Hope2 -> RE: trampolin in tobogan (17.2.2011 9:11:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: oži Samo opozorilo. Tudi jaz sem ga hoteli postaviti lani, ko je imel mali 2 leti, pa mi ga je pediatinja odsvetovala. Baje lahko šele po 3 letu - zaradi hrbtenice oz. vratnih mišic. Tko da ga bomo postavili letos. Na MON-u pediatrinja odgovarja, da prvič sliši za kaj takega. Nikjer na netu ne najdeš kaj takega in malo dvomim, da je to res. OK, za motorično slabo razvitega otroka, ga najbrž res odsvetujejo. Razlika je tudi ali otrok shodi z 9 meseci ali z 19 meseci. Otrok si krepi mišice z vsakim skakanjem, tekanjem... kaj pa potem skakanje po postelji, kavču, skakanje iz kavča na trda tla- to je še huje- ker otroka zabije. Poleg tega 2 letni otrok glih ne skače ne vem kolk v luft, je glih tolk, da se malo odrine.. ma mi sploh ni logično Je pa res, da je treba tako malega pustiti samega gor, oz ti sediš ob robu, da ga paziš. Če kdo težji od njega skače, ga bo res premetavalo in nabijalo v luft, stene, ob tla. Glava, vrat, telo bodo tako nenadzorovano letala sem in tja. Če pa on sam nadzira skakanje in gibanje je pa čist nekaj drugega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Stric gugle pravi (od pediatrov) They''''re perfect for one to three-year-olds, and can be used indoors or outside. Trampolines can help your child develop balance and co-ordination while they bounce.
|
|
|
|