Gina -> RE: balkonske rože (19.2.2011 17:22:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 sm se odločila da dam kr meterska korita..ob strani imam pa že sedaj na vsakem oknu palčka, tud če nimam korita[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] anais nin-vidm da se mal spoznaš na rožce..ker js se tole letos spravljam prvič in je temu primerno tudi znanje.. js bi imela rumeno vijolično kombinacijo.. vidm da si iz lj tko kt js-se pravi a poznaš kšno vrtnarijo k bi znal kej svetovat.. za sončno okno sem si izbrala tele rožce..no ena mi še fali angelonia bidens scaevola pol na unih senčnih mam pa tele ogledane, sam ne vem kako jih skombinirat pa a so sploh vse ok mogoče brahikoma dimorfoteka bacopa verbena plamenka Jaz bi se odločila za dve koriti, se mi zdi, da ti ostane preveč prostora in meni tudi ni všeč, če je samo na sredi nekaj, ne vem zakaj, okus pač. So pa metrska korita bolj fajn, ker lahko več posadiš notri, zgleda bolj polno, sploh če daš korita z vodno rezervo. Z angelonijo imam zelo dobre izkušnje, jo je pa težje dobiti. Lani sem jo meni se zdi da v merkurju kupila, pa še to samo zato, ker sem jo zelo iskala, imeli so jih pa samo ene par lončkov, sem imela srečo, da sem nabasala nanje. Sicer grem v kakšno malo boljšo vrtnarijo ponje, ampak v lj. ne poznam toliko, da bi ti vedela svetovat. Bidens rabi mnooooogo več vode kot angelonija, zato ju jaz ne bi dajala skupaj. Sploh ne bom več imela bidensa, v bistvu mi gre na živce, kljub temu, da luštno izgleda. Preveč nege rabi, medtem ko angelonija skoraj nič. Scaevole še nisem imela, tako da ne vem kako dela. Dimorfoteka je lepa, vendar vmes neha delat. Ima omejen čas cvetenja. Bacopa pri meni ne uspeva ok, ima premalo sonca zgleda ali kaj vem kaj. Mislim....dela, ampak ne tako na polno, kot kakšne slike gledam kdaj kje. Verbena in plamenka tudi nista ravno senčni rožici, sta mi pa lepi in delata. A to si mislila za na severno stran ali kako?
|
|
|
|