepta? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]predvidevam da manjka moka ali? sestavine zmešamo... nato nadevamo z kremo, okrasimo še prej pa navlažimo z mlekom=




TomTaylor -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 16:52:31)

moka=brašno




blaža -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 16:56:06)

je pa samo 1 žlica moke, kar sem brala,.. in je ok. ker obstajajo tudi recepti brez moke, je pa pol več drugih sestavin, npr jajc, pa orehi, ali mandlji, lešniki,...




J.L. -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 17:02:33)

saj ravno to me je zmedlo ker je samo 1 žlica moke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] rada bi jo spekla za posebno priložnost, pa nevem kako bo, ker je še nikoli nisem probala. če ima katera že izkušnje z omenjeno torto, komot poročate...




blaža -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 17:10:52)

Če se lotiš tort ki majo minimalno moke, alo si brez, ti svetujem, da jo delaš v pekaču z obodom, če ga imaš, ker je testo bolj krhko.
spodaj preden vliješ v model, pa daj peka papir. Pomembno je tudi da prvo beljake stepeš, pa nato dodaš rumenjake, počasi sladkor in nato moko, lešnike,..
Na mojem blogu je nekje spodaj Schillerjeva torta, ki je tudi brez moke in je res ful dobra. ma tudi ta z lešniki je suigurno dobra, in se je kr loti, ne bo hudega.[sm=smiley1.gif]




Zamima -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 17:38:46)

joj jaz bi pa jabolčni štrudl, mam jabolka, pa mam testo, samo volje ni, ker bolehamo doma vsi po vrsti [sm=smiley29.gif]




kajajaka -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 18:02:54)

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

saj ravno to me je zmedlo ker je samo 1 žlica moke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] rada bi jo spekla za posebno priložnost, pa nevem kako bo, ker je še nikoli nisem probala. če ima katera že izkušnje z omenjeno torto, komot poročate...


...potem ti svetujem, da najprej spečeš eno manjšo poskusno in če bo ok, jo spečeš za to posebno priložnost.

Mene so izkušnje naučile, da NIKOLI ne pečem nekaj čisto novega za posebne prioložnosti. Ker če ne rata ni časa za popravljanje, jaz imam pa potem uničen dan, ker mislim samo na tisto polomijo na krožniku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




blaža -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 18:47:35)

če se pa meni kaj posračka, ko spečem, rečem pa gostom, da kritik ne sprejemam..[sm=jezicek.gif]

Ma nima se ti kaj pokvarit. Biskvit speči pa bo kakeršen bo, nimaš kej dosti za falit, le če boš delala po navodilih, da ne zmešeč vse naenkrat not za biskvit, ampak lepo postopoma kot sem ti napisala. Itak se pa z kremo lahko vse zakamuflira. In v vsakem primeru je to domače pecivo oz torta in ne nekaj industrijskega.

ti se kr loti in nič ne skrbi, ker ti bo ratalo. lahko jih 5 spečeš, ko bo pa čas,... pa ne ratal al pa obratno, zato nič ne skrbi in se loti.

Tudi moje začetniške niso ble vse iber, pa še zdej včasih kej ne rata, ampak vedno redkeje, ker vaja dela mojstra.[sm=smiley1.gif]




Adelina -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 19:18:46)

Ej Blaža, jaz pa imam eno vprašanje. Večkrat sem že prebrala, da v sneg vmešamo rumenjake in nato ostale sestavine. A rumenjake prej zmiksaš, speniš in jih nato vmešaš v sneg-ročno ali z mešalcem ali kar direktno v sneg z mešalcem in kako naprej. Jaz sem do zdaj vedno sneg vmešavala na koncu, pa se mi včasih ne razmeša dobro, zato bi rada poskusila še to metodo. Hvala.




blaža -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 19:26:27)


IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Ej Blaža, jaz pa imam eno vprašanje. Večkrat sem že prebrala, da v sneg vmešamo rumenjake in nato ostale sestavine. A rumenjake prej zmiksaš, speniš in jih nato vmešaš v sneg-ročno ali z mešalcem ali kar direktno v sneg z mešalcem in kako naprej. Jaz sem do zdaj vedno sneg vmešavala na koncu, pa se mi včasih ne razmeša dobro, zato bi rada poskusila še to metodo. Hvala.



Prvo ločiš beljake in rumenjake, in speniš samo beljake,... nato pa v penasto beljakovo zmes dodajaš rumenjak za rumenjakom in še naprej miksaš. nato gre postopoma sladkor, ampak postopoma, ne ga vsut na hitro vsega not,..
lahko bi se tudi v stepene beljake dalo prej sladkor postopoma, pol pa še rumenjake, cele in še naprej miksaš,..Ma jaz delam po prvi varijanit, da so najprej jajca, pol sladkor,..
Po jajcih in sladkorju grejo tekočine kot so mleko, olje, ali kaka druga tekoča maščoba,.. in šele na zadnje gre moka s pecilnim, ki se lahko vsuva počasi not in še naprej miksa, le na najmanjši hitrosti. Ročno pa dodamo mlete orehe, mandlje,..

stepen beljak + cele rumenjake + sladkor postopoma+ mleko + olje+ na počasnem moka s pecilnim + ročno orehi,...




blaža -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 19:28:03)

jaz vedno tako delam, pa naj bo biskvit za torto, marmorni kolač, rolada,..




Adelina -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (19.2.2011 11:19:47)

Blaža hvala! Bom poskusila.




Stran: [1]