Ne stoji samostojno (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

madam -> Ne stoji samostojno (15.2.2011 12:46:17)

Pozdravljeni,
doma imam 12-mesečno punčko. Dviguje se na noge že dobra 2 meseca, seveda ob opori. Ob opori pa zelo zelo malo prestopa. Raje kot narediti en meter levo ali desno, se še vedno spusti na kolena in pride do želene točke.
Te dni sem preverjala, če sploh ima stabilnost in če stoji za kakih par sekund sama. No, takoj, ko jo spustim, se sesede. Zgleda kot da nima stabilnosti.
Zanima me, kdaj so vaši mali stali za par sekund samostojno, brez opore.
Hvala.

Precious -> RE: Ne stoji samostojno (15.2.2011 12:48:37)

Ko bo čas bo že. ne obremenjuj se kolik oin kdaj so ostali stali,sedeli ,jedli .....

posh -> RE: Ne stoji samostojno (15.2.2011 12:50:02)

Pojma nimam, shodil je s 14 meseci. Pred tem pa je stal  samostojno le ob opori.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.2.2011 12:52:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

K_a_t_i -> RE: Ne stoji samostojno (15.2.2011 12:55:46)

IZVIRNO SPOROČILO: posh

Pojma nimam, shodil je s 14 meseci. Pred tem pa je stal  samostojno le ob opori.

isto

hektorina -> RE: Ne stoji samostojno (15.2.2011 12:58:33)

Samostojno stal pri 15. mesecih, shodil pri 20-ih. Majkemi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lananai -> RE: Ne stoji samostojno (15.2.2011 13:02:00)

Našo sem prej videla hodit kot pa stat samostojno. Je pa shodila pri skoraj 13ih mesecih.

Hope2 -> RE: Ne stoji samostojno (15.2.2011 13:13:48)

Se ne spomnim sploh ali je stal kaj samostojno ali ne. Enostavno se s tem nsiem obremenjevala, ker ni pomembno. ko se bo otrok počutil dovolj siguren se bo spustil in hodil, dokler pa bo bolj siguren v opori in po vseh 4, bo pa tako počel. Pa daj ti stopi na eno iztegnjeno vrv in skušaj hodit po njej- tako nekako se počuti otrok v prvih korakih. Ni vse samo v stabilnosti, temveč tudi v varnosti, zaupanju, tako se pač počuti bolj varno[sm=smiley1.gif]
Je pa naš prvič vstal ob opori pri 6,5 mesecih in začel prestopati ob opori, prve samostojne korake (1-3) naredil pri 8 mesecih, potem pa šele čez 1 mesec "zalaufal" oz shodil. Rabil je kar 1 mesec za tako sigurnost, pa čeprav je vsak dan po 1-3 samostojne korake naredil. Stabilen je bil dovolj, ampak hitreje in bolj varno je prišel po štirih[sm=smiley1.gif]

madam -> RE: Ne stoji samostojno (15.2.2011 13:19:34)

Hvala za odgovore. Zaenkrat se še ne obremenjujem, saj vem, da ima časa do 18 meseca. Samo sem vseeno mislila, da gre to hitreje, glede na to, da se dviguje že 2 meseca. Kaj čmo, pač nevednost, prvi otrok.
No, po vaših odgovorih vidim, da je vse to Ok. Sama je pa tudi v nič ne silim, za rokice je ne vodim, ker se mi zdi en velik nesmisel. Torej vaja dela mojstra in mojster rabi veliko časa :).

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.2.2011 13:49:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

PinaNina -> RE: Ne stoji samostojno (15.2.2011 19:40:35)

Še ma čas, bo ko bo ona pripravljena. Naš prvi fant se je plazil po vseh štirih. Šibal je kot maratonc. Si ga pustil nekaj metrov, da je šel po svoje, potem si pa mogel zatečt, da si ga sploh lahko dohitel. Drugi fant pa se je sicer nekaj plazil, a daleč ne toliko kot prvi. Shodila sta oba okoli 13,5 meseca. Prvi nekaj dni pred mojim RD. Pa skoraj do konca ni kazalo, da bo danes tisti dan D, ko bosta shodila.

Stran: [1]