blaža -> RE: hrvatice pomoč....ali tiste ki se spoznate na peko (18.2.2011 19:26:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina Ej Blaža, jaz pa imam eno vprašanje. Večkrat sem že prebrala, da v sneg vmešamo rumenjake in nato ostale sestavine. A rumenjake prej zmiksaš, speniš in jih nato vmešaš v sneg-ročno ali z mešalcem ali kar direktno v sneg z mešalcem in kako naprej. Jaz sem do zdaj vedno sneg vmešavala na koncu, pa se mi včasih ne razmeša dobro, zato bi rada poskusila še to metodo. Hvala. Prvo ločiš beljake in rumenjake, in speniš samo beljake,... nato pa v penasto beljakovo zmes dodajaš rumenjak za rumenjakom in še naprej miksaš. nato gre postopoma sladkor, ampak postopoma, ne ga vsut na hitro vsega not,.. lahko bi se tudi v stepene beljake dalo prej sladkor postopoma, pol pa še rumenjake, cele in še naprej miksaš,..Ma jaz delam po prvi varijanit, da so najprej jajca, pol sladkor,.. Po jajcih in sladkorju grejo tekočine kot so mleko, olje, ali kaka druga tekoča maščoba,.. in šele na zadnje gre moka s pecilnim, ki se lahko vsuva počasi not in še naprej miksa, le na najmanjši hitrosti. Ročno pa dodamo mlete orehe, mandlje,.. stepen beljak + cele rumenjake + sladkor postopoma+ mleko + olje+ na počasnem moka s pecilnim + ročno orehi,...
|
|
|
|