|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzrok,zakaj ni bitja srčka
11.8.2005 13:24:51   
Lorena
:rozica:Lep pozdravček vsem:nosecka: v tem :( dnevu

Slučajno se mi je porodilo vprašanje,če katera ve,.. v (kaj jaz dvomim,ne?...):ups::ups::ups:

Kaj je najpogostejši razlog,da :duda: ni slišat srčka, oziroma žal sploh ni nikoli začelo biti?

Če npr. :nosecka: nebi šla na preglede,kjer to ugotovijo, kaj bi se zgodilo?
Do kdaj in kako bi se to vleklo?

Se opravičujem za malo zapletena vprašanja, pa vendar upam,da bo katera znala odgovor.

Pa še nekaj; JE SPLOH MOŽNO,DA PARTNER PRISOSTVUJE PRI 1.PREGLEDU,KI JE VAGINALEN?

H:rozica:V:rozica:A:rozica:L:rozica:A
Neposredna povezava do sporočila: 1
11.8.2005 13:39:37   
Irisa
Da ni bitja srčka v zelo zgodnji nosečnosto npr.pri 6 tednih se lahko zgodi, pa ni potem nič narobe (možen je kasnejši datum zanositve kot po izračunih, slabši ultrazvok ali kaj drugega. V takšnih priemerih navadno ginekolog naroči pregled čez nekaj dni ali celo čez teden. Lahko pa se zgodi, da ginekolog bitja srčka ne vidi kasneje (ko bi ga že moral npr. 9 t). V tem primeru gre najverjetneje za odmrtje plodu, kar nejvečkrat pripisujejo kakšni genetski okvari. Seveda je v takšnem primeru priporočljivo dobiti drugo mnenje. Če je tudi to negativno, je žal potrebno čiščenje. Če se to ne izvede, nosečnica v nekaj tednih začne krvaveti in je potrebno v vsakem slučaju izvesti čiščenje.
Pa nikar ne misli tako črnogledo!
Glede prisotnosti partnerja na prvem UV: mislim, da je vse odvisno od ginekologa. Naj gre s tabo, potem pa ti vprašaj ginekologa, če je partner lahko s tabo.
Lp, Irisa

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.8.2005 13:43:42   
2ursae
javljam se bolj zato, ker poznam odgovor na tvoje drugo vprašanje: partner je lahko zraven pri VSEH pregledih. Ni namreč le prvi vaginalen, ampak tudi nekaj naslednjih (vsaj pri meni je bilo tako in moj :love: je bil vedno zraven).

Kar pa se tiče srčka, pa menim, da če ta ni nikoli začel biti, se zgodi spontani splav.

pozdravček :muca:

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.8.2005 13:57:58   
Teya
o prisotnosti :love: na žalost odloča G....mojga ni hotela zraven na 1. pregledu zaradi vaginalnega uz-ja :zmeden:

tudi jaz mislim, da pride v vsakem primeru do ss, če srček ne začne bit :(

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.8.2005 14:15:24   
eva1
Na tvoje vprašanje žal ne vem odgovora...me pa zanima, kako veš da si zanosila ravno na poročno noč(kot sem prebrala pod tvojim imenom)?

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.8.2005 14:16:54   
Anonimen
Za bitje srčka so ti že vse odgovorile, kako je, ti pa še jaz povem, da je čisto od G odvisno, ali na vaginalnih UZ pusti fantu/možu bit zraven. Moja ga ni in meni je to čist mim! Ne štekam te logike.

(odgovor članu Lorena)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.8.2005 14:37:18   
lumpy
O malem srcku so ti punce ze vse povedale in se strinjam z njimi.

Glede 1. pregleda, je pa ocitno res odvisno od ginekologa. Pri meni je lubi lahko sel zraven brez problema.

Kjer tega ne dovolijo se mi zdi full brezveze, saj partnerji nas itak poznajo in vedo kaksne smo spodaj in zgoraj in vsepovsod - zdravnica pa kljub njemu lahko opravi svoje delo, a ne ? Mislim da ni pravicno do moskih, ki ne smejo zraven, saj ravno tako s custvi dozivljajo ves potek nosecnosti in kaj je lepsega , ce ze na prvem uz vidi moski kako pikica utripa( kaj drugega se tako ne vidi).

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2005 16:52:27   
Gina
Nimam pojma, zakaj se ne vidi, sliši, bitja srčka. Mislim, da tudi G ne vedo. Pri mojem se ni videlo, slišalo ne pri 8. tednih, še v 9. tednu ne + krvavela sem. Hecno, potem je srček bil normalen, otrok normalno donošen, rojen na rok, z normalno težo. Vendar so mi hoteli delati čiščenje, češ da je umrl. Dobro da sem tulila kot dež tam, da ne grem splava delat in pika. rešila sem svojega otroka zanesljivega umora naših "pametnih" ginekologov. No, saj eni G so res fajn, eni so pa pocarji, čeprav delajo v KC. Ne verjami G, kar se tiče srčka, ki ga kao ni. Oni se zmotijo, UZ se zmoti, včasih se pa srček kasneje razvije po moje. Ne vem, kakšna bi bila druga razlaga za to, kar se mi je zgodilo. Če ne delajo čiščenja in je vendarle kaj narobe, se vse skupaj itak izloči samo, tko da ni panike. Nikoli pa ne pusti, da te čistijo, če rečejo, da srčka ni videti. Važna je tudi otročkova velikost. Če je ta prava, potem je še upanje, tudi če krvaviš zraven.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.8.2005 18:12:32   
tajčy
Glede prisotnosti :love: pri vaginalnem UZ sem že hotela napisat, da ne more biti zraven ... pa sem se spomnila, da sem si držala tisto palico sama noter, med tem ko je moja zlata G. šla poklicat mojega :love: v čakalnico, da naj pride pogledat pikico ... To je odvisno od G.

Glede srčka pa se jaz ne bi še sekirala ... je še prezgodaj.

Pri mojem prvem detetu sem v prvem mesecu nosečnosti jemala neka plodu blazno nevarna hormonska zdravila, po katerih bi moral biti plod ali mrtev ali pa vsaj resno poškodovan ... celo nosečnost sem bila zaskrbljena in hodila od dr. do dr. pa od UZ do UZ ... nobeden mi ni upal reči, da bo z otrokom vse OK, vse kar so mi rekli, je bilo: DO ZDAJ je vse ok, kaj pa bo, pa bomo videli... tako sem bila zaskrbljena, da sem videla mongoloidne oči, ko se je rodil, pa je v resnici čisto zdrav fant, lahko celo rečem nadpovprečno inteligenten ...

Tako da .... brez skrbi .....

Srečno!

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2005 18:53:01   
petra.horzi
pr men bi načeloma lohk bil zraven že na 1.pregledu, sam je reku G da je brez veze in da ga bo povabu zravn k se bo že kej konnkretnega vidl
sm pa dubla slikico da jo je vidu
zdej 25. gre sigurno z mano
glede srčka pa ne vem-jz sm ga hvalabogu že slišala:)
srečno
lp

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2005 22:47:27   
kati1
ojla

če srček ne bije - potem je nekaj narobe in v vsakem primeru pride do splava ... ampak NIKAR se ne obremenjuj s tem (s tem bolj škodiš otroku, če se boš za vsak dogodek posebej obremenjevala!).
Sicer pa je partner lahko zraven - mene je G najprej pokrila z rjuho čez noge in potem poklicala partnerja. Pa tud če kaj vidi - verjetno bo zraven pri porodu - se mora mal navadit ;)

lp, k

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.8.2005 22:54:26   
kati1
ej

mogoče sem nerodno odgovorila :ups: , a iz tvojega vprašanja sem razbrala, da pri tebi sploh ni problem v tem, da srček ne bi bil oz. nisi nič napisala kolk si noseča. Pri meni tud pri 6t ni blo videt ali slišat srčka. Šele v 8t pa se je videl

k

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?