Tulipan12
|
Odvajanje od plenic: mi smo se morali sami spopast s tem, ker Lia še ni vrtcu. Smo parkrat probali, pa je bilo neuspešno, ker za moje pojme otrok ni suh, če ga ti na eno uro nosiš na kahlo. To za mene ni nič. 28.julija (pred 1 mescem) pa smo šli spet na morje in sem rekla, zdaj pa se je treba potrudit, ker potem bo začetek vrtca, takrat ne priporočajo... Pa je bilo ogromno polulanih pločnikov, pokakanega parketa... In isto kot je rekla Kokica, pred minuto je netišči, čez minuto lula v hlačke ob kahlici. Zadnjih 10 dni pa totalni preklop, mami lulat, mami kakat. Lia te lulat? Ne, mami, ti bom povedala. Res neverjetno. Suha, totalno. Ponoči ji še dajem pleničko, ker čakam, da bo kakih 14 dni vrtca za nami, al pa če bo mogoče sama izrazila željo. Je pa zadnjič kakala v to nočno pleničko, še preden je šla spat in mi je rekla: mami, pokakana sem, daj previj me. Midva sva full vesela in ponosna na njej/najin uspeh. Upam, da tako ostane in da vrtec ne bo naredil kake stiske. Glede nagrajevanja: dvomim, da je to dolgoročna rešitev, je pa dober začetek. Ker jaz sem mnenja, da otrok mora začutit potrebo, da jo lahko opravi, ne pa da je opominjan na to.
|