Anonimen -> RE: življenjsko zavarovanje (15.2.2011 18:51:40)
|
Zavarovalna vsota je odvisna od tega, za kakšen primer bi se rada zavarovala. Jaz sem prvo zavarovanje sklenila, ker sem želela ****€ na mesec privarčevati namesto zapiti na kavi - sicer eden bolj banalnih razlogov, ampak tako je bilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Takrat nisem razmišljala o otrocih in mi tudi sama zavarovalna vsota ni pomenila veliko, ker, tudi če umrem, kakšna finančna škoda bo pa nastala? Pri določanju vsote se vprašaj, kaj bi se zgodilo, če bi ti umrla ali postala invalidka - to je zelo pomembno, a na to dejstvo večkrat pozabimo. Če umreš, kako bo živela družina in koliko je tisti minimum, ki ga potrebujejo, da preživijo leto ali raje dve brez tvojih dohodkov oz. rezerve denarja? Imaš kredite? Kdo jih bo plačeval? Si jih upoštevala, ko si računala leto, dve? Na podlagi tega določiš minimalno zavarovalno vsoto. Prav tako je dobro videti, kaj bi se zgodilo, če postaneš invalid. V tem primeru moraš poskrbeti za sebe plus za družino. Okvirno si to komot izračunaš sama, lahko ti pomaga zavarovalni agent. Pri izbiri sklada glede na rizičnost in potencialne donose pa je stvar tvoje odločitve, kaj želiš, ali visoko tveganje, visoke donose, ali nizko tveganje, nizke donose. Kombinacije nizko tveganje, visok donos na dolgi rok ni, in če ti agent to predlaga, se mu zahvali po hitrem postopku.
|
|
|
|