Stanovanja za študente v Mariboru! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


tajtaja -> Stanovanja za študente v Mariboru! (15.2.2011 10:40:32)

Tako, prišli smo tako daleč, da bomo v kratkem začeli ogledovati stanovanja za našo študentko.
Ker pa so informacije o stanovanjih najbolj realne prav iz ust tistih, ki so v njih že stanovali, bi vas prosila, če kdo pozna koga, ki morda ravno zaključuje študij in bo z oktobrom torej njegovo stanovanje prosto, da mi da kakšen kontakt.
Bi pa imela kje v središču mesta (Maribor), oz. v bližini kemijske fakultete, enosobno ali večjo garsonjero. V stanovanju bosta skupaj z fantom, ki je že na faxu, tako da si bosta stroške delila.
Pa še nekaj me zanima. Kako je z temi subvencijami pri privat stanovanjih? To mora najemodajalec skleniti kakšno pogodbo, oz. se za to sploh odločajo?




mamamajča -> RE: Stanovanja za študente v Mariboru! (15.2.2011 11:04:27)

Vsi bi meli v centru :)




tajtaja -> RE: Stanovanja za študente v Mariboru! (15.2.2011 11:21:49)

Ja, itak. Že zaradi same logistike je vse bolj enostavno. Ker avta ji ne bomo dali zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




witch -> RE: Stanovanja za študente v Mariboru! (15.2.2011 11:38:45)

Poznam stanovanje v centru na smetanovi ulici, v bližini kemijske fakultete. Če te zanima ti lahko na zs povem kaj več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamamajča -> RE: Stanovanja za študente v Mariboru! (15.2.2011 11:51:29)

IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Ja, itak. Že zaradi same logistike je vse bolj enostavno. Ker avta ji ne bomo dali zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .


Saj vem, je pa kar težko. No, jaz sem imela takrat hudo srečo, sem dobila v neposredni bližini faksa v nulo stanovanje. DRŽIM PESTI!




tajtaja -> RE: Stanovanja za študente v Mariboru! (15.2.2011 12:46:23)

Če te zanima ti lahko na zs povem kaj več user posted image

Ja, me zanima. Tako da prosim na zs kakšne konkretne informacije. Bom zelo vesela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Te bom brala popoldan.




mika -> RE: Stanovanja za študente v Mariboru! (15.2.2011 13:00:52)

Kako je z temi subvencijami pri privat stanovanjih? To mora najemodajalec skleniti kakšno pogodbo, oz. se za to sploh odločajo?


Mislim, da mora najemodajalec bit po javnem razpisu izbran s strani študentskih domov. Glede nato, da  potrebujejo več kot 300 ležišč, sklenejo pogodbe z zasebniki.

Potem se študent prijavi na študentske domove in če je izbran ima subvencionirano bivanje.

Ne vem pa če je možno dobit subvencijo, če si študent sam poišče stanovanje.

V Smetanovi ulici je nov študentski dom z garsonjerami (dve postelji) in lepo urejen.




tajtaja -> RE: Stanovanja za študente v Mariboru! (15.2.2011 13:25:04)

V Smetanovi ulici je nov študentski dom z garsonjerami (dve postelji) in lepo urejen.


To sem že nakazala tudi hčerki, vendar pravi, da se ne upa prijavit, ker če ne bosta dobila v tem domu ali pa da dobi samo ona, je potem pečena, ker v tak kratkem času ne bo dobila pametnega privat stanovanja.
Sicer se glih še nekaj nisem poglabljala v te zadeve, kako je z prijavami, pa če hoče biti par skupaj, pa enega od njiju zavrnejo(npr. zaradi cenzusa-pri nas je pet otrok in skoraj ni, da pridemo zraven, pri njenem fantu pa sta samo dva otroka, pa glih vse izvisi, tako štipendijo....).
Res sve še malo levi glede tega, ampak čas teče...vsaka informacije mi je zlata vredna.




Stran: [1]