zaspancek1 -> RE: kako začeti dodajati (21.2.2011 12:42:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lipikica prav zoprno mi je s to flašo..... ko damo dojiš je tako enostavno, sedaj pa preden ko napravim za jesti se mi tako dere da je groza povejte, ko napravljate novalac oz ostale stvari ,ali vedno sproti vrejete vodo ali jo datse v termos da drži nekaj časa, da ni potrebno sproti? če vreješ sproti, preden zavreje, preden se ohladi.. joj.celo naselje vržem po konci. pa še to, na navodilih piše vreti najmanj 5 min- vi tako delate ali je dosti kar ko voda zavreje, to je to? Ene pa si znate zakomplicirat življenje. Moja oba sta flaškarja (no, starejši že nekaj časa ne več), pa sem mleko pripravila v minutki. Enkrat na dan zavreš vodo v grelcu (se pravi, da ko voda zavre, se grelec ugasne - ne pretiravajte z ne vem kolikimi minutami - na to temo je bilo že nekaj napisanega tu), vročo vodo naliješ v termosko, v drugi posodi, steklenic,.. (ali pa kar v grelcu) pa imaš vodo na sobni temperaturi. Ko je čas za mleko, naliješ ene 3/4 hladne vode (ali več, odvisno od končne količine mleka) in potem dodaš vročo in mleko. Ko dobiš majčkeno prakse, ti prava temperatura rata takoj v prvo.[sm=smiley1.gif] Tudi s steriliziranjem ni treba pretiravat. V glavnem ni nobena umetnost in čisto nič komplicirano. Za na pot pa so praktične te posodice, kjer imaš mleko že namerjeno, v stekleničko daš še hladno vodo, v termoski imaš pa vročo. Ko je čas, zmešaš in to je to.
|
|
|
|