nutela torta + tičina masa (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


kralj matjaž -> nutela torta + tičina masa (13.2.2011 19:16:20)

Prosim vse spretne tortopekačice :)
ALi lahko "oblečem" nutelino torto s tičino maso. Sem nekje brala da ni fajn da je smetana v namazu.
Heeellllp please




picola1 -> RE: nutela torta + tičina masa (13.2.2011 19:40:36)

Če boš šla na kulinarično slovenijo in poiskala ta recept, boš spodaj najdla en kuuuuuuuuup enih komentarjev, kaj se priporoča, kako, kakšna smetana, itd itd. 




blaža -> RE: nutela torta + tičina masa (13.2.2011 20:05:55)

Seveda lahko oblečeš Nutello torto. In še vse ostale smetanaste torte. le na zunaj mora biti obvezno premazana z masleno kremo. ko jo premažeš z masleno kremo mora odstat najmanj ene 3-4 ure v hladilniku, da se popolnoma ohladi in maslena krema strdi, šele nato jo oblečeš v tičino maso.




marta82 -> RE: nutela torta + tičina masa (13.2.2011 20:06:28)

Torto premaži z masleno kremo ali čokolado pa lahko daš tičino čez.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




cimi -> RE: nutela torta + tičina masa (13.2.2011 20:49:51)

tudi mene že nekaj časa muči ta tičina masa, in jo bom v teh dneh poskusila na torto
blažika. ker si super sladkopekarica[sm=jezicek.gif] mi prosim zaupaš kaki je ta maslena krema???
se pravi, če prav razumem, torto znotraj normalno naložim, po vrhu dam zadjo plast biskvita , namažem z masleno kremo (recept pls) in čez par ur oblečem v tičino??? a je torta potem lahko v hladilniku do naslednjega dne???
pa še en fajn recept za čokoladni preliv/ glazuro bi prosila...nekaj a la sacher

hvala




blaža -> RE: nutela torta + tičina masa (13.2.2011 20:55:08)

maslena krema je 1:1 sladkor v prahu in maslo ali margarina. če torta ni ravna je potrebno naredit kremo mazavo( pustiš margarino ali maslo na sobni temperaturi par ur, na ta način se da z kremo zravnat vse nepravilnosti na torti, da je pol lepa ravna, ko jo oblečemo.

Če je pa že torta precej ravna, biskvit ( biskvit,..), pol se pa lahko margarino in sladkor v prahu stopi v mikrovalovni do tekočega in samo z silikonskim čopičem premažemo torto.

Za tiste, ki nimate izkušenj, bi jaz priporočila kar prvo varijanto, ker, če je en sloj maslene kreme bolj konkreten( par mm), je tudi torta trdnejša in se jo lažje obleče.

če se želi pa spodaj dat čokoladno glazuro, se pa stopi jedilno čokolado za kuhanje ter malo margarine. Margarine se da toliko, da ko se stopi čokolada, da je dovolj tekoča, da se prelije po torti. Ko se v hladilniku čez par ur ohladi se jo ravno tako obleče v tičino.




blaža -> RE: nutela torta + tičina masa (13.2.2011 20:56:11)

oblečena torta v tičino je komot do naslednjega dne v hladilniku, v kolikor nimate groznega kondenza, ker tičina ne prenaša vlage. Ob stiku z vlago se tičina topi. Če maste no frost hladilnik, je mega.




cimi -> RE: nutela torta + tičina masa (13.2.2011 21:02:26)

hvala blaža!!!!




thaiss -> RE: nutela torta + tičina masa (14.2.2011 14:20:27)

kaj pa domača ticino masa, po katerem receptu jo delate???




kralj matjaž -> RE: nutela torta + tičina masa (16.2.2011 20:37:23)

blaža ali katera druga profesionalka,prosim še par nasvetov :)

1. tičina + tekoča barva. kako naj tičino pobarvam. Jo zgnetem in počasi dolivam batrvo. In kaj če bo potem tičina pocasta? A to gre potem tako, da več barve ko dolijem bolj bo temna?
2. če naredim torto zvečer, jo namažem s čokolado +margarino in naslednje jutro oblečem v tičino ali jo moram po par urah?
3. kupila sem eme plastične figurice za na tičino,. Kako pa jih prilepim gor? S sekundnim najbrž ne ;))

Hvala!




Jessy -> RE: nutela torta + tičina masa (16.2.2011 23:23:32)

nutelino torto premaži z nutello, če ti je ni škoda, drugače ti svetujem čokoladni obliv ali pa maslena krema.

Kralj Matjaž:
1. Tekočo barvo dodajaš masi in jo vmešavaš. Če je pocasto, v maso vmešaš sladkor v prahu - po občutku.
2. torto lahko pustiš pred oblačenjem čez noč v hladilniku. Jaz raje naredim vse hkrati in cela torta počiva v hladilniku. Sicer naj se tičine ne bi dajalo v hladilnik zaradi kondenza, ki potem nastane, ko jo vzameš ven, ampak jaz jo vseeno dam. Pač, so kapljice na torti, ampak jih nihče ni opazil, škode pa tudi niso naredile.
3. Plastične figurice ne prilepiš, ampak zgolj položiš na maso. Za večjo stabilnost daš pod figurico krogljico maslene kreme, da malce drži skupaj.




Stran: [1]