Hope2 -> RE: Brokoli in meso (13.2.2011 8:04:42)
|
1. brokoli se skuha en dva tri. Ohranit mora barvo in biti mehak. Glede na to, da s elahko zaužije tudi surov, ni neke panike če je premalo kuhan, bolje čvrst, kot pa razkuhan. Užiten je celi, tudi stebla. Debelo steblo olupiš, saj je olup trd in vlakninast, narežeš na kocke. Tanjša stebelca pa samo narežeš in lahko vse skupaj skuhaš. 2. meso je dobil nekje pri 6 mesecih. 3. Nikoli nisem pasirala, samo pretlačila, težav ni imel. Sem pa pazila, da je bilo vedno pretlačeno enakomerno. Dodala tekočino iz kuhane zelenjave, da je šlo lažje pretlačit in da je otrok lažje požiral. najhuje je neenakomerno pretlačena hrana, saj tako ima občutek, da je tekoče in hoče požret, potem pa se en večji kos zatakne. Ali pa preveč suha hrana. Meso se mu rezala prečno kot gredo kite, na mm debelo, tak da je lahko samo požrl- pa isto, meso sem ponudila skupaj s tekočino iz juhe ali skupaj s sočno zelenjavo. Po 5 mesecu sem že manj na drobno pretlačila, pri 6 je jedel že kose in sadje ter zelenjavo v kosih.
|
|
|
|