blaža -> RE: nutela torta + tičina masa (13.2.2011 20:55:08)
|
maslena krema je 1:1 sladkor v prahu in maslo ali margarina. če torta ni ravna je potrebno naredit kremo mazavo( pustiš margarino ali maslo na sobni temperaturi par ur, na ta način se da z kremo zravnat vse nepravilnosti na torti, da je pol lepa ravna, ko jo oblečemo. Če je pa že torta precej ravna, biskvit ( biskvit,..), pol se pa lahko margarino in sladkor v prahu stopi v mikrovalovni do tekočega in samo z silikonskim čopičem premažemo torto. Za tiste, ki nimate izkušenj, bi jaz priporočila kar prvo varijanto, ker, če je en sloj maslene kreme bolj konkreten( par mm), je tudi torta trdnejša in se jo lažje obleče. če se želi pa spodaj dat čokoladno glazuro, se pa stopi jedilno čokolado za kuhanje ter malo margarine. Margarine se da toliko, da ko se stopi čokolada, da je dovolj tekoča, da se prelije po torti. Ko se v hladilniku čez par ur ohladi se jo ravno tako obleče v tičino.
|
|
|
|